CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER’İN UĞUR MUMCU MESAJI

GÜNDEM 23.01.2022 - 12:15, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3663+ kez okundu.
 

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER’İN UĞUR MUMCU MESAJI

Ülkemizde böyle gazeteciler var olduğu müddetçe ne Uğur Mumcu’lar unutulur ne de basın ve ifade özgürlüğü yok olur.
Uğur Mumcu’yu Ankara’nın karanlık bir sabahında aracına konan hain bir bomba sonucu kaybedişimizin üstünden yıllar geçse de acısı hala içimizde tazeliğini koruyor. O hayatı boyunca sömürüye, vurguncuya, kaçakçıya, iş bitiriciye göz açtırmayan tüm Türkiye’nin Uğur abisiydi. Onca tehdide, onca saldırıya rağmen doğru bildiği ne varsa öldürüldüğü güne kadar namusuyla savundu. Basın bir ülkenin hafızasıdır. Bu nedenle Türkiye’de halkın gerçekleri öğrenme hakkı için hizmet eden gazeteciler her zaman güç odakları tarafından hedef seçilmekte ve sözlü, yazılı, fiziksel saldırılarla gazeteciler baskı altında tutulmaya, itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. İktidar basın özgürlüğünü ayaklar altına almaya devam etmektedir. Sedef Kabaş, bir televizyon programında söylediği bir atasözü nedeniyle Cumhurbaşkanına Hakaret suçlamasıyla tutuklanmıştır. Demokrasiye tahammül gösteremeyen iktidar rejimi artık faşizme doğru kaymaktadır. Ülkemiz ne yazık ki hukuk ve adalet adına utanç verici günlerden geçmektedir. Baskılara rağmen ülkemizde hala gerçekleri kamuoyuna duyurmak için fedakârca çalışan kamu yararını önceliği sayan gazeteciler vardır. Bu gazeteciler var olduğu müddetçe ne Uğur Mumcu’lar unutulur ne de basın ve ifade özgürlüğü yok olur. Hayatını halkının bağımsızlığı için feda eden Uğur Mumcu’yu ölümünün 29. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.    
Ülkemizde böyle gazeteciler var olduğu müddetçe ne Uğur Mumcu’lar unutulur ne de basın ve ifade özgürlüğü yok olur.

Uğur Mumcu’yu Ankara’nın karanlık bir sabahında aracına konan hain bir bomba sonucu kaybedişimizin üstünden yıllar geçse de acısı hala içimizde tazeliğini koruyor. O hayatı boyunca sömürüye, vurguncuya, kaçakçıya, iş bitiriciye göz açtırmayan tüm Türkiye’nin Uğur abisiydi. Onca tehdide, onca saldırıya rağmen doğru bildiği ne varsa öldürüldüğü güne kadar namusuyla savundu.

Basın bir ülkenin hafızasıdır. Bu nedenle Türkiye’de halkın gerçekleri öğrenme hakkı için hizmet eden gazeteciler her zaman güç odakları tarafından hedef seçilmekte ve sözlü, yazılı, fiziksel saldırılarla gazeteciler baskı altında tutulmaya, itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır.

İktidar basın özgürlüğünü ayaklar altına almaya devam etmektedir. Sedef Kabaş, bir televizyon programında söylediği bir atasözü nedeniyle Cumhurbaşkanına Hakaret suçlamasıyla tutuklanmıştır. Demokrasiye tahammül gösteremeyen iktidar rejimi artık faşizme doğru kaymaktadır. Ülkemiz ne yazık ki hukuk ve adalet adına utanç verici günlerden geçmektedir.

Baskılara rağmen ülkemizde hala gerçekleri kamuoyuna duyurmak için fedakârca çalışan kamu yararını önceliği sayan gazeteciler vardır. Bu gazeteciler var olduğu müddetçe ne Uğur Mumcu’lar unutulur ne de basın ve ifade özgürlüğü yok olur.

Hayatını halkının bağımsızlığı için feda eden Uğur Mumcu’yu ölümünün 29. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.