ÇİN’DE İNTERNET SEKTÖRÜNÜN GELİRİ 140 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

DÜNYA 10.12.2019 - 11:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2137+ kez okundu.
 

ÇİN’DE İNTERNET SEKTÖRÜNÜN GELİRİ 140 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Resmi verilere göre, Çin’in internet ve ilgili hizmetler sektörleri ilk 10 ayda hızlı bir genişlemeye devam ederek kârlılığı artırdı.
Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’na (MIIT) göre, sektörlerin toplam gelirinin verilerine göre yılın ilk 10 ayındaki gelir artışı yüzde 21 ile 140.6 milyar dolara ulaştı. Bu büyüme oranı geçen yılın aynı dönemine göre 3 puan daha yüksek. Sektörün karı ise yine bir önceki yıla göre yüzde 15.1 artarak 85.6 milyar yuan'a ulaştı.   Bu arada, sektörlerin Ar-Ge harcamaları da yüzde 23,6’lık artışla yaklaşık 40 milyar yuan'a yükseldi. Sektör kalemlere göre incelendiğinde bilgi hizmetlerinin en yüksek hasılatı elde ettiği ve toplam gelirin yüzde 66,3’ünü oluşturduğu görülüyor.   Ayrıca, veri hizmetlerinden elde edilen gelir yüzde 17,9 artarak 9,6 milyar Çin’in milli parası yuan’a yükseldi. MIIT istatistikleri, bir önceki yıllık geliri 5 milyon Yuanın üzerinde olan şirketleri kapsıyor.
Resmi verilere göre, Çin’in internet ve ilgili hizmetler sektörleri ilk 10 ayda hızlı bir genişlemeye devam ederek kârlılığı artırdı.

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’na (MIIT) göre, sektörlerin toplam gelirinin verilerine göre yılın ilk 10 ayındaki gelir artışı yüzde 21 ile 140.6 milyar dolara ulaştı. Bu büyüme oranı geçen yılın aynı dönemine göre 3 puan daha yüksek. Sektörün karı ise yine bir önceki yıla göre yüzde 15.1 artarak 85.6 milyar yuan'a ulaştı.
 
Bu arada, sektörlerin Ar-Ge harcamaları da yüzde 23,6’lık artışla yaklaşık 40 milyar yuan'a yükseldi. Sektör kalemlere göre incelendiğinde bilgi hizmetlerinin en yüksek hasılatı elde ettiği ve toplam gelirin yüzde 66,3’ünü oluşturduğu görülüyor.
 
Ayrıca, veri hizmetlerinden elde edilen gelir yüzde 17,9 artarak 9,6 milyar Çin’in milli parası yuan’a yükseldi.

MIIT istatistikleri, bir önceki yıllık geliri 5 milyon Yuanın üzerinde olan şirketleri kapsıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.