ÇİN DİJİTAL PARA UYGULAMASINDA DÜNYAYA ÖNCÜLÜK EDİYOR

DÜNYA 17.10.2020 - 14:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2976+ kez okundu.
 

ÇİN DİJİTAL PARA UYGULAMASINDA DÜNYAYA ÖNCÜLÜK EDİYOR

Çin, bazı bankalarda dijital Renminbi uygulamasını test etmeye başlayarak dünya çapındaki bankaların dikkatini çekti
Uluslararası Yapılanma Bankası (BIS) ile yedi merkez bankası yakın zamanda dijital para birimlerinin ve uluslararası ödemelerin gelişimini teşvik etmek için bir rapor yayımladı. BIS’nin bir anketine göre, merkez bankalarının yüzde 80’i dijital para birimleri üzerinde araştırma ile geliştirme yaptı ve hatta bazıları denemelere bile başladı.  Merkez bankasının dijital para birimini bu yılın başından bu yana dört şehirde deneyen Çin, bazı bankalarda dijital Renminbi uygulamasını test etmeye başlayarak dünya çapındaki bankaların dikkatini çekti. Yeni koronavirüs salgını, kâğıt paraya maruz kalmayı azaltmak için elektronik işlemlerin kullanılmasını gerektirdi. Özel dijital para birimlerinin son yıllardaki hızlı gelişimi merkez bankalarına, dijital para cephesinde araştırma ile geliştirme eksikliğinin ulusal para birimlerini rekabet ve risklerle karşı karşıya bıraktığını açıkça gösterdi.   Dijital ekonominin gelişimi gibi gelecekteki ödeme ihtiyaçlarını karşılamak için esnek, yenilikçi ve rekabetçi bir ödeme modelini destekleyebilir ve sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırabilirler. Merkez bankası dijital para birimleri, aynı zamanda, yetkililere parasal ve finansal istikrarı korumaları için daha fazla yol sunan hassas ve esnek üstünlüğe sahip. Merkez bankalarının dijital para birimleri esnek faiz oranı politikasının etkin bir taşıyıcısı olarak, pozitif, sıfır veya negatif faiz oranlarına sahip olabilir.
Çin, bazı bankalarda dijital Renminbi uygulamasını test etmeye başlayarak dünya çapındaki bankaların dikkatini çekti

Uluslararası Yapılanma Bankası (BIS) ile yedi merkez bankası yakın zamanda dijital para birimlerinin ve uluslararası ödemelerin gelişimini teşvik etmek için bir rapor yayımladı. BIS’nin bir anketine göre, merkez bankalarının yüzde 80’i dijital para birimleri üzerinde araştırma ile geliştirme yaptı ve hatta bazıları denemelere bile başladı.

 Merkez bankasının dijital para birimini bu yılın başından bu yana dört şehirde deneyen Çin, bazı bankalarda dijital Renminbi uygulamasını test etmeye başlayarak dünya çapındaki bankaların dikkatini çekti. Yeni koronavirüs salgını, kâğıt paraya maruz kalmayı azaltmak için elektronik işlemlerin kullanılmasını gerektirdi. Özel dijital para birimlerinin son yıllardaki hızlı gelişimi merkez bankalarına, dijital para cephesinde araştırma ile geliştirme eksikliğinin ulusal para birimlerini rekabet ve risklerle karşı karşıya bıraktığını açıkça gösterdi.
 
Dijital ekonominin gelişimi gibi gelecekteki ödeme ihtiyaçlarını karşılamak için esnek, yenilikçi ve rekabetçi bir ödeme modelini destekleyebilir ve sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırabilirler. Merkez bankası dijital para birimleri, aynı zamanda, yetkililere parasal ve finansal istikrarı korumaları için daha fazla yol sunan hassas ve esnek üstünlüğe sahip. Merkez bankalarının dijital para birimleri esnek faiz oranı politikasının etkin bir taşıyıcısı olarak, pozitif, sıfır veya negatif faiz oranlarına sahip olabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.