BURDUR VALİSİ ALİ ARSLANTAŞ YOL İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

GÜNDEM 23.09.2021 - 11:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4387+ kez okundu.
 

BURDUR VALİSİ ALİ ARSLANTAŞ YOL İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Kemer İlçesini Burdur Karamanlı bölünmüş yoluna bağlayan İl yolunda devam eden yol genişletme ve asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.
 Burdur Valisi Ali Arslantaş, incelemeleri sonrası, 22 km'lik Kemer İl Yolu çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Karayolları 134. Şube Şefliği personeli ile Kemer Belediyesi Asarcık Tesislerinde ögle yemeğinde bir araya geldi.  Vali Arslantaş burada yaptığı konuşmada, “Bundan 20 yıl önce memleketin en büyük sorunu nedir diye bir anket yapıldığında birinci sırada yolsuzluk çıkmıştı. Anadolu insanı arifane bir yaklaşımla gayri meşru ilişkileri kastetmiş hem de ulaşılabilir bir yolun olmadığından bahsetmiş. Çünkü 20 yılda Burdur’umuz da 40 kilometre olan duble yol bugün 361 kilometreye ulaşmış durumda. Yine Antalya yolundan Ağlasun’a giden yolumuzun ihalesi yapıldı. Dostluk yolunun bizim kısmımızda kalan sorunlu yerlerinide vatandaşımızda, Valiliğimizde, Bölge Müdürlüğümüzün teşkilatını bir araya getirerek bir noktaya getirdik. Çalışmalarımız hızla devam edecek. Çavdır’a giden yolumuzda parça parça olarak 8 kilometrelik bir yol vardı. Onunda ihalesi yapıldı. Önümüzdeki yıl içerisinde pırıl pırıl yollarımız, ana arterlerimizin olduğu bir Burdur’a ulaşmış olacağız diye ümit ediyoruz. Azim ve gayret içerisinde Karayolu Personellerimiz ile birlikte çalışıyoruz.  Önce bir irade koymak gerekiyor ortaya yolu yapmak üzere bu irade koyulduktan sonra bu proje yapılıyor. Projeden sonra kamulaştırma sorunları çıkıyor. Yıllar sürüyor. Arif Amca, Mustafa Amca, Mustan Amcalar, Sadaka-İ Cariye yaptıkları için kendileri öldükten sonra amel defterlerinin kapatılmayacağı bir hayır yapmışlar. Onun için ben amcalarımıza teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum, takdir ediyorum.  Peşinden sanat yapılarını yapmak gerekiyor. Daha sonra toprak yapıları var. Üst yapı işleri var. Karayolu teşkilatımız 2 milyon lira maliyetle 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirmiş görünüyor.  Ben bu yolumuzun Kemer’imize güzergâhtaki köylerimize, Burdur’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim kazasız belasız, konforlu seyahatler gerçekleştireceğimiz bir yol olarak kullanmayı hepimize nasip etsin diliyorum" dedi.  
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Kemer İlçesini Burdur Karamanlı bölünmüş yoluna bağlayan İl yolunda devam eden yol genişletme ve asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

 Burdur Valisi Ali Arslantaş, incelemeleri sonrası, 22 km'lik Kemer İl Yolu çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Karayolları 134. Şube Şefliği personeli ile Kemer Belediyesi Asarcık Tesislerinde ögle yemeğinde bir araya geldi. 

Vali Arslantaş burada yaptığı konuşmada, “Bundan 20 yıl önce memleketin en büyük sorunu nedir diye bir anket yapıldığında birinci sırada yolsuzluk çıkmıştı. Anadolu insanı arifane bir yaklaşımla gayri meşru ilişkileri kastetmiş hem de ulaşılabilir bir yolun olmadığından bahsetmiş. Çünkü 20 yılda Burdur’umuz da 40 kilometre olan duble yol bugün 361 kilometreye ulaşmış durumda.

Yine Antalya yolundan Ağlasun’a giden yolumuzun ihalesi yapıldı. Dostluk yolunun bizim kısmımızda kalan sorunlu yerlerinide vatandaşımızda, Valiliğimizde, Bölge Müdürlüğümüzün teşkilatını bir araya getirerek bir noktaya getirdik. Çalışmalarımız hızla devam edecek. Çavdır’a giden yolumuzda parça parça olarak 8 kilometrelik bir yol vardı. Onunda ihalesi yapıldı. Önümüzdeki yıl içerisinde pırıl pırıl yollarımız, ana arterlerimizin olduğu bir Burdur’a ulaşmış olacağız diye ümit ediyoruz. Azim ve gayret içerisinde Karayolu Personellerimiz ile birlikte çalışıyoruz. 

Önce bir irade koymak gerekiyor ortaya yolu yapmak üzere bu irade koyulduktan sonra bu proje yapılıyor. Projeden sonra kamulaştırma sorunları çıkıyor. Yıllar sürüyor. Arif Amca, Mustafa Amca, Mustan Amcalar, Sadaka-İ Cariye yaptıkları için kendileri öldükten sonra amel defterlerinin kapatılmayacağı bir hayır yapmışlar. Onun için ben amcalarımıza teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum, takdir ediyorum. 

Peşinden sanat yapılarını yapmak gerekiyor. Daha sonra toprak yapıları var. Üst yapı işleri var. Karayolu teşkilatımız 2 milyon lira maliyetle 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirmiş görünüyor. 

Ben bu yolumuzun Kemer’imize güzergâhtaki köylerimize, Burdur’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim kazasız belasız, konforlu seyahatler gerçekleştireceğimiz bir yol olarak kullanmayı hepimize nasip etsin diliyorum" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.