CHP'Lİ BÜLBÜL: ÜLKE YÖNETİLMİYOR SAVRULUYOR!

SİYASET 19.01.2022 - 11:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2816+ kez okundu.
 

CHP'Lİ BÜLBÜL: ÜLKE YÖNETİLMİYOR SAVRULUYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, ülke gündemine dair iddialı açıklamalarda bulundu.
CHP'li Bülbül:" Halka açıkladığımız ekonomik rakamlar Türkiye'nin kötü gidişatını gözler önüne seriyor." dedi.Bunun da ötesinde her yeni günde zam haberleri ile karşılaşıyoruz. Böyle bir tabloda ülkedeki bu kötü gidişin önü alınarak enflasyonu indireceğiz yaygaraları ne kadar inandırıcı olmaktadır. "OLAN YİNE HALKA OLUYOR" CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, TBMM Grubu’nun bugün açıkladığı Haftalık Ekonomi Raporunu ve işsizlikten, borçlanmaya kadar gerçekleşen son rakamları değerlendirdi. İktidarın, ülkeyi yönetemediğini ve insanları ekonomik çıkmaza sürüklendiğini belirten Bülbül;" İşsizlik bir önceki aya göre 39 bin artarak 3.7 milyona yükseldi. Türkiye bu oranla Avrupa ülkeleri arasında yüksek işsizliğe sahip 8’inci ülke oldu. Ayrıca Türkiye’deki gerçek işsiz sayısı 8 milyon 79 bin kişiyi buluyor. Gerçek işsizlik oranı ise yüzde 22.1 olarak hesaplanıyor. 1 milyon 153 bin genç iş arıyor. Gençler arasındaki gerçek işsizlik oranı ise yüzde 32.  Aralıkta işten çıkarılan 148 bin 642 kişi işsizlik ödeneği almak için İşsizlik Sigortası Fonu’na başvuru yaptı. Başvurusu kabul edilen 69 bin 854 kişiye işsizlik ödeneği bağlandı. Ödenek alanların sayısı ise 70 bine yakın yeni katılana rağmen, iş bulduğu için ödeneği kesilen ya da ödenekten yararlanma süresi dolanlar nedeniyle 35 bin 971 kişi artarak 439 bin 239’a çıktı.  Kurdaki artış ise cari açığa çözüm olmadı. İktidarın “Cari fazla vereceğiz” söylemiyle TL’de çöküşe neden olduğu geçen yılın kasım ayında Türkiye, üç ay aradan sonra 2.7 milyar dolar cari işlemler açığı verdi. Ocak-kasım döneminde ise açık 10.8 miyar dolar oldu. Bu rakamlardan da görüldüğü üzere Türkiye yönetilmiyor, adeta savruluyor. AKP ise her yerde ekonomi iyi nâraları atarak,  Avrupa ve Amerika'yı örnek göstererek, halkı kandırmaya devam ediyor. Erken seçim talebimizi  her defasında görmezden gelen iktidar, koltuk sevdasına düşerek halkı, vergiler ve zamlarla daha da fakirleştiriyor. Olan yine halka, olan yine Türkiye'ye oluyor." dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, ülke gündemine dair iddialı açıklamalarda bulundu.

CHP'li Bülbül:" Halka açıkladığımız ekonomik rakamlar Türkiye'nin kötü gidişatını gözler önüne seriyor." dedi.Bunun da ötesinde her yeni günde zam haberleri ile karşılaşıyoruz. Böyle bir tabloda ülkedeki bu kötü gidişin önü alınarak enflasyonu indireceğiz yaygaraları ne kadar inandırıcı olmaktadır.

"OLAN YİNE HALKA OLUYOR"

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, TBMM Grubu’nun bugün açıkladığı Haftalık Ekonomi Raporunu ve işsizlikten, borçlanmaya kadar gerçekleşen son rakamları değerlendirdi. İktidarın, ülkeyi yönetemediğini ve insanları ekonomik çıkmaza sürüklendiğini belirten Bülbül;" İşsizlik bir önceki aya göre 39 bin artarak 3.7 milyona yükseldi. Türkiye bu oranla Avrupa ülkeleri arasında yüksek işsizliğe sahip 8’inci ülke oldu. Ayrıca Türkiye’deki gerçek işsiz sayısı 8 milyon 79 bin kişiyi buluyor. Gerçek işsizlik oranı ise yüzde 22.1 olarak hesaplanıyor. 1 milyon 153 bin genç iş arıyor. Gençler arasındaki gerçek işsizlik oranı ise yüzde 32.  Aralıkta işten çıkarılan 148 bin 642 kişi işsizlik ödeneği almak için İşsizlik Sigortası Fonu’na başvuru yaptı. Başvurusu kabul edilen 69 bin 854 kişiye işsizlik ödeneği bağlandı. Ödenek alanların sayısı ise 70 bine yakın yeni katılana rağmen, iş bulduğu için ödeneği kesilen ya da ödenekten yararlanma süresi dolanlar nedeniyle 35 bin 971 kişi artarak 439 bin 239’a çıktı.  Kurdaki artış ise cari açığa çözüm olmadı. İktidarın “Cari fazla vereceğiz” söylemiyle TL’de çöküşe neden olduğu geçen yılın kasım ayında Türkiye, üç ay aradan sonra 2.7 milyar dolar cari işlemler açığı verdi. Ocak-kasım döneminde ise açık 10.8 miyar dolar oldu. Bu rakamlardan da görüldüğü üzere Türkiye yönetilmiyor, adeta savruluyor. AKP ise her yerde ekonomi iyi nâraları atarak,  Avrupa ve Amerika'yı örnek göstererek, halkı kandırmaya devam ediyor. Erken seçim talebimizi  her defasında görmezden gelen iktidar, koltuk sevdasına düşerek halkı, vergiler ve zamlarla daha da fakirleştiriyor. Olan yine halka, olan yine Türkiye'ye oluyor." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.