DEMİR ÇELİK, ALÜMİNYUM, BAKIR VE METAL ÜRÜNLERİ İHRACATI 6 MİLYAR 386 MİLYON DOLARA ULAŞTI

EKONOMİ 26.04.2021 - 12:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3875+ kez okundu.
 

DEMİR ÇELİK, ALÜMİNYUM, BAKIR VE METAL ÜRÜNLERİ İHRACATI 6 MİLYAR 386 MİLYON DOLARA ULAŞTI

Demir çelik, alüminyum, bakır ve metal ürünleri ihracatı 2021 yılının ilk çeyreğinde 6 milyar 386 milyon dolara ulaştı.
Çelik yapı sisteminin maalesef ki Türkiye'de bilinirliği oldukça düşük. Avrupa ve Amerika'da çelik sistem kullanımı yüzde 40'lardayken, bu rakam Türkiye’de yüzde 1 civarında seyrediyor. Korozyon ve çürüme riski bulunmayan yapı özelliğiyle yaygın kullanımdaki betonarme modeline göre uzun kullanım ömrüyle önemli avantaj sağlıyor. Yapı güvenliğinin yanı sıra tasarım açısından da geniş ve ferah mekanlar yaratılabilmesi ve estetik mimarinin uygulanmasına imkan sağlaması sebebiyle çelik yapı sistemini daha fazla paydaşa anlatmak için önümüzdeki dönemde çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz.” Yeşil dönüşümün etkisi artıyor Yalçın Ertan yeşil üretimin önemine de değindiği konuşmasında “Bildiğiniz gibi Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında karbon ayak izinin 2030 yılında yüzde 50’ye ve 2050’de sıfıra indirilmesi hedefleri bulunuyor. En fazla karbon salınımı yapan sektörler arasında bulunan demir çelik sektörümüzün de bu doğrultuda rekabet avantajını kaybetmemesi için zaman kaybetmeden yeşil üretim ile karbon ayak izinin azaltılması konusunda bilinçlenmesi ve girişimlerde bulunması önem arz ediyor. Birliğimiz 2021 yılı ihracat hedefi olan 1,4 milyar dolara ulaşmak amacıyla sektörün karbon ayak izinin azaltılması konusunda bir çalışma grubu oluşturarak yeşil enerjiye dönüşüm, kömür yerine hidrojen kullanımı, döngüsel ekonomi konularında girişimlerde bulunacağız. Ayrıca endüstri 4.0 konusunda Almanya ile 3 yıldır yürüttüğümüz ortak çalışmaları devam ettireceğiz.” dedi.  
Demir çelik, alüminyum, bakır ve metal ürünleri ihracatı 2021 yılının ilk çeyreğinde 6 milyar 386 milyon dolara ulaştı.

Çelik yapı sisteminin maalesef ki Türkiye'de bilinirliği oldukça düşük. Avrupa ve Amerika'da çelik sistem kullanımı yüzde 40'lardayken, bu rakam Türkiye’de yüzde 1 civarında seyrediyor. Korozyon ve çürüme riski bulunmayan yapı özelliğiyle yaygın kullanımdaki betonarme modeline göre uzun kullanım ömrüyle önemli avantaj sağlıyor. Yapı güvenliğinin yanı sıra tasarım açısından da geniş ve ferah mekanlar yaratılabilmesi ve estetik mimarinin uygulanmasına imkan sağlaması sebebiyle çelik yapı sistemini daha fazla paydaşa anlatmak için önümüzdeki dönemde çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz.”

Yeşil dönüşümün etkisi artıyor

Yalçın Ertan yeşil üretimin önemine de değindiği konuşmasında “Bildiğiniz gibi Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında karbon ayak izinin 2030 yılında yüzde 50’ye ve 2050’de sıfıra indirilmesi hedefleri bulunuyor. En fazla karbon salınımı yapan sektörler arasında bulunan demir çelik sektörümüzün de bu doğrultuda rekabet avantajını kaybetmemesi için zaman kaybetmeden yeşil üretim ile karbon ayak izinin azaltılması konusunda bilinçlenmesi ve girişimlerde bulunması önem arz ediyor. Birliğimiz 2021 yılı ihracat hedefi olan 1,4 milyar dolara ulaşmak amacıyla sektörün karbon ayak izinin azaltılması konusunda bir çalışma grubu oluşturarak yeşil enerjiye dönüşüm, kömür yerine hidrojen kullanımı, döngüsel ekonomi konularında girişimlerde bulunacağız. Ayrıca endüstri 4.0 konusunda Almanya ile 3 yıldır yürüttüğümüz ortak çalışmaları devam ettireceğiz.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.