DEVLET BAŞKANLARI VE LİDERLER, ÇİN AŞILARINI TERCİH EDİYOR

SAĞLIK 23.02.2021 - 12:51, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3120+ kez okundu.
 

DEVLET BAŞKANLARI VE LİDERLER, ÇİN AŞILARINI TERCİH EDİYOR

Tüm dünyaya Covid-19 aşısı teminine devam eden Çin, diğer ülkelerin liderleri tarafından da tercih ediliyor.
Şu ana kadar birçok ülkenin cumhurbaşkanı, devlet başkanı, başbakanları ve çok sayıda siyasetçisi Çinli şirketler tarafından üretilen aşıları tercih ederek Çin aşılarının güvenliğine ve etkinliğine güven oyu verdi. İlk olarak Seyşeller Devlet Başkanı Wavel Ramkalawan, 10 Ocak’ta Çinli şirket Sinopharm tarafından üretilen Covid-19 aşısını oldu. Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, 13 Ocak’ta Çinli şirket Sinovac tarafından geliştirilen Covid-19 aşısını aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 14 Ocak’ta Sinovac’ın Covid-19 aşısını kullandı. Peru Devlet Başkanı Francisco Sagasti, 9 Şubat’ta Sinopharm’ın geliştirdiği Covid-19 aşısı oldu. Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera, 12 Şubat’ta Sinovac, Ekvator Ginesi Devlet Başkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo ise 15 Şubat’ta Sinopharm tarafından geliştirilen Covid-19 aşısını kullandı. Şili Cumhurbaşkanı Pinera, Çin aşılarının güvenli ve etkili olduğunu ve salgının üstesinden gelmeye yardımcı olacağını dile getirerek aşının hayatın normale dönmesi için umut olduğunu vurguladı.
Tüm dünyaya Covid-19 aşısı teminine devam eden Çin, diğer ülkelerin liderleri tarafından da tercih ediliyor.

Şu ana kadar birçok ülkenin cumhurbaşkanı, devlet başkanı, başbakanları ve çok sayıda siyasetçisi Çinli şirketler tarafından üretilen aşıları tercih ederek Çin aşılarının güvenliğine ve etkinliğine güven oyu verdi.


İlk olarak Seyşeller Devlet Başkanı Wavel Ramkalawan, 10 Ocak’ta Çinli şirket Sinopharm tarafından üretilen Covid-19 aşısını oldu. Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, 13 Ocak’ta Çinli şirket Sinovac tarafından geliştirilen Covid-19 aşısını aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 14 Ocak’ta Sinovac’ın Covid-19 aşısını kullandı. Peru Devlet Başkanı Francisco Sagasti, 9 Şubat’ta Sinopharm’ın geliştirdiği Covid-19 aşısı oldu.

Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera, 12 Şubat’ta Sinovac, Ekvator Ginesi Devlet Başkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo ise 15 Şubat’ta Sinopharm tarafından geliştirilen Covid-19 aşısını kullandı.

Şili Cumhurbaşkanı Pinera, Çin aşılarının güvenli ve etkili olduğunu ve salgının üstesinden gelmeye yardımcı olacağını dile getirerek aşının hayatın normale dönmesi için umut olduğunu vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.