ÇİN, FAZ 3 DENEMELERİ SÜREN 5 AŞI İÇİN ÜRETİM ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

SAĞLIK 17.12.2020 - 15:05, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2436+ kez okundu.
 

ÇİN, FAZ 3 DENEMELERİ SÜREN 5 AŞI İÇİN ÜRETİM ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Çin Devlet Konseyi’ne bağlı Aşı Üretim Özel Çalışma Ofisi Müdürü Zhen Zhongwei,Covit-19 aşısı faz 3 denemelerde Çin’den 5 aşı adayı bulunduğunu belirtti
Çin Devlet Konseyi’ne bağlı Aşı Üretim Özel Çalışma Ofisi Müdürü, Zhen, “Çin’in bu konuda dünyada birinci sıraya geçtiğini, fakat birincilik peşinde koşmadığını” söyledi. Zhen Zhongwei konuşmasında, “Bir aşı değerlendirmesinde güvenilirlik, etkinlik, ulaşılabilirlik ve karşılanabilirlik olmak üzere kapsamlı analizler gerektiriyor, biz de geniş kapsamlı üretim hazırlığı içindeyiz” dedi.   Edinilen bilgiye göre, hâlihazırda Çin’in klinik denemelerde toplam 15 aşı adayı bulunuyor. Faz 3 klinik denemesine giren aşılar arasında Sinopharm’ın 2 adet inaktif aşısı, Sinovac tarafından geliştirilen 1 adet inaktif aşı, Cansino tarafından geliştirilen adenovirüs vektör aşısı, Çin Bilimler Akademisi Mikrobioloji Enstitüsü ve Zhifei Biolojik şirketi tarafından ortaklaşa araştırıp geliştirilen rekombinant protein aşısı bulunuyor.   Çin’de Covid-19 salgını etkili şekilde kontrol altına alındığı için ülkede faz 3 klinik denemeleri için uygun koşullar bulunmuyor. Bu nedenle Faz 3 denemeler esas olarak yurt dışında yapılıyor ve bazı zorluklarla karşılaşılıyor. Çin’de Covid-19 aşısı geçen haziran itibarıyla acil kullanıma girmişti. 
Çin Devlet Konseyi’ne bağlı Aşı Üretim Özel Çalışma Ofisi Müdürü Zhen Zhongwei,Covit-19 aşısı faz 3 denemelerde Çin’den 5 aşı adayı bulunduğunu belirtti

Çin Devlet Konseyi’ne bağlı Aşı Üretim Özel Çalışma Ofisi Müdürü, Zhen, “Çin’in bu konuda dünyada birinci sıraya geçtiğini, fakat birincilik peşinde koşmadığını” söyledi. Zhen Zhongwei konuşmasında, “Bir aşı değerlendirmesinde güvenilirlik, etkinlik, ulaşılabilirlik ve karşılanabilirlik olmak üzere kapsamlı analizler gerektiriyor, biz de geniş kapsamlı üretim hazırlığı içindeyiz” dedi.
 
Edinilen bilgiye göre, hâlihazırda Çin’in klinik denemelerde toplam 15 aşı adayı bulunuyor. Faz 3 klinik denemesine giren aşılar arasında Sinopharm’ın 2 adet inaktif aşısı, Sinovac tarafından geliştirilen 1 adet inaktif aşı, Cansino tarafından geliştirilen adenovirüs vektör aşısı, Çin Bilimler Akademisi Mikrobioloji Enstitüsü ve Zhifei Biolojik şirketi tarafından ortaklaşa araştırıp geliştirilen rekombinant protein aşısı bulunuyor.
 
Çin’de Covid-19 salgını etkili şekilde kontrol altına alındığı için ülkede faz 3 klinik denemeleri için uygun koşullar bulunmuyor. Bu nedenle Faz 3 denemeler esas olarak yurt dışında yapılıyor ve bazı zorluklarla karşılaşılıyor. Çin’de Covid-19 aşısı geçen haziran itibarıyla acil kullanıma girmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.