ÇİNLİ AŞI ÜRETİCİSİ UMUTLU: BİRKAÇ AY İÇİNDE ONAY ALABİLİRİZ

DÜNYA 22.09.2020 - 14:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4309+ kez okundu.
 

ÇİNLİ AŞI ÜRETİCİSİ UMUTLU: BİRKAÇ AY İÇİNDE ONAY ALABİLİRİZ

Devlet destekli aşı üreticisi China National Biotec Group (CNBG), yeni koronavirüs aşı adaylarından ikisinin yıl içinde genel kamu kullanımı için onay almasından umutlu olduğunu açıkladı.
Şirketin başkan yardımcısı Zhang Yuntao, Reuters’a verdiği demeçte, “CNBG, iki koronavirüs aşısının şartlı onaylarının gereklilikleri hakkında ilgili devlet yetkilileriyle görüşüyor” dedi. CNBG’nin iki adayı Çin’n acil durum kullanım programına dahil edildi. Bunlardan biri, firmanın 3. faz denemesini yürüttüğü Birleşik Arap Emirlikleri’nde bu ay acil durum onayı aldı.   Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ eşgüdümünde yürütülen Koronavirüs Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında, 2021 yılı sonuna kadar 2 milyar doz Covid-19 aşısının sağlanmasının beklendiğini belirtti.  Ghebreyesus, şu an dünya genelinde yaklaşık 200 ayrı Covid-19 aşısının klinik deney aşamasına girdiği veya girmeye hazır olduğunu kaydetti.    AŞI SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE RİSKLİ TOPLULUKLARA YAPILACAK Daha önceki deneyimlerin, bu aşılardan bazılarının başarılı, bazılarının başarısız olacağını gösterdiğine işaret eden Ghebreyesus, aşı adayları ne kadar çok olursa, güvenli ve etkili bir aşı bulunması ihtimalinin de o kadar yüksek olacağını dile getirdi. “COVAX programı, bütün ülkelerin Covid-19 aşılarını aynı zamanda edinebilmesini ve bu aşıların öncelikle sağlık çalışanları ile yaşlılar gibi yüksek riskli topluluklara verilmesini güvence altına almayı amaçlıyor” dedi.    Ghebreyesus, Covid-19 pandemisini bitirecek ve küresel ekonominin canlanmasını gerçekleştirecek en kısa yolun, bazı ülkelerdeki bütün insanlara aşı yapılması değil, bütün ülkelerde insanların bir kısmına aşı yapılması olduğuna dikkat çekti.  
Devlet destekli aşı üreticisi China National Biotec Group (CNBG), yeni koronavirüs aşı adaylarından ikisinin yıl içinde genel kamu kullanımı için onay almasından umutlu olduğunu açıkladı.

Şirketin başkan yardımcısı Zhang Yuntao, Reuters’a verdiği demeçte, “CNBG, iki koronavirüs aşısının şartlı onaylarının gereklilikleri hakkında ilgili devlet yetkilileriyle görüşüyor” dedi. CNBG’nin iki adayı Çin’n acil durum kullanım programına dahil edildi. Bunlardan biri, firmanın 3. faz denemesini yürüttüğü Birleşik Arap Emirlikleri’nde bu ay acil durum onayı aldı.
 
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ eşgüdümünde yürütülen Koronavirüs Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında, 2021 yılı sonuna kadar 2 milyar doz Covid-19 aşısının sağlanmasının beklendiğini belirtti. 
Ghebreyesus, şu an dünya genelinde yaklaşık 200 ayrı Covid-19 aşısının klinik deney aşamasına girdiği veya girmeye hazır olduğunu kaydetti. 
 
AŞI SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE RİSKLİ TOPLULUKLARA YAPILACAK

Daha önceki deneyimlerin, bu aşılardan bazılarının başarılı, bazılarının başarısız olacağını gösterdiğine işaret eden Ghebreyesus, aşı adayları ne kadar çok olursa, güvenli ve etkili bir aşı bulunması ihtimalinin de o kadar yüksek olacağını dile getirdi. “COVAX programı, bütün ülkelerin Covid-19 aşılarını aynı zamanda edinebilmesini ve bu aşıların öncelikle sağlık çalışanları ile yaşlılar gibi yüksek riskli topluluklara verilmesini güvence altına almayı amaçlıyor” dedi. 
 
Ghebreyesus, Covid-19 pandemisini bitirecek ve küresel ekonominin canlanmasını gerçekleştirecek en kısa yolun, bazı ülkelerdeki bütün insanlara aşı yapılması değil, bütün ülkelerde insanların bir kısmına aşı yapılması olduğuna dikkat çekti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.