ÇİN BİLİMLER AKADEMİSİ’NİN GELİŞTİRDİĞİ COVİD-19 İLACINA AB VE ABD ONAY VERDİ

SAĞLIK 16.03.2021 - 12:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3302+ kez okundu.
 

ÇİN BİLİMLER AKADEMİSİ’NİN GELİŞTİRDİĞİ COVİD-19 İLACINA AB VE ABD ONAY VERDİ

Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü’nden verilen bilgiye göre, Avrupa İlaç Ajansının (EMA) Beşeri Tıbbi Ürünler Komitesi (CHMP) Avrupa Birliği (AB) üyelerinin onay verdiğini açıkladı
Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü’nden verilen bilgiye göre, Avrupa İlaç Ajansının (EMA) Beşeri Tıbbi Ürünler Komitesi (CHMP) Avrupa Birliği (AB) üyelerinin yeni koronavirüs (COVID-19) hastalarını acil durumda tedavi etmek için monoklonal antikor olan LY-CoV555 ve LY-CoV016 kombinasyonu kullanımını onayladı.   LY-CoV016, Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü ve Shanghai Junshi Biyolojik Bilimler Şirketi tarafından ortaklaşa geliştirildi.   9 Şubat 2021’de ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) hafif ve orta derecede COVID-19 enfeksiyonları olan hastaların tedavisi için söz konusu tedavi yönteminin acil kullanımını onaylamıştı.   Salgının erken döneminde Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü monoklonal antikor Ar-Ge çalışmalarını başlattı ve tek B hücreli antikor tarama platformunu kullanarak taburcu edilenlerin vücutlarındaki antikorları izole etti ve taradı. Bunun ardından aday antikorların büyük ölçekli geliştirilmesi ve üretimi gerçekleştirildi.   LY-CoV016 Haziran 2020’de klinik denemeler için Çin Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi (NMPA) ve FDA tarafından eşzamanlı olarak onay aldı ve insan dışı primat denemelerini tamamladıktan sonra sağlıklı kişilerde COVID-19’a karşı terapötik antikor klinik denemelerini başlattı.   7 Ekim 2020’de açıklanan söz konusu tedavi yönetiminin faz 2 klinik denemelerinin ara verilerine göre, deneme birincil ve ikincil son noktalara ulaştığında ilaç virüsün direncini önemli ölçüde azalttı ve semptomları iyileştirdi.   Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü FDA ve EMA’nin söz konusu tedavi yönetimini onay vermesinin Çin’in bağımsız fikri mülkiyet haklarına sahip olan COVID-19’e karşı antikor ilaçlarının güvenilirliğinin ve etkinliğinin dünyaca kabul edildiğini gösterdiğini kaydetti.  
Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü’nden verilen bilgiye göre, Avrupa İlaç Ajansının (EMA) Beşeri Tıbbi Ürünler Komitesi (CHMP) Avrupa Birliği (AB) üyelerinin onay verdiğini açıkladı

Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü’nden verilen bilgiye göre, Avrupa İlaç Ajansının (EMA) Beşeri Tıbbi Ürünler Komitesi (CHMP) Avrupa Birliği (AB) üyelerinin yeni koronavirüs (COVID-19) hastalarını acil durumda tedavi etmek için monoklonal antikor olan LY-CoV555 ve LY-CoV016 kombinasyonu kullanımını onayladı.
 
LY-CoV016, Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü ve Shanghai Junshi Biyolojik Bilimler Şirketi tarafından ortaklaşa geliştirildi.
 
9 Şubat 2021’de ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) hafif ve orta derecede COVID-19 enfeksiyonları olan hastaların tedavisi için söz konusu tedavi yönteminin acil kullanımını onaylamıştı.
 
Salgının erken döneminde Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü monoklonal antikor Ar-Ge çalışmalarını başlattı ve tek B hücreli antikor tarama platformunu kullanarak taburcu edilenlerin vücutlarındaki antikorları izole etti ve taradı. Bunun ardından aday antikorların büyük ölçekli geliştirilmesi ve üretimi gerçekleştirildi.
 
LY-CoV016 Haziran 2020’de klinik denemeler için Çin Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi (NMPA) ve FDA tarafından eşzamanlı olarak onay aldı ve insan dışı primat denemelerini tamamladıktan sonra sağlıklı kişilerde COVID-19’a karşı terapötik antikor klinik denemelerini başlattı.
 
7 Ekim 2020’de açıklanan söz konusu tedavi yönetiminin faz 2 klinik denemelerinin ara verilerine göre, deneme birincil ve ikincil son noktalara ulaştığında ilaç virüsün direncini önemli ölçüde azalttı ve semptomları iyileştirdi.
 
Çin Bilimler Akademisi Mikrobiyoloji Enstitüsü FDA ve EMA’nin söz konusu tedavi yönetimini onay vermesinin Çin’in bağımsız fikri mülkiyet haklarına sahip olan COVID-19’e karşı antikor ilaçlarının güvenilirliğinin ve etkinliğinin dünyaca kabul edildiğini gösterdiğini kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.