CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU TGC'Yİ ZİYARET ETTİ

YAŞAM 05.03.2021 - 11:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4242+ kez okundu.
 

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU TGC'Yİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu heyeti ile birlikte Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.
 Cemiyette Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini TGC Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar, Başkan Yardımcısı Doğan Şentürk ile Genel Sekreter Sibel Güneş karşıladı. Ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Genel Başkan Danışmanı Tuncay Özkan, Basın Danışmanı Ömer Topsakal, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli yer aldı. KEMAL KILIÇDAROĞLU: GAZETECİLERİN KİM OLDUĞUNA GAZETECİLER KARAR VERMELİ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmede gazetecilerin kimler olduğuna basın meslek örgütlerinin karar vermesi gerektiğine işaret etti ve “Gazeteci 24 saat haber peşinde koşuyor. Gazetecilik zor bir meslek. Zor koşullarda gazeteciler görev yapıyor. Yıpranmaya açık bir meslek. Dün sanatçılarla da görüştüm. Kimin sanatçı olduğuna sanatçıların karar vermesi gerektiğini düşünüyorum. Kimin gazeteci olduğuna da gazetecilik meslek örgütleri karar vermeli. Gazetecilerin de sorunlarını çözmek için meslek örgütleriyle bir araya gelinmeli ve çalışılmalı. TGC olarak sizin çalışmalarınız bu anlamda çok önemli” dedi. TURGAY OLCAYTO: BİNLERCE GAZETECİNİN BASIN KARTI GASP EDİLDİ Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek “Gazetecilik zor zamanlardan geçiyor. İşsiz gazeteci sayısı çığ gibi büyüyor. Sahada çalışan, muhabir, foto muhabiri, kameraman arkadaşlarımızın salgın ortamında korunmaya alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir mektup yazdık. Halkın haber alma hakkı için kalabalıklarda, hastanelerde, yoğun bakımlarda görev yapan meslektaşlarımız için bir an önce aşı olanağı sağlanmalı” dedi. Başkan Olcayto görüşmede, iktidar tarafından değiştirilmeye çalışılan Basın İş Yasası’nın korunması gerektiğini belirtti. Binlerce gazetecinin basın kartının İletişim Başkanlığı tarafından gasp edildiğini söyleyen Başkan Olcayto “Basın kartları yönetmeliğinin gerçek basın meslek örgütlerini içine alacak şekilde düzenlenmesi şart. Meslektaşlarımızın gasp edilen kartları  verilmeli. Gazetecilerin tutukluluğu son bulmalı. İnsan hakları konusuna sıra gelene kadar Anayasa’da var olan haklar işletilmeli, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü sağlanmalı” diye konuştu.   Ziyaretin sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TGC Başkanı Turgay Olcayto’ya günün anısı olarak bir hediye sundu.  
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu heyeti ile birlikte Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

 Cemiyette Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini TGC Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar, Başkan Yardımcısı Doğan Şentürk ile Genel Sekreter Sibel Güneş karşıladı.

Ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Genel Başkan Danışmanı Tuncay Özkan, Basın Danışmanı Ömer Topsakal, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli yer aldı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: GAZETECİLERİN KİM OLDUĞUNA GAZETECİLER KARAR VERMELİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmede gazetecilerin kimler olduğuna basın meslek örgütlerinin karar vermesi gerektiğine işaret etti ve “Gazeteci 24 saat haber peşinde koşuyor. Gazetecilik zor bir meslek. Zor koşullarda gazeteciler görev yapıyor. Yıpranmaya açık bir meslek. Dün sanatçılarla da görüştüm. Kimin sanatçı olduğuna sanatçıların karar vermesi gerektiğini düşünüyorum. Kimin gazeteci olduğuna da gazetecilik meslek örgütleri karar vermeli. Gazetecilerin de sorunlarını çözmek için meslek örgütleriyle bir araya gelinmeli ve çalışılmalı. TGC olarak sizin çalışmalarınız bu anlamda çok önemli” dedi.

TURGAY OLCAYTO: BİNLERCE GAZETECİNİN BASIN KARTI GASP EDİLDİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek “Gazetecilik zor zamanlardan geçiyor. İşsiz gazeteci sayısı çığ gibi büyüyor. Sahada çalışan, muhabir, foto muhabiri, kameraman arkadaşlarımızın salgın ortamında korunmaya alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir mektup yazdık. Halkın haber alma hakkı için kalabalıklarda, hastanelerde, yoğun bakımlarda görev yapan meslektaşlarımız için bir an önce aşı olanağı sağlanmalı” dedi. Başkan Olcayto görüşmede, iktidar tarafından değiştirilmeye çalışılan Basın İş Yasası’nın korunması gerektiğini belirtti. Binlerce gazetecinin basın kartının İletişim Başkanlığı tarafından gasp edildiğini söyleyen Başkan Olcayto “Basın kartları yönetmeliğinin gerçek basın meslek örgütlerini içine alacak şekilde düzenlenmesi şart. Meslektaşlarımızın gasp edilen kartları  verilmeli. Gazetecilerin tutukluluğu son bulmalı. İnsan hakları konusuna sıra gelene kadar Anayasa’da var olan haklar işletilmeli, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü sağlanmalı” diye konuştu.  

Ziyaretin sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TGC Başkanı Turgay Olcayto’ya günün anısı olarak bir hediye sundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.