ÇİN’DE ÜRETİME BAŞLAYAN ŞİRKET SAYISI GİDEREK ARTIYOR

DÜNYA 25.02.2020 - 17:37, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4047+ kez okundu.
 

ÇİN’DE ÜRETİME BAŞLAYAN ŞİRKET SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Çin’in salgın önleme ve kontrolünde göz alıcı sonuçlar elde edildi. Giderek daha fazla şirket, üretim için işbaşı yaptı.
Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dün düzenlenen yeni koronavirüs salgını önleme ve kontrolü çalışmaları ile ekonomik ve sosyal kalkınmanın koordine edilmesi konulu konferansta, Çin’in devasa potansiyelinin ve güçlü motivasyonun tamamen serbest bırakılmasının ekonomik ve sosyal kalkınma hedeflerine ve görevlerine ulaşmasını sağlayacağını vurguladı.  Çin’in salgın önleme ve kontrolünde göz alıcı sonuçlar elde edildi. Giderek daha fazla şirket, işbaşı yaptı. Bu da ekonomik kalkınma potansiyeli ve motivasyonunun sürekli gelişimini destekledi.    Çinli resmi kaynaklar tarafından bugün yayınlana verilere göre, Çin’de belli boyutlara ulaşan sanayi işletmelerinin yeniden işbaşı oranı giderek artıyor. Bu oran Zhejiang eyaletinde yüzde 90’ı aştı. Ülke genelinde tahıl işleme kapasitesinin yüzde 70’i hayata geçirildi ve kömür madeni kapasitesinin yüzde 76’sı hizmet vermeye başladı.   Çin’in Gayri Safi Yurt İçi Hasılatı (GSYİH) dünya toplamının yaklaşık yüzde 16’sını oluşturuyor ve dünya ekonomik büyümesine katkısı yüzde 30’u aşıyor. Çin’in salgın önleme ve kontrol çalışmaları ile yeniden üretim yapma arasında eşgüdüm sağlaması, küresel ekonomik büyüme ve kamu çıkarları koruma konusundaki sorumluluğu yansıtıyor. Şirketler harekete geçerse, ekonomi gelişir, küresel sanayi zincirinin işleyişi de istikrara kavuşur.    Büyük pazar boyutu ve iç talebi, Çin'in ekonomik kalkınması için güçlü bir destek verdi. Salgın sona erdiğinde, hızlı bir ekonomik büyüme destekleyen tüketim talebi tamamen serbest bırakılacaktır.    Çin’in 5G, yapay zeka, çevrimiçi alışveriş, çevrimiçi sınıflar ve akıllı üretim gibi köklü teknolojik avantajları da büyümeyi hızlandıracak. Buna ek olarak, salgınla mücadele sürecinde eksiklerin görüldüğü ve giderilmesi gerektiği savunulan kamu sağlığı tesisleri, acil duruma müdahale kapasitesi ve diğer alanlar, dev yatırım yapılabilecek ve gelişme gerçekleştirilebilecek alanlardır.    Uluslararası ekonomistler, salgının etkisinin kısa süreceğine ve Çin’in uzun vadeli pozitif ekonomisinin temelinin değişmeyeceğine inanıyor. Geriye baktığımızda Çin ekonomisi riskleri yenerek, iniş ve çıkışlarda büyüdü. Bu kez de farklı olmayacak. Çin, fırtınaları kırarak, bu yılın kalkınma hedeflerini ve görevlerini gerçekleştirme ve dünya ekonomik kalkınmasına katkı yapmaya devam etme gücüne sahiptir    
Çin’in salgın önleme ve kontrolünde göz alıcı sonuçlar elde edildi. Giderek daha fazla şirket, üretim için işbaşı yaptı.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dün düzenlenen yeni koronavirüs salgını önleme ve kontrolü çalışmaları ile ekonomik ve sosyal kalkınmanın koordine edilmesi konulu konferansta, Çin’in devasa potansiyelinin ve güçlü motivasyonun tamamen serbest bırakılmasının ekonomik ve sosyal kalkınma hedeflerine ve görevlerine ulaşmasını sağlayacağını vurguladı.  Çin’in salgın önleme ve kontrolünde göz alıcı sonuçlar elde edildi. Giderek daha fazla şirket, işbaşı yaptı. Bu da ekonomik kalkınma potansiyeli ve motivasyonunun sürekli gelişimini destekledi. 
 
Çinli resmi kaynaklar tarafından bugün yayınlana verilere göre, Çin’de belli boyutlara ulaşan sanayi işletmelerinin yeniden işbaşı oranı giderek artıyor. Bu oran Zhejiang eyaletinde yüzde 90’ı aştı. Ülke genelinde tahıl işleme kapasitesinin yüzde 70’i hayata geçirildi ve kömür madeni kapasitesinin yüzde 76’sı hizmet vermeye başladı.
 
Çin’in Gayri Safi Yurt İçi Hasılatı (GSYİH) dünya toplamının yaklaşık yüzde 16’sını oluşturuyor ve dünya ekonomik büyümesine katkısı yüzde 30’u aşıyor. Çin’in salgın önleme ve kontrol çalışmaları ile yeniden üretim yapma arasında eşgüdüm sağlaması, küresel ekonomik büyüme ve kamu çıkarları koruma konusundaki sorumluluğu yansıtıyor. Şirketler harekete geçerse, ekonomi gelişir, küresel sanayi zincirinin işleyişi de istikrara kavuşur. 
 
Büyük pazar boyutu ve iç talebi, Çin'in ekonomik kalkınması için güçlü bir destek verdi. Salgın sona erdiğinde, hızlı bir ekonomik büyüme destekleyen tüketim talebi tamamen serbest bırakılacaktır. 
 
Çin’in 5G, yapay zeka, çevrimiçi alışveriş, çevrimiçi sınıflar ve akıllı üretim gibi köklü teknolojik avantajları da büyümeyi hızlandıracak. Buna ek olarak, salgınla mücadele sürecinde eksiklerin görüldüğü ve giderilmesi gerektiği savunulan kamu sağlığı tesisleri, acil duruma müdahale kapasitesi ve diğer alanlar, dev yatırım yapılabilecek ve gelişme gerçekleştirilebilecek alanlardır. 
 
Uluslararası ekonomistler, salgının etkisinin kısa süreceğine ve Çin’in uzun vadeli pozitif ekonomisinin temelinin değişmeyeceğine inanıyor. Geriye baktığımızda Çin ekonomisi riskleri yenerek, iniş ve çıkışlarda büyüdü. Bu kez de farklı olmayacak. Çin, fırtınaları kırarak, bu yılın kalkınma hedeflerini ve görevlerini gerçekleştirme ve dünya ekonomik kalkınmasına katkı yapmaya devam etme gücüne sahiptir

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.