DÜŞÜK SÜT FİYATLARI PAHALI YEM FİYATLARI ÜRETİCİYİ İSYAN ETTİRDİ

GÜNDEM 18.03.2022 - 16:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4116+ kez okundu.
 

DÜŞÜK SÜT FİYATLARI PAHALI YEM FİYATLARI ÜRETİCİYİ İSYAN ETTİRDİ

Burdurlu üreticiler düşük süt fiyatları, pahalı yet fiyatları nedeniyle Cumhuriyet meydanında üretici de bıçak kemiğe dayandığını belirterek protesto ettiler.
  Burdur Merkez köylerinden gelerek, Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen üreticiler yem fiyatlarındaki artışlar ve süt fiyatlarına verilen destekleme ve litre başına belirlenen çiğ sütün  yetersiz olması nedeniyle hükümeti ve Tarım Orman Bakanlığını protesto ettiler. Üretici olan bizlerin dayanma gücü kalmadı şeklinde durumlarını ifade eden üreticiler elbiselerinin üstüne giydikleri çuvallar ile yem üreticilerini de aşırı artışlar nedeniyle protestolarına dahil ettiler. Üreticiler adına basın açıklamasında bulunan Mehmet Şenel. Süt üreticileri olarak yaşamları dayanılmaz bir hale geldiğini belirterek süt fiyatlarının düşük olduğunu bu yüzden. Şu andaki durumumuz ise ahırlarımızdaki süt ineklerinin sayısının her geçen gün azalarak hayvancılığın dayanılmaz bir hal aldığını günü kurtarma adına bin bir emekle yetiştirdiğimiz hayvanlarımızı elden çıkartarak günü kurtarmanın çaresizliği içinde kıvranıyoruz. Burdur da üretilen süt ise birçok firmanın ihtiyacını karşılamaktadır. Biz üreticilere bu gün maliyeti 8 TL iken destekler ile elimize geçen ise 4.30 TL ikin üreticinin ayakta kalabileceğini nasıl düşünebilirler. Üretici olarak dayanacak takatimiz kalmadı. Hesap kitap ortada iken bizleri adeta kaderine terk edilmiş bir şekilde ortada bırakmak ve bu feryadımıza kulak tıkamak çaresizliğe sevk etmektedir. Eskiden Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün  ifadesiyle “Köylü Milletin Efendisi” denilirken şimdi bu hükümeti idare eden siyasi partiler tarafından “Köylü Milletin Kölesi mi!” yapılmak istenmektedir. Bu şekilde algılanıyorsa bizler bu duruma asla rıza gösteremeyiz. Buradan ulusal süt konseyine seslenmek istiyoruz. Üreticinin feryadı arşa dayanmışken, hakkımızı savunmak için bizlerden daha neyi bekliyorsunuz. Üreticinin üretmekten vazgeçip köyünü terk etmesi idarecilerin de politikası haline dönüşmüşken süt konseyi kafasını neden kuma gömmektedir. Ulusal süt konseyi derhal harekete geçmelidir. Biz nasırlı ellerimiz ile ülkemizi seviyoruz. Şu anda olduğu gibi köyümüz de kalıp “Milletin Efendisi” olarak yaşamaya devam etmek için de var gücümüz ile çalışmak istiyoruz. Hak ettiğimiz değerin biz üreticilere verilmesini talep ediyoruz. Protestocular akaryakıt fiyatlarının ve gübre fiyatlarının yüksek olması gençlerin beleni bükmekte sorunlarımızı giderek artırmaktadır.
Burdurlu üreticiler düşük süt fiyatları, pahalı yet fiyatları nedeniyle Cumhuriyet meydanında üretici de bıçak kemiğe dayandığını belirterek protesto ettiler.

  Burdur Merkez köylerinden gelerek, Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen üreticiler yem fiyatlarındaki artışlar ve süt fiyatlarına verilen destekleme ve litre başına belirlenen çiğ sütün  yetersiz olması nedeniyle hükümeti ve Tarım Orman Bakanlığını protesto ettiler. Üretici olan bizlerin dayanma gücü kalmadı şeklinde durumlarını ifade eden üreticiler elbiselerinin üstüne giydikleri çuvallar ile yem üreticilerini de aşırı artışlar nedeniyle protestolarına dahil ettiler.

Üreticiler adına basın açıklamasında bulunan Mehmet Şenel. Süt üreticileri olarak yaşamları dayanılmaz bir hale geldiğini belirterek süt fiyatlarının düşük olduğunu bu yüzden. Şu andaki durumumuz ise ahırlarımızdaki süt ineklerinin sayısının her geçen gün azalarak hayvancılığın dayanılmaz bir hal aldığını günü kurtarma adına bin bir emekle yetiştirdiğimiz hayvanlarımızı elden çıkartarak günü kurtarmanın çaresizliği içinde kıvranıyoruz. Burdur da üretilen süt ise birçok firmanın ihtiyacını karşılamaktadır. Biz üreticilere bu gün maliyeti 8 TL iken destekler ile elimize geçen ise 4.30 TL ikin üreticinin ayakta kalabileceğini nasıl düşünebilirler. Üretici olarak dayanacak takatimiz kalmadı.

Hesap kitap ortada iken bizleri adeta kaderine terk edilmiş bir şekilde ortada bırakmak ve bu feryadımıza kulak tıkamak çaresizliğe sevk etmektedir. Eskiden Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün  ifadesiyle “Köylü Milletin Efendisi” denilirken şimdi bu hükümeti idare eden siyasi partiler tarafından “Köylü Milletin Kölesi mi!” yapılmak istenmektedir. Bu şekilde algılanıyorsa bizler bu duruma asla rıza gösteremeyiz. Buradan ulusal süt konseyine seslenmek istiyoruz. Üreticinin feryadı arşa dayanmışken, hakkımızı savunmak için bizlerden daha neyi bekliyorsunuz. Üreticinin üretmekten vazgeçip köyünü terk etmesi idarecilerin de politikası haline dönüşmüşken süt konseyi kafasını neden kuma gömmektedir.

Ulusal süt konseyi derhal harekete geçmelidir. Biz nasırlı ellerimiz ile ülkemizi seviyoruz. Şu anda olduğu gibi köyümüz de kalıp “Milletin Efendisi” olarak yaşamaya devam etmek için de var gücümüz ile çalışmak istiyoruz. Hak ettiğimiz değerin biz üreticilere verilmesini talep ediyoruz. Protestocular akaryakıt fiyatlarının ve gübre fiyatlarının yüksek olması gençlerin beleni bükmekte sorunlarımızı giderek artırmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.