ÇİNLİ ŞİRKETLER, İZMİR’İN YENİDEN İNŞASINA TALİP

DÜNYA 30.11.2020 - 13:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2200+ kez okundu.
 

ÇİNLİ ŞİRKETLER, İZMİR’İN YENİDEN İNŞASINA TALİP

İzmir’de ekim ayı sonunda meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası yeniden yapılandırma çalışmaları devam ediyor.
Türkiye’de faaliyet gösteren Çinli şirketler de kentteki afet sonrası yapılandırma çalışmalarına katkı sağlıyor. İzmir’de geçen hafta düzenlenen “İzmir Zamanı Ortak Akıl Buluşması” başlıklı konferansa, farklı ülkelerin Türkiye’deki misyon temsilcilerinin yanı sıra uluslararası örgütler ve şirketlerden temsilciler katıldı. China Road and Bridge Cooperation (CRBC) ve ICBC Turkey temsilcileri de katılımcılar arasındaydı.   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in son 18 ayda tarihindeki en büyük orman yangınlarından birini, pandemiyi, tsunamiyi ve deprem felaketini yaşadığını, bu zor süreçten ise kriz yönetimiyle geçtiğini ifade etti. Soyer, “Tüm dünya ortak bir kaderi paylaşıyor. Bu ortak kaderi fırsata dönüştürüp kentimizin refahını artırmaya çalışırken, uluslararası kuruluşların uzmanlıklarını ve finansmanını kentimize getirmekte istekli ve başarılıyız. Bu uluslararası iş birliklerimizi artırarak sürdürmek istiyoruz” dedi.   Tunç Soyer, ayrıca Çin’in Ankara Büyükelçiliğine de İzmir'de depremden etkilenen bölgelere gönderdiği 20 bin dolar değerindeki yardımlar nedeniyle teşekkürlerini sundu. Soyer, “Bizi en çok heyecanlandıran şey dünyanın dört bir yanından gelen desteklerdi. Bu dayanışma duygusunun bu kadar yaygın biçimde, çok uzaklarda paylaşılıyor oluşuydu. Çin’den gelen yardımlar tabii ki hemen depremzedelerle buluşturuldu” ifadelerini kullandı.   CRBC Türkiye Şubesi Müdürü Li Juguang, şirketin afet sonrası yeniden yapılandırma ve kentsel inşa çalışmalarında büyük tecrübeye sahip olduğunu hatırlatarak, Türk ortaklarıyla bilgi paylaşımında bulunmaya ve birlikte çalışmaya hazır olduklarını kaydetti. Li Juguang, “Teknoloji ve yatırım konularındaki avantajlarımızı kullanarak, afet sonrası yeniden yapılandırma ve kentsel inşa çalışmalarına yerel ortaklarımızla birlikte aktif şekilde katılmayı istiyoruz. Bilhassa depreme dayanıklı binaların inşası konusunda tecrübeliyiz ve bu avantajlarımızı göstermeyi arzuluyoruz. Bu bağlamda, yol ve köprü inşası çalışmalarında da yer almayı diliyoruz” dedi.   Tunç Soyer, Çinli şirketlerle iş birliğinin geliştirilmesine olumlu bakıyor. İzmir'in kadim İpek Yolu üzerindeki önemli duraklardan olduğunu hatırlatan Soyer, gelecekte Kuşak ve Yol İnisiyatifi çerçevesinde Türkiye ile Çin'in daha yakın iş birliği yapacağına inandığını dile getirdi. Soyer, “Biz eski kimliği, köklü kimliği tekrar gün ışığına çıkartmak ve buradan yine güçlenmek arzusundayız. O nedenle bu bağı, bu ilişkiyi pekiştirmek için ne gerekirse yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
İzmir’de ekim ayı sonunda meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası yeniden yapılandırma çalışmaları devam ediyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren Çinli şirketler de kentteki afet sonrası yapılandırma çalışmalarına katkı sağlıyor. İzmir’de geçen hafta düzenlenen “İzmir Zamanı Ortak Akıl Buluşması” başlıklı konferansa, farklı ülkelerin Türkiye’deki misyon temsilcilerinin yanı sıra uluslararası örgütler ve şirketlerden temsilciler katıldı. China Road and Bridge Cooperation (CRBC) ve ICBC Turkey temsilcileri de katılımcılar arasındaydı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in son 18 ayda tarihindeki en büyük orman yangınlarından birini, pandemiyi, tsunamiyi ve deprem felaketini yaşadığını, bu zor süreçten ise kriz yönetimiyle geçtiğini ifade etti. Soyer, “Tüm dünya ortak bir kaderi paylaşıyor. Bu ortak kaderi fırsata dönüştürüp kentimizin refahını artırmaya çalışırken, uluslararası kuruluşların uzmanlıklarını ve finansmanını kentimize getirmekte istekli ve başarılıyız. Bu uluslararası iş birliklerimizi artırarak sürdürmek istiyoruz” dedi.
 
Tunç Soyer, ayrıca Çin’in Ankara Büyükelçiliğine de İzmir'de depremden etkilenen bölgelere gönderdiği 20 bin dolar değerindeki yardımlar nedeniyle teşekkürlerini sundu. Soyer, “Bizi en çok heyecanlandıran şey dünyanın dört bir yanından gelen desteklerdi. Bu dayanışma duygusunun bu kadar yaygın biçimde, çok uzaklarda paylaşılıyor oluşuydu. Çin’den gelen yardımlar tabii ki hemen depremzedelerle buluşturuldu” ifadelerini kullandı.
 
CRBC Türkiye Şubesi Müdürü Li Juguang, şirketin afet sonrası yeniden yapılandırma ve kentsel inşa çalışmalarında büyük tecrübeye sahip olduğunu hatırlatarak, Türk ortaklarıyla bilgi paylaşımında bulunmaya ve birlikte çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.

Li Juguang, “Teknoloji ve yatırım konularındaki avantajlarımızı kullanarak, afet sonrası yeniden yapılandırma ve kentsel inşa çalışmalarına yerel ortaklarımızla birlikte aktif şekilde katılmayı istiyoruz. Bilhassa depreme dayanıklı binaların inşası konusunda tecrübeliyiz ve bu avantajlarımızı göstermeyi arzuluyoruz. Bu bağlamda, yol ve köprü inşası çalışmalarında da yer almayı diliyoruz” dedi.
 
Tunç Soyer, Çinli şirketlerle iş birliğinin geliştirilmesine olumlu bakıyor. İzmir'in kadim İpek Yolu üzerindeki önemli duraklardan olduğunu hatırlatan Soyer, gelecekte Kuşak ve Yol İnisiyatifi çerçevesinde Türkiye ile Çin'in daha yakın iş birliği yapacağına inandığını dile getirdi. Soyer, “Biz eski kimliği, köklü kimliği tekrar gün ışığına çıkartmak ve buradan yine güçlenmek arzusundayız. O nedenle bu bağı, bu ilişkiyi pekiştirmek için ne gerekirse yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.