ÇİN, SİNOPHARM’IN COVİD-19 AŞISINA KOŞULLU KULLANIM İZNİ VERDİ

SAĞLIK 31.12.2020 - 12:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3191+ kez okundu.
 

ÇİN, SİNOPHARM’IN COVİD-19 AŞISINA KOŞULLU KULLANIM İZNİ VERDİ

Çin, Ulusal Sağlık Ürünleri Sinopharm şirketinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirdiği aşının koşullu kullanımına izin verdi.
Ulusal Sağlık Ürünleri Yönetimi yetkilisi Chen Shifei, düzenlediği basın toplantısında, Sinopharm aşısının koşullu kullanımına ilişkin onayın verildiğini açıkladı. İnaktive edilmiş virüsle üretilen ve iki doz yapılması planlanan aşı, Çin’de yaygın kullanımına izin verilen ilk aşı oldu.    İmmünolog Tao Lina, koşullu kullanımın, araştırmanın sürdüğü ve yetkililerin farklı sağlık profillerine sahip belirli topluluklarda aşının güvenliği ve etkinliğine ilişkin daha fazla veri talep edebileceği anlamına geldiğini söyledi. Tao, bu durumda aynı zamanda aşının, belli yaş gruplarında kullanımının kısıtlanabileceğini kaydetti.    Yetkililer, Sinopharm aşısının ücretine ilişkin bir rakam dile getirmezken, Ulusal Sağlık Komisyonu görevlisi Zheng Zhongwei, bunun kesinlikle karşılanabilecek bir fiyat olacağını ifade etti. Sinopharm’ın Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü’nün ürettiği aşının şu anda toplu üretim aşamasında olduğu belirtildi ancak mevcut üretim kapasitesine ilişkin bilgi verilmedi.  Çinli Sinopharm şirketi, Covid-19'a karşı geliştirdiği aşılardan birinin son aşama deneylerde koruyuculuğunun yüzde 79,3 olduğunu açıklamıştı.    Sinopharm’ın Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü biriminin internet sitesinde yapılan açıklamada, Covid-19 aşısı için üçüncü ve son aşama testlerin ardından onay başvurusunda bulunulduğu belirtilmişti. Çin’de testler devam ederken, sağlık çalışanları dahil bir milyondan fazla kişiye, acil onayla Çinli şirketlerin geliştirdiği aşılardan yapıldı.
Çin, Ulusal Sağlık Ürünleri Sinopharm şirketinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirdiği aşının koşullu kullanımına izin verdi.

Ulusal Sağlık Ürünleri Yönetimi yetkilisi Chen Shifei, düzenlediği basın toplantısında, Sinopharm aşısının koşullu kullanımına ilişkin onayın verildiğini açıkladı. İnaktive edilmiş virüsle üretilen ve iki doz yapılması planlanan aşı, Çin’de yaygın kullanımına izin verilen ilk aşı oldu. 
 
İmmünolog Tao Lina, koşullu kullanımın, araştırmanın sürdüğü ve yetkililerin farklı sağlık profillerine sahip belirli topluluklarda aşının güvenliği ve etkinliğine ilişkin daha fazla veri talep edebileceği anlamına geldiğini söyledi. Tao, bu durumda aynı zamanda aşının, belli yaş gruplarında kullanımının kısıtlanabileceğini kaydetti. 
 
Yetkililer, Sinopharm aşısının ücretine ilişkin bir rakam dile getirmezken, Ulusal Sağlık Komisyonu görevlisi Zheng Zhongwei, bunun kesinlikle karşılanabilecek bir fiyat olacağını ifade etti. Sinopharm’ın Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü’nün ürettiği aşının şu anda toplu üretim aşamasında olduğu belirtildi ancak mevcut üretim kapasitesine ilişkin bilgi verilmedi. 
Çinli Sinopharm şirketi, Covid-19'a karşı geliştirdiği aşılardan birinin son aşama deneylerde koruyuculuğunun yüzde 79,3 olduğunu açıklamıştı. 
 
Sinopharm’ın Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü biriminin internet sitesinde yapılan açıklamada, Covid-19 aşısı için üçüncü ve son aşama testlerin ardından onay başvurusunda bulunulduğu belirtilmişti. Çin’de testler devam ederken, sağlık çalışanları dahil bir milyondan fazla kişiye, acil onayla Çinli şirketlerin geliştirdiği aşılardan yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.