ÇİN, 2-8 DERECEDE SAKLANABİLECEK MRNA AŞISI İÇİN KOLLARI SIVADI

SAĞLIK 08.03.2021 - 11:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3584+ kez okundu.
 

ÇİN, 2-8 DERECEDE SAKLANABİLECEK MRNA AŞISI İÇİN KOLLARI SIVADI

Çinli bilim insanları Chen Wei ve Zhong Nanshan’ın öncülüğündeki heyetler yeni koronavirüs (COVID-19) aşılarının Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor.
Çin Ulusal Nano Merkezi ve Çin Askeri Bilimler Akademisi yeni nano taşıyıcı aşıyı geliştirmek için işbirliği yapıyor. Çin Mühendislik Akademisi Üyesi ve ünlü bilim insanı Zhong Nanshan’ın organizsyonu altında Guangzhou RiboBio şirketi kurucusu Zhang Biliang mRNA aşısının geliştirilmesi ve üretilmesine ilişkin bilgi verdi. Zhang Biliang ekibinin geliştirdiği mRNA aşısı 2-8 santigrant derece sıcaklıkta yarım yıl saklanabilir. Ancak mevcut uluslararası mRNA aşılarının bir kısmı eksi 70 santigrat dereceye, bazıları eksi 20 santigrat dereceye ihtiyaç duyuyor. Ekibin mRNA aşısının saklama sıcaklığının büyük ölçüde artırılmasının nedeni, patentli lipit nanopartiküllerinden kaynaklanıyor.   Öte yandan RiboBio şirketi 2004’ten beri araştırma enstitüsü için RNA üretim hizmetlerini sağlıyor. Tüm endüstriyel zincir oluşturuldu. Mevcut durumda şirketin maksimum yıllık üretim kapasitesinin 100 milyon doz aşı olduğunu dile getiren Zhang Biliang, mRNA aşısının klinik öncesi hayvan deneyi gibi araştırmaları tamamladığını kaydetti
Çinli bilim insanları Chen Wei ve Zhong Nanshan’ın öncülüğündeki heyetler yeni koronavirüs (COVID-19) aşılarının Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor.

Çin Ulusal Nano Merkezi ve Çin Askeri Bilimler Akademisi yeni nano taşıyıcı aşıyı geliştirmek için işbirliği yapıyor. Çin Mühendislik Akademisi Üyesi ve ünlü bilim insanı Zhong Nanshan’ın organizsyonu altında Guangzhou RiboBio şirketi kurucusu Zhang Biliang mRNA aşısının geliştirilmesi ve üretilmesine ilişkin bilgi verdi.

Zhang Biliang ekibinin geliştirdiği mRNA aşısı 2-8 santigrant derece sıcaklıkta yarım yıl saklanabilir. Ancak mevcut uluslararası mRNA aşılarının bir kısmı eksi 70 santigrat dereceye, bazıları eksi 20 santigrat dereceye ihtiyaç duyuyor. Ekibin mRNA aşısının saklama sıcaklığının büyük ölçüde artırılmasının nedeni, patentli lipit nanopartiküllerinden kaynaklanıyor.
 
Öte yandan RiboBio şirketi 2004’ten beri araştırma enstitüsü için RNA üretim hizmetlerini sağlıyor. Tüm endüstriyel zincir oluşturuldu. Mevcut durumda şirketin maksimum yıllık üretim kapasitesinin 100 milyon doz aşı olduğunu dile getiren Zhang Biliang, mRNA aşısının klinik öncesi hayvan deneyi gibi araştırmaları tamamladığını kaydetti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.