CHP MİLLETVEKİLİ KARABAT "VATANDAŞIN EVİNE KARA KIŞ GELDİ!" DEDİ.

SİYASET 01.09.2022 - 13:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3575+ kez okundu.
 

CHP MİLLETVEKİLİ KARABAT "VATANDAŞIN EVİNE KARA KIŞ GELDİ!" DEDİ.

CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Özgür Karabat doğalgaz ve elektriğe gelen zamları sert bir dille eleştirerek, "Vatandaşın evine kara kış geldi!" dedi.
Toplamda 110'a ulaşan zamların enerji politikasındaki başarısızlık ve ekonominin hızla çöküşünün göstergesi olduğunu belirten Karabat, daha büyük zamların yolda olduğunu söyledi. Karabat'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle: EKONOMİ ÇÖKÜYOR, İKTİDAR İZLİYOR 1) Türkiye büyük bir ekonomik buhranın içine girmiştir. Doğalgaza; -1 Ocak’ta yüzde 25 -1 Nisan’da 35 -1 Haziran’da 30 -1 Eylül’de 20 zam geldi. Toplam zam oranı 110’a ulaştı. 2) Sanayide kullanılan elektriğe 50, konutlarda kullanılan elektriğe 20 zam geldi. AKP, Rusya-Ukrayna savaşını bahane ediyor ama enerji politikalarının başarısızlığı ortada. 3) Enerji piyasasının yüzde 70’inden fazlası dövize bağlandı. Hidroelektrik santrallerini bile döviz kredileri ile yaptılar. Piyasayı serbestleştirdikçe elektrik kesintisiz ve ucuz olacak dediler. Bunun yalan olduğu bir kez daha ortaya çıktı. 4) Elektrik üretim, dağıtım ve perakendede yapılan özelleştirmelerle belirli sermaye sahiplerine milyarlarca liralık kaynak aktarıldı. Şirketlere kanunla kâr garantileri verildi. Döviz kredilerine kefil olundu. Sonuçta bu zamlar kaçınılmaz noktaya geldi. 5) Merkez Bankası’nın rezervleri boş. Sübvanse edecek kaynak kalmadı. Kara paralar Türkiye’ye giriyor ancak bunlarla başka alanlarda vurgunlar yapılıyor. Faturasını da halka ödetiyorlar.   6) Maalesef daha büyük zamlar gelecek. Sanayiciler artık maliyetleri karşılayamadıkları için şalter indirmek ve işçi çıkarmak zorunda kalacak. AKP Türkiye’yi derin bir yoksulluğa sürüklüyor.  
CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Özgür Karabat doğalgaz ve elektriğe gelen zamları sert bir dille eleştirerek, "Vatandaşın evine kara kış geldi!" dedi.

Toplamda 110'a ulaşan zamların enerji politikasındaki başarısızlık ve ekonominin hızla çöküşünün göstergesi olduğunu belirten Karabat, daha büyük zamların yolda olduğunu söyledi.

Karabat'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

EKONOMİ ÇÖKÜYOR, İKTİDAR İZLİYOR

1) Türkiye büyük bir ekonomik buhranın içine girmiştir. Doğalgaza;

-1 Ocak’ta yüzde 25

-1 Nisan’da 35

-1 Haziran’da 30

-1 Eylül’de 20 zam geldi.

Toplam zam oranı 110’a ulaştı.

2) Sanayide kullanılan elektriğe 50, konutlarda kullanılan elektriğe 20 zam geldi.

AKP, Rusya-Ukrayna savaşını bahane ediyor ama enerji politikalarının başarısızlığı ortada.

3) Enerji piyasasının yüzde 70’inden fazlası dövize bağlandı. Hidroelektrik santrallerini bile döviz kredileri ile yaptılar. Piyasayı serbestleştirdikçe elektrik kesintisiz ve ucuz olacak dediler. Bunun yalan olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

4) Elektrik üretim, dağıtım ve perakendede yapılan özelleştirmelerle belirli sermaye sahiplerine milyarlarca liralık kaynak aktarıldı. Şirketlere kanunla kâr garantileri verildi. Döviz kredilerine kefil olundu. Sonuçta bu zamlar kaçınılmaz noktaya geldi.

5) Merkez Bankası’nın rezervleri boş. Sübvanse edecek kaynak kalmadı. Kara paralar Türkiye’ye giriyor ancak bunlarla başka alanlarda vurgunlar yapılıyor. Faturasını da halka ödetiyorlar.

 

6) Maalesef daha büyük zamlar gelecek. Sanayiciler artık maliyetleri karşılayamadıkları için şalter indirmek ve işçi çıkarmak zorunda kalacak. AKP Türkiye’yi derin bir yoksulluğa sürüklüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.