BURDUR VALİSİ ALİ ARSLANTAŞ ÜNİVERSİTE’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

TEKNOLOJİ 04.11.2020 - 10:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2835+ kez okundu.
 

BURDUR VALİSİ ALİ ARSLANTAŞ ÜNİVERSİTE’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine, Hayvancılık ve teknolojileri alanındaki çalışmalar ile ilgili inceleme ziyaretinde bulundu.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi, Embriyo Merkezi, Salyangoz ile Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Çiftliklerinde incelemede bulunarak yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kurulduğu günden itibaren Burdur'a değer katmaya devam eden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Tarım ve Hayvancılık alanında yürüttüğü çalışmalarla bölge halkına hizmet etme yolunda yürüyüşünü emin adımlarla sürdürüyor.  Burdur Valisi Ali Arslantaş gerçekleştirdiği ziyarette, 2016 yılında Cumhurbaşkanımız tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler arasında açıklanarak, Hayvancılık ve Hayvancılığa Dayalı Sanayiciliğin geliştirilmesi alanında Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen pilot üniversiteler arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine, bu alanda yürüttükleri çalışmalarla ilgili inceleme ziyaretinde bulundu.  İncelemelerine büyükbaş hayvan çiftliği ile başlayan Vali Arslantaş buradaki incelemelerinin ardından, MAKÜ'nün paydaş kurumlarla birlikte hazırladığı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklenen güdümlü projelerden biri olan Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezini yerinde gördü.  Merkez bünyesinde bulunan pilot süt işleme tesisini gezerek yürütülen çalışmalarla ilgili öğretim görevlilerinden bilgi alan Vali Arslantaş, tesislerde üretilen ürünler ve  yürütülen ürün deneme çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.  Süt Ar-Ge laboratuarında tüm testleri yapılan ve süt işleme tesisinde üretimine başlanan pastörize inek sütü, yoğurt ve peynir ile manda sütü, manda yoğurdu ve manda kaymağı gibi ürünlerin MAKÜ Çiftliği markası ile satışına başlandığı, sektöre öncülük edecek yeni ürünlerinde yakında üretimine başlanacağı bilgisi paylaşıldı  Rektör Prof Dr. Adem Korkmaz,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve ilgili birim hocalarının eşlik ettiği ziyaret, Salyangoz ve Küçükbaş Hayvan Üretim Çiftliklerinin gezilmesi ile sona erdi.  Vali Arslantaş inceleme ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede, kendisine eşlik eden Rektör Korkmaz'a teşekkür etti. Ekonomisinin büyük bölümü tarım ve hayvancılığa dayanan İlimizde, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin bu alanda yürüttüğü çalışmaların çok önemli ve değerli olduğunu ifade eden Vali Arslantaş, yürütülen çalışmaların Burdurlu çiftçilerimize önemli katkılar sağlayacağını belirterek, yürüttükleri çalışmalar dolayısıyla MAKÜ Ailesine teşekkür etti.  
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine, Hayvancılık ve teknolojileri alanındaki çalışmalar ile ilgili inceleme ziyaretinde bulundu.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi, Embriyo Merkezi, Salyangoz ile Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Çiftliklerinde incelemede bulunarak yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kurulduğu günden itibaren Burdur'a değer katmaya devam eden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Tarım ve Hayvancılık alanında yürüttüğü çalışmalarla bölge halkına hizmet etme yolunda yürüyüşünü emin adımlarla sürdürüyor. 

Burdur Valisi Ali Arslantaş gerçekleştirdiği ziyarette, 2016 yılında Cumhurbaşkanımız tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler arasında açıklanarak, Hayvancılık ve Hayvancılığa Dayalı Sanayiciliğin geliştirilmesi alanında Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen pilot üniversiteler arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine, bu alanda yürüttükleri çalışmalarla ilgili inceleme ziyaretinde bulundu. 

İncelemelerine büyükbaş hayvan çiftliği ile başlayan Vali Arslantaş buradaki incelemelerinin ardından, MAKÜ'nün paydaş kurumlarla birlikte hazırladığı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklenen güdümlü projelerden biri olan Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezini yerinde gördü. 

Merkez bünyesinde bulunan pilot süt işleme tesisini gezerek yürütülen çalışmalarla ilgili öğretim görevlilerinden bilgi alan Vali Arslantaş, tesislerde üretilen ürünler ve  yürütülen ürün deneme çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. 

Süt Ar-Ge laboratuarında tüm testleri yapılan ve süt işleme tesisinde üretimine başlanan pastörize inek sütü, yoğurt ve peynir ile manda sütü, manda yoğurdu ve manda kaymağı gibi ürünlerin MAKÜ Çiftliği markası ile satışına başlandığı, sektöre öncülük edecek yeni ürünlerinde yakında üretimine başlanacağı bilgisi paylaşıldı 

Rektör Prof Dr. Adem Korkmaz,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve ilgili birim hocalarının eşlik ettiği ziyaret, Salyangoz ve Küçükbaş Hayvan Üretim Çiftliklerinin gezilmesi ile sona erdi. 

Vali Arslantaş inceleme ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede, kendisine eşlik eden Rektör Korkmaz'a teşekkür etti. Ekonomisinin büyük bölümü tarım ve hayvancılığa dayanan İlimizde, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin bu alanda yürüttüğü çalışmaların çok önemli ve değerli olduğunu ifade eden Vali Arslantaş, yürütülen çalışmaların Burdurlu çiftçilerimize önemli katkılar sağlayacağını belirterek, yürüttükleri çalışmalar dolayısıyla MAKÜ Ailesine teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.