ÇİN: TÜM YABANCILARA EŞİT MUAMELE UYGULADIK.

DÜNYA 13.04.2020 - 11:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3374+ kez okundu.
 

ÇİN: TÜM YABANCILARA EŞİT MUAMELE UYGULADIK.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, yeni korona virüsü (Covid-19) salgınıyla mücadele sürecinde Çin'deki tüm yabancı uyruklu kişilere eşit muamele uyguladıklarını, ifade etti.
Sözcü Zhao Lijian, dün yaptığı açıklamada, salgının patlak vermesinden bu yana geçen süre içinde, Guangdong yerel hükümetinin Afrika ülkelerinden kişiler de dâhil olmak üzere tüm hastaların tedavilerine büyük önem vermenin yanında, hastalar için özel tedavi çözümleri hazırladığı gibi, rasyonel düzenlemeler yaptığını kaydetti. Durumu ağır olan bazı Afrikalı hastaların Çin'in çabaları sayesinde iyileştiklerine işaret eden Çinli sözcü, böylece bu hastaların can güvenlikleri ile sağlıklarının en iyi şekilde korunduğunu belirtti. Aynı gün, Çin'in Nijerya'daki büyükelçiliğinin sözcüsü bir açıklama yaparak, Çin'in Abuja Büyükelçisi Zhou Jianping'in 10 Nisan'da Nijerya Temsilciler Meclisi Başkanı Femi Gbajabiamila'yla yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi. Açıklamada, Gbajabiamila'nın görüşmede Büyükelçi Zhou'ya cep telefonu üzerinden Nijerya vatandaşlarının Guangzhou'da makul olmayan muamelelere maruz kaldığının görüldüğü savunulan bir video izlettiği belirtildi. Büyükelçi Zhou Jianping'in görüşmede, salgını önlemede görev alan Çinli personelin videodaki eylemlerinin yasal olduğunu, bu eylemlerin makul olmayan herhangi bir yönünün bulunmadığını vurguladığı aktarıldı. Büyükelçi Zhou, gerek Çinlilerin gerekse Çin'de bulunan yabancı uyruklu kişilerin salgını önleme konusunda ortak anlayış, destek ve işbirliği göstermeleri gerektiğine işaret ederek, yabancı uyrukluların Çin'deki salgını önleme kurallarına ciddiyetle uymaları gerektiğini söyledi. Çin'in Abuja Büyüklelçiliği sözcüsü, yaptığı açıklamada, söz konusu görüşmede, Nijerya tarafının salgın nedeniyle fiziksel mesafeyi korumak için videonun gösterildiği cep telefonunu dikey olarak masaya koyduğuna işaret ederek, görüşme hakkında yapılan diğer yorumların gerçeğe uymadığını belirtti.  
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, yeni korona virüsü (Covid-19) salgınıyla mücadele sürecinde Çin'deki tüm yabancı uyruklu kişilere eşit muamele uyguladıklarını, ifade etti.

Sözcü Zhao Lijian, dün yaptığı açıklamada, salgının patlak vermesinden bu yana geçen süre içinde, Guangdong yerel hükümetinin Afrika ülkelerinden kişiler de dâhil olmak üzere tüm hastaların tedavilerine büyük önem vermenin yanında, hastalar için özel tedavi çözümleri hazırladığı gibi, rasyonel düzenlemeler yaptığını kaydetti.

Durumu ağır olan bazı Afrikalı hastaların Çin'in çabaları sayesinde iyileştiklerine işaret eden Çinli sözcü, böylece bu hastaların can güvenlikleri ile sağlıklarının en iyi şekilde korunduğunu belirtti.

Aynı gün, Çin'in Nijerya'daki büyükelçiliğinin sözcüsü bir açıklama yaparak, Çin'in Abuja Büyükelçisi Zhou Jianping'in 10 Nisan'da Nijerya Temsilciler Meclisi Başkanı Femi Gbajabiamila'yla yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi. Açıklamada, Gbajabiamila'nın görüşmede Büyükelçi Zhou'ya cep telefonu üzerinden Nijerya vatandaşlarının Guangzhou'da makul olmayan muamelelere maruz kaldığının görüldüğü savunulan bir video izlettiği belirtildi.

Büyükelçi Zhou Jianping'in görüşmede, salgını önlemede görev alan Çinli personelin videodaki eylemlerinin yasal olduğunu, bu eylemlerin makul olmayan herhangi bir yönünün bulunmadığını vurguladığı aktarıldı.

Büyükelçi Zhou, gerek Çinlilerin gerekse Çin'de bulunan yabancı uyruklu kişilerin salgını önleme konusunda ortak anlayış, destek ve işbirliği göstermeleri gerektiğine işaret ederek, yabancı uyrukluların Çin'deki salgını önleme kurallarına ciddiyetle uymaları gerektiğini söyledi.

Çin'in Abuja Büyüklelçiliği sözcüsü, yaptığı açıklamada, söz konusu görüşmede, Nijerya tarafının salgın nedeniyle fiziksel mesafeyi korumak için videonun gösterildiği cep telefonunu dikey olarak masaya koyduğuna işaret ederek, görüşme hakkında yapılan diğer yorumların gerçeğe uymadığını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.