ÇİN: UKRAYNA’DA NÜKLEER TESİSLERİNİN GÜVENLİĞİ KORUNMALI

DÜNYA 05.03.2022 - 11:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4349+ kez okundu.
 

ÇİN: UKRAYNA’DA NÜKLEER TESİSLERİNİN GÜVENLİĞİ KORUNMALI

Çin ilgili tüm tarafların Ukrayna’da nükleer tesislerinin güvenliğini korumak için temkinli bir tavır sergileyerek, ortak çaba harcamaları gerektiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Ukrayna’da nükleer tesislerinin güvenliği konulu acil açık oturum düzenlendi. Çin’in BM’deki Daimi Temsilcisi Zhang Jun oturumda yaptığı konuşmada, Çin’in Ukrayna’daki durumu ve dünya kamuoyunda Zaporijya nükleer santraline ilişkin bildirimleri yakından takip ettiğine dikkat çekti. Zhang Jun, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) Ukrayna nükleer denetim idaresinden aldığı bilgilere göre, Zaporijya santralinde başlıca donanımlarda hasar meydana gelmediğine işaret ederek, radyasyon seviyesinde değişikliğin yaşanmadığını söyledi. Çinli Daimi Temsilci Zhang Jun, Rusya tarafının konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamaları yakından takip ettiğine işaret etti. Çin’in nükleer güvenliğine büyük önem verdiğine dikkat çeken Zhang Jun, ilgili tüm tarafların temkinli bir tavır sergilemeleri, UAEA’nin profesyonel teknik desteği altında Ukrayna’daki nükleer güvenliğinin korunması için ortak çaba harcamaları çağrısında bulundu.   
Çin ilgili tüm tarafların Ukrayna’da nükleer tesislerinin güvenliğini korumak için temkinli bir tavır sergileyerek, ortak çaba harcamaları gerektiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Ukrayna’da nükleer tesislerinin güvenliği konulu acil açık oturum düzenlendi. Çin’in BM’deki Daimi Temsilcisi Zhang Jun oturumda yaptığı konuşmada, Çin’in Ukrayna’daki durumu ve dünya kamuoyunda Zaporijya nükleer santraline ilişkin bildirimleri yakından takip ettiğine dikkat çekti. Zhang Jun, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) Ukrayna nükleer denetim idaresinden aldığı bilgilere göre, Zaporijya santralinde başlıca donanımlarda hasar meydana gelmediğine işaret ederek, radyasyon seviyesinde değişikliğin yaşanmadığını söyledi.

Çinli Daimi Temsilci Zhang Jun, Rusya tarafının konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamaları yakından takip ettiğine işaret etti. Çin’in nükleer güvenliğine büyük önem verdiğine dikkat çeken Zhang Jun, ilgili tüm tarafların temkinli bir tavır sergilemeleri, UAEA’nin profesyonel teknik desteği altında Ukrayna’daki nükleer güvenliğinin korunması için ortak çaba harcamaları çağrısında bulundu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.