ÇİN COVİ- 19 İÇİN İKİNCİ AŞININ KLİNİK TESTLERİNE BAŞLADI.

DÜNYA 16.04.2020 - 12:04, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3280+ kez okundu.
 

ÇİN COVİ- 19 İÇİN İKİNCİ AŞININ KLİNİK TESTLERİNE BAŞLADI.

Birçok merkezinde yeni koronavirüs için aşı çalışmalarını sürdüren Çin, ikinci aşı için de klinik deneylere başlıyor.
Birçok merkezinde yeni koronavirüs için aşı çalışmalarını sürdüren Çin, ikinci aşı için de klinik deneylere başlıyor. Çinli araştırmacılar, birkaç gün önce de farklı bir araştıram merkezinde geliştirilen bir başka aşı çalışması için de insanlar üzerinde deneme izni almıştı.   Çin, 14 Nisan Salı günü yeni koronavirüs pandemisiyle mücadele bağlamında iki yeni aşı denemesinin insanlar üzerinde yapılmasına yeşil ışık yaktı. Her iki aşı da Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı yetkilisi Wu Yuanbin basının sorduğu bir soruya verdiği bir yanıta göre etkisizleştirilmiş patojenik unsurlar kullanıyor.   Wu, Beijing’de Çinli Sinovac Biotech ecza firması tarafından geliştirilmiş aşılardan biri için yapılan deneylerin Çin İlaç ve Gıda Güvenliği Dairesi tarafından onaylandığını belirtti. Wuhan Biyolojik Ürünler Enstitüsü ve Wuhan Viroloji Enstitüsü tarafından geliştirilmiş olan diğeri ise geçen pazar günü onay aldı.  Beijing, ilk deneyleri 16 Mart tarihinde Tıp Bilimleri Askeri Akademisi ve Çin Biyoteknoloji Grubu Cantino tarafından geliştirilmiş bir aşı için onay vermişti. Wu, “İlk aşamada deneklerin aşılanarak klinik deneylerin yapılması ve ikinci aşama için gönüllülerin toplanması 9 Nisan’da başlamıştı” diye açıkladı. Öte yandan belirtildiğine göre bu aşı, dünyada ikinci aşama deneyleri başlatabilen dünyadaki ikinci koronavirüs aşısı
Birçok merkezinde yeni koronavirüs için aşı çalışmalarını sürdüren Çin, ikinci aşı için de klinik deneylere başlıyor.

Birçok merkezinde yeni koronavirüs için aşı çalışmalarını sürdüren Çin, ikinci aşı için de klinik deneylere başlıyor.

Çinli araştırmacılar, birkaç gün önce de farklı bir araştıram merkezinde geliştirilen bir başka aşı çalışması için de insanlar üzerinde deneme izni almıştı.
 
Çin, 14 Nisan Salı günü yeni koronavirüs pandemisiyle mücadele bağlamında iki yeni aşı denemesinin insanlar üzerinde yapılmasına yeşil ışık yaktı. Her iki aşı da Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı yetkilisi Wu Yuanbin basının sorduğu bir soruya verdiği bir yanıta göre etkisizleştirilmiş patojenik unsurlar kullanıyor.
 
Wu, Beijing’de Çinli Sinovac Biotech ecza firması tarafından geliştirilmiş aşılardan biri için yapılan deneylerin Çin İlaç ve Gıda Güvenliği Dairesi tarafından onaylandığını belirtti. Wuhan Biyolojik Ürünler Enstitüsü ve Wuhan Viroloji Enstitüsü tarafından geliştirilmiş olan diğeri ise geçen pazar günü onay aldı. 
Beijing, ilk deneyleri 16 Mart tarihinde Tıp Bilimleri Askeri Akademisi ve Çin Biyoteknoloji Grubu Cantino tarafından geliştirilmiş bir aşı için onay vermişti. Wu, “İlk aşamada deneklerin aşılanarak klinik deneylerin yapılması ve ikinci aşama için gönüllülerin toplanması 9 Nisan’da başlamıştı” diye açıkladı. Öte yandan belirtildiğine göre bu aşı, dünyada ikinci aşama deneyleri başlatabilen dünyadaki ikinci koronavirüs aşısı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.