ÇİN, VATANDAŞLARINDAN BAYRAMDA SEYAHAT ETMEMELERİNİ İSTEDİ

DÜNYA 07.01.2021 - 11:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4176+ kez okundu.
 

ÇİN, VATANDAŞLARINDAN BAYRAMDA SEYAHAT ETMEMELERİNİ İSTEDİ

Çin’in ana kesiminde dün tespit edilen Covid-19 vakalarının sayısı 52’yi bulurken, son günlerde vaka sayısında görülen artış hükümeti ve vatandaşları alarma geçirdi.
Çinli makamları, vatandaşlara bu yıl 12 Şubat’ta başlayacak geleneksel Bahar Bayramı tatilini bulundukları bölgelerde geçirmeleri tavsiyesinde bulunuyor. Salgındaki mevcut durum nedeniyle yerel yönetimler, bayram tatilinde memleketlerine dönmesi gereken kişilerden nükleik asit testi, kayıt ve karantina gibi salgınla mücadele tedbirlerine uymalarını istiyor. Çin Devlet Konseyi, hükümet kurumlarının ve şirketlerin personelin tatil iznini esnek şekilde ayarlamalarının, çalışanların Bahar Bayramı’nı iş yerlerinin bulunduğu bölgede geçirmeye yönlendirmelerinin teşvik edildiği bir belge yayımladı.   Yoğun şekilde göç veren Anhui eyaletinin Fuyang kentine bağlı iki ilçe, sakinlerine internet veya telefon yoluyla bayramlaşma tavsiyesinde bulunuyor. Diğer birçok bölge de dışarıda eğitim gören, iş seyahatinde veya tatilde bulunan kişiler ile özellikle soğuk zincir sektöründe çalışan işçilerden seyahat dökümlerini ve yakın temaslarını bildirmelerini talep ediyor.
Çin’in ana kesiminde dün tespit edilen Covid-19 vakalarının sayısı 52’yi bulurken, son günlerde vaka sayısında görülen artış hükümeti ve vatandaşları alarma geçirdi.

Çinli makamları, vatandaşlara bu yıl 12 Şubat’ta başlayacak geleneksel Bahar Bayramı tatilini bulundukları bölgelerde geçirmeleri tavsiyesinde bulunuyor. Salgındaki mevcut durum nedeniyle yerel yönetimler, bayram tatilinde memleketlerine dönmesi gereken kişilerden nükleik asit testi, kayıt ve karantina gibi salgınla mücadele tedbirlerine uymalarını istiyor. Çin Devlet Konseyi, hükümet kurumlarının ve şirketlerin personelin tatil iznini esnek şekilde ayarlamalarının, çalışanların Bahar Bayramı’nı iş yerlerinin bulunduğu bölgede geçirmeye yönlendirmelerinin teşvik edildiği bir belge yayımladı.
 
Yoğun şekilde göç veren Anhui eyaletinin Fuyang kentine bağlı iki ilçe, sakinlerine internet veya telefon yoluyla bayramlaşma tavsiyesinde bulunuyor. Diğer birçok bölge de dışarıda eğitim gören, iş seyahatinde veya tatilde bulunan kişiler ile özellikle soğuk zincir sektöründe çalışan işçilerden seyahat dökümlerini ve yakın temaslarını bildirmelerini talep ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.