"ÇİNDE YABANİ HAYVAN PAZARI YOK"

DÜNYA 24.04.2020 - 11:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4238+ kez okundu.
 

"ÇİNDE YABANİ HAYVAN PAZARI YOK"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, ülkede yabani hayvan satılan pazar bulunmadığını söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün yaptığı açıklamada, insanların sağlığına yönelik tehditlerin azaltılması için Çin gibi ülkelerdeki yabani hayvanı satılan pazarların kapatılması gerektiğini söyledi. Çinli sözcü, bugün Beijing'de düzenlenen olağan basın toplantısında, Pompeo'nun söz konusu açıklamasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Çin'de gerçekten yabani hayvan pazarı kavramı yok. Taze et, balık, sebze ve deniz ürünleri satılan market ve çarşılarımız var; bazı pazarlarda da canlı tavuk satılıyor. Söz konusu market ve çarşılar, Çin'in yanı sıra, birçok Güneydoğu Asya ülkesinde de var ve bölgedeki halkın yaşamını yakından ilgilendiriyor. Uluslararası hukuk, söz konusu market ve çarşıların açılmasını sınırlamıyor." ifadesini kullandı. Çin'de yabani hayvanların avlanması ve satılmasını yasaklayan yasaların altyapısının oluşturulduğunun altını çizen Geng, ülkedeki market ve çarşılarda yabani hayvan satılmadığını, satanların cezalandırılacağını söyledi.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, ülkede yabani hayvan satılan pazar bulunmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün yaptığı açıklamada, insanların sağlığına yönelik tehditlerin azaltılması için Çin gibi ülkelerdeki yabani hayvanı satılan pazarların kapatılması gerektiğini söyledi.

Çinli sözcü, bugün Beijing'de düzenlenen olağan basın toplantısında, Pompeo'nun söz konusu açıklamasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Çin'de gerçekten yabani hayvan pazarı kavramı yok. Taze et, balık, sebze ve deniz ürünleri satılan market ve çarşılarımız var; bazı pazarlarda da canlı tavuk satılıyor. Söz konusu market ve çarşılar, Çin'in yanı sıra, birçok Güneydoğu Asya ülkesinde de var ve bölgedeki halkın yaşamını yakından ilgilendiriyor. Uluslararası hukuk, söz konusu market ve çarşıların açılmasını sınırlamıyor." ifadesini kullandı.

Çin'de yabani hayvanların avlanması ve satılmasını yasaklayan yasaların altyapısının oluşturulduğunun altını çizen Geng, ülkedeki market ve çarşılarda yabani hayvan satılmadığını, satanların cezalandırılacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.