ÇİN, COVİD-19 ÖNLEMLERİNİ İKİ KATINA ÇIKARDI

DÜNYA 17.12.2020 - 12:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2502+ kez okundu.
 

ÇİN, COVİD-19 ÖNLEMLERİNİ İKİ KATINA ÇIKARDI

Çin Sivil Havacılık Düzenleyici Kurumu, Covid-19 salgınının kontrolüne ilişkin taleplerine uygun davranmayan yolcu uçaklarının Çin’e uçuşlarının bir süre askıya alınacağını açıkladı.
Sivil Havacılık Dairesi’nin web sitesinde yayımlanan bir genelge uyarınca, gelen uçak yolcuları arasında Covid-19 testi pozitif çıkan yolcu sayısı beşe vardığı takdirde ilgili uçuşlar, 16 Aralık Perşembe gününden itibaren, bir yerine iki hafta süreyle askıya alınacak. Eğer testi pozitif çıkan yolcuların sayısı 10’a ulaşıyorsa söz konusu uçuşlar, daha önce de olduğu gibi, dört hafta boyunca askıya alınacak.    Çin Sivil Havacılık Dairesi, 8 Haziran tarihinde, bir ödüllendirme ve durdurma mekanizması benimsemişti. Bu bağlamda, yolcuların durumuna göre uçuş sayısının artırılması veya mevcut uçuşların askıya alınması konusunda ayrıntılı uygulamalar karar altına alınmıştı. 
Çin Sivil Havacılık Düzenleyici Kurumu, Covid-19 salgınının kontrolüne ilişkin taleplerine uygun davranmayan yolcu uçaklarının Çin’e uçuşlarının bir süre askıya alınacağını açıkladı.

Sivil Havacılık Dairesi’nin web sitesinde yayımlanan bir genelge uyarınca, gelen uçak yolcuları arasında Covid-19 testi pozitif çıkan yolcu sayısı beşe vardığı takdirde ilgili uçuşlar, 16 Aralık Perşembe gününden itibaren, bir yerine iki hafta süreyle askıya alınacak. Eğer testi pozitif çıkan yolcuların sayısı 10’a ulaşıyorsa söz konusu uçuşlar, daha önce de olduğu gibi, dört hafta boyunca askıya alınacak. 
 
Çin Sivil Havacılık Dairesi, 8 Haziran tarihinde, bir ödüllendirme ve durdurma mekanizması benimsemişti. Bu bağlamda, yolcuların durumuna göre uçuş sayısının artırılması veya mevcut uçuşların askıya alınması konusunda ayrıntılı uygulamalar karar altına alınmıştı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.