CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ GÖKER BİREYSEL SİLAHLANMAYI SORDU.

SİYASET 28.02.2017 - 10:56, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4268+ kez okundu.
 

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ GÖKER BİREYSEL SİLAHLANMAYI SORDU.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER içişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ülkede bireysel silahlanma hakkında yazılı soru önergesi verdi.
Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya yönelttiği soru önergesinde; Ülkemizde özellikle son yıllarda bireysel silahlanma konusunda ciddi artışlar yaşanmakta olduğunu ve söz konusu bu durumun kamuoyunda kaygıyla karşılandığını söyleyen GÖKER, Yapılan araştırmalara göre ülkemizde yaklaşık 20 milyon civarında ateşli silah bulunmakta olup yaklaşık her 4 kişiden biri ateşli silah sahibidir. Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı itibarıyla polis bölgesinden çıkartılan ruhsat sayısı 688 bin 843’tür. Ruhsatlı silahların sayısı düşmekle birlikte ülkemizde silahlanmanın boyutları ciddi bir biçimde artmaktadır” dedi. Umut Vakfı’nın verilerine göre yalnızca 2016 yılında 2.720 bireysel silahlı saldırı olayının ulusal ve yerel medyaya yansımış olduğunu belirten CHP’li Vekil, “Söz konusu bu olaylarda 2056 kişi ölmüş, 1.961 kişi de yaralanmıştır. Yine istatistiklere bakıldığında 2016 yılında yaşanan şiddet olaylarında ateşli silahların kullanımında önceki yıla göre yüzde 7’lik bir artış dikkat çekmektedir. İnsanların silaha rahatça erişiminin engellenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir” dedi. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Son yıllarda ruhsatlı silah satışlarının azalmasının karşısında ruhsatsız silah satışlarının patlama yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? İnsanların hak aramak için mahkemelere başvurmak yerine alacak verecek konularında bile tartıştıkları arkadaşlarını, ortaklarını, borçlularını öldürmeleri konusunda ne düşünüyorsunuz? “Çoluk çocuk pompalı tüfek aldı” şeklinde düşüncesizce açıklamalar yapan devlet yöneticilerinin açıklama yaparken daha dikkatli olmaları gerekmez mi? Yaşanan şiddet olayların azaltılabilmesi ve insanların silaha ulaşmalarının zorlaştırılması için gerekli yasal düzenleme ile ilgili Bakanlığınızca yapılan bir  
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER içişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ülkede bireysel silahlanma hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya yönelttiği soru önergesinde; Ülkemizde özellikle son yıllarda bireysel silahlanma konusunda ciddi artışlar yaşanmakta olduğunu ve söz konusu bu durumun kamuoyunda kaygıyla karşılandığını söyleyen GÖKER, Yapılan araştırmalara göre ülkemizde yaklaşık 20 milyon civarında ateşli silah bulunmakta olup yaklaşık her 4 kişiden biri ateşli silah sahibidir. Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı itibarıyla polis bölgesinden çıkartılan ruhsat sayısı 688 bin 843’tür. Ruhsatlı silahların sayısı düşmekle birlikte ülkemizde silahlanmanın boyutları ciddi bir biçimde artmaktadır” dedi.

Umut Vakfı’nın verilerine göre yalnızca 2016 yılında 2.720 bireysel silahlı saldırı olayının ulusal ve yerel medyaya yansımış olduğunu belirten CHP’li Vekil, “Söz konusu bu olaylarda 2056 kişi ölmüş, 1.961 kişi de yaralanmıştır. Yine istatistiklere bakıldığında 2016 yılında yaşanan şiddet olaylarında ateşli silahların kullanımında önceki yıla göre yüzde 7’lik bir artış dikkat çekmektedir. İnsanların silaha rahatça erişiminin engellenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir” dedi.

Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Son yıllarda ruhsatlı silah satışlarının azalmasının karşısında ruhsatsız silah satışlarının patlama yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İnsanların hak aramak için mahkemelere başvurmak yerine alacak verecek konularında bile tartıştıkları arkadaşlarını, ortaklarını, borçlularını öldürmeleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

“Çoluk çocuk pompalı tüfek aldı” şeklinde düşüncesizce açıklamalar yapan devlet yöneticilerinin açıklama yaparken daha dikkatli olmaları gerekmez mi?

Yaşanan şiddet olayların azaltılabilmesi ve insanların silaha ulaşmalarının zorlaştırılması için gerekli yasal düzenleme ile ilgili Bakanlığınızca yapılan bir

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.