ÇİN İNTERNET MAHKEMESİ KURDU

YAŞAM 09.02.2018 - 10:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4125+ kez okundu.
 

ÇİN İNTERNET MAHKEMESİ KURDU

Çin Uluslararası Radyosu - Şangay’da, İnternet ile ilgili hukuk davaları ve ticari davalar konusunda uzmanlaşmış ilk İnternet mahkemesini kuruldu.
Şangay'daki Changning Bölge Halk Mahkemesine göre, mahkeme tarafından ele alınan çevrimiçi ticaret anlaşmazlıkları gibi davalar internet üzerinden görülecek. Ocak ayında kurulan mahkeme, çevrimiçi alışveriş, hak ihlali anlaşmazlığı ve diğerlerinden oluşan 106 davayı kabul etti. 2014'ten bu yana, Bölge Mahkemesi internet ile ilgili 1300'den fazla davada hüküm verdi. Çin’de insanlar çevrimiçi alışverişe ve ödemeye yöneldikçe kurulan İnternet mahkemesi de, siber güvenlik konusunda ve çevrimiçi anlaşmazlıkların çözümünde bir yargı garantisi sağlayacak. Çin, geçen yıl Ağustos ayında ülkenin doğusundaki Zhejiang Eyaletinde ilk İnternet mahkemesini kurmuştu.
Çin Uluslararası Radyosu - Şangay’da, İnternet ile ilgili hukuk davaları ve ticari davalar konusunda uzmanlaşmış ilk İnternet mahkemesini kuruldu.

Şangay'daki Changning Bölge Halk Mahkemesine göre, mahkeme tarafından ele alınan çevrimiçi ticaret anlaşmazlıkları gibi davalar internet üzerinden görülecek. Ocak ayında kurulan mahkeme, çevrimiçi alışveriş, hak ihlali anlaşmazlığı ve diğerlerinden oluşan 106 davayı kabul etti.

2014'ten bu yana, Bölge Mahkemesi internet ile ilgili 1300'den fazla davada hüküm verdi. Çin’de insanlar çevrimiçi alışverişe ve ödemeye yöneldikçe kurulan İnternet mahkemesi de, siber güvenlik konusunda ve çevrimiçi anlaşmazlıkların çözümünde bir yargı garantisi sağlayacak. Çin, geçen yıl Ağustos ayında ülkenin doğusundaki Zhejiang Eyaletinde ilk İnternet mahkemesini kurmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.