BURDUR TUCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI KEYİK İYİMSER BİR TABLO ÇİZDİ

GÜNDEM 28.01.2022 - 14:12, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3294+ kez okundu.
 

BURDUR TUCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI KEYİK İYİMSER BİR TABLO ÇİZDİ

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keiyik masa başından, sahaya inmeden alınan kararların destek bekleyen vatandaşları mağdur ettiğini de söyledi.
2021 yılını değerlendiren Başkan Keyik ele aldığı değerlendirme toplantısında, “Pandemi salgınında yaşanılan ve değişen ekonomi modelini ele alarak artan enflasyon rakamlarının vatandaşı zora sokması, ayrıca 2021 yılının son çeyreğinde ülke olarak yaşanılan kur artış şokunun enerji ve gıda gibi yaşamımızın her alanında çeşitli sıkıntılar oluşturduğu gerçeği nedeniyle  KOSGEB, TKDK gibi devlet kurumlarımızın sağladığı desteklerinin ise başta sanayici olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz açısından verimsiz olduğunu bu nedenle de ülke şartlarını bir kenara iterek masa başından, sahaya inmeden alınan kararların destek bekleyen vatandaşlarımızın mağdur edildiğini dile getirdi. Bütün bu olumsuz koşullara karşılık sanayicimiz ve üretim alanlarındaki işletmeler başarılı bir çalışma ile başta madencilik olmak üzere etkin başarı göstermiştir.    Başkan Keyik, “Düşürülen faizler ne yazık ki ülke ekonomisinin istenilen seviye de gelişme göstermesi açısından ihracatı hedeflemiş olması nedeniyle gerek orta ölçekli işletmeler gerek sanayicimizin ihtiyacı olan kredileri özel bankalarda henüz tam anlamıyla hayat bulmamıştır. Kamu bankaları ile özel bankaların arasında faiz farklılıkları bulunmaktadır. Ayrıca bankalar üreticilere ve sanayiciye kredi vermek değil vermemek için çeşitli yapay zorluklar çıkartmaya çalışmakta üretici ve tüccar finansal erişime zorluk yaşamaktadır.  Geçtiğimiz 2021 yılı içerisinde Türk Lirası yüzde 44,3 oranında yabancı paralar karşısında değer kaybetmiş iç piyasa koşullarında vatandaşlarımızın alım gücü düşmüştür. Bilhassa küçük esnaf sifta etmeden dükkanlarını kapatmaktadır. Bölgesel ve ülke genelinde vatandaşın alım gücü yükseltilmeye çalışılarak asgari ücrette ciddi bir artış yapılmış ancak yüksek enflasyon artan emtia  maliyetleri enerji ve çeşitli maliyetler vatandaşın aldığı asgari ücret zammını yeniden eritmiştir. İlimiz tarım ve hayvancılık sektöründe lider iller arasındadır. Son zamanlarda artan yem fiyatları da tarım ve hayvancılık sektörün ciddi yaralar almasına sebebiyet vermekte bu durumun da en hızlı şekilde çözüme ulaştırılması gerekmektedir. İlimiz cari fazla veren bir il olarak Türkiye’mizde örnek iller arasında bulunmaktadır. Bizler Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülkemiz için en iyisini istemeye ülkemizin menfaati ve çıkarları doğrultusunda çalışmaya aralıksız devam edeceğiz. 2022 yılında devletimizin uyguladığı yeni ekonomi modeli ve aldığı kararlar vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik zorlukların yükünü azaltacağı bir yıl olmasını temenni ediyor” ülkemiz ve insanımızın refaha kavuşmasını diliyorum dedi. .  
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keiyik masa başından, sahaya inmeden alınan kararların destek bekleyen vatandaşları mağdur ettiğini de söyledi.

2021 yılını değerlendiren Başkan Keyik ele aldığı değerlendirme toplantısında, “Pandemi salgınında yaşanılan ve değişen ekonomi modelini ele alarak artan enflasyon rakamlarının vatandaşı zora sokması, ayrıca 2021 yılının son çeyreğinde ülke olarak yaşanılan kur artış şokunun enerji ve gıda gibi yaşamımızın her alanında çeşitli sıkıntılar oluşturduğu gerçeği nedeniyle  KOSGEB, TKDK gibi devlet kurumlarımızın sağladığı desteklerinin ise başta sanayici olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz açısından verimsiz olduğunu bu nedenle de ülke şartlarını bir kenara iterek masa başından, sahaya inmeden alınan kararların destek bekleyen vatandaşlarımızın mağdur edildiğini dile getirdi. Bütün bu olumsuz koşullara karşılık sanayicimiz ve üretim alanlarındaki işletmeler başarılı bir çalışma ile başta madencilik olmak üzere etkin başarı göstermiştir.   

Başkan Keyik, “Düşürülen faizler ne yazık ki ülke ekonomisinin istenilen seviye de gelişme göstermesi açısından ihracatı hedeflemiş olması nedeniyle gerek orta ölçekli işletmeler gerek sanayicimizin ihtiyacı olan kredileri özel bankalarda henüz tam anlamıyla hayat bulmamıştır. Kamu bankaları ile özel bankaların arasında faiz farklılıkları bulunmaktadır. Ayrıca bankalar üreticilere ve sanayiciye kredi vermek değil vermemek için çeşitli yapay zorluklar çıkartmaya çalışmakta üretici ve tüccar finansal erişime zorluk yaşamaktadır.

 Geçtiğimiz 2021 yılı içerisinde Türk Lirası yüzde 44,3 oranında yabancı paralar karşısında değer kaybetmiş iç piyasa koşullarında vatandaşlarımızın alım gücü düşmüştür. Bilhassa küçük esnaf sifta etmeden dükkanlarını kapatmaktadır. Bölgesel ve ülke genelinde vatandaşın alım gücü yükseltilmeye çalışılarak asgari ücrette ciddi bir artış yapılmış ancak yüksek enflasyon artan emtia  maliyetleri enerji ve çeşitli maliyetler vatandaşın aldığı asgari ücret zammını yeniden eritmiştir.

İlimiz tarım ve hayvancılık sektöründe lider iller arasındadır. Son zamanlarda artan yem fiyatları da tarım ve hayvancılık sektörün ciddi yaralar almasına sebebiyet vermekte bu durumun da en hızlı şekilde çözüme ulaştırılması gerekmektedir. İlimiz cari fazla veren bir il olarak Türkiye’mizde örnek iller arasında bulunmaktadır. Bizler Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülkemiz için en iyisini istemeye ülkemizin menfaati ve çıkarları doğrultusunda çalışmaya aralıksız devam edeceğiz. 2022 yılında devletimizin uyguladığı yeni ekonomi modeli ve aldığı kararlar vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik zorlukların yükünü azaltacağı bir yıl olmasını temenni ediyor” ülkemiz ve insanımızın refaha kavuşmasını diliyorum dedi. .

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.