EĞLENCELİ BİLİM AKADEMİSİ EĞLENDİREREK EĞİTİM YAPTI

EĞİTİM 22.11.2019 - 10:57, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2153+ kez okundu.
 

EĞLENCELİ BİLİM AKADEMİSİ EĞLENDİREREK EĞİTİM YAPTI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Burdur Gelişim Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen Eğlenceli Bilim Akademisi sona erdi.
18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşen akademide ilkokul öğrencileri 5 günlük ara tatilde hem eğlendi hem de bilimsel çalışmalar yaptılar. Burdur Gelişim Merkezi öncülüğünde gerçekleşen proje ile MAKÜ Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Eroğlu ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim elemanı Dr. Ercan Tatlı, 1. ve 4. sınıfa devam eden 25 ilkokul öğrencisi ile birlikte 56 farklı bilimsel deney etkinliği yaptılar. Tasarım, mühendislik, sanat, oyun, drama etkinlikleri aracılığıyla çeşitli matematik ve fen bilimleri kavramlarını öğrenmelerine, matematik ve fen bilimleri dersine karşı olumlu bakış açısı geliştirmelerine ve sorgulama teknikleriyle düşünsel süreç becerilerinin gelişimine katkı sunulması amaçlanan akademi TÜBİTAK 7/24 Bilim Projesi Modeli kapsamında yer alıyor. Konu hakkında açıklama yapan MAKÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim elemanı Dr. Ercan Tatlı; “Uzmanlık alanım çocuklara bilim öğretme. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 18-22 Kasım 2019 tarihinde verdiği ara tatili hem öğrencilerimize, hem velilerimize hem de öğretmen adaylarımıza verimli hale getirecek bir proje yaptık. Bu projemizin adını Eğlenceli Bilim Akademisi koyduk. Bu akademimizde 8 öğretmen adayı, ben ve Matematik Eğitimi Uzmanı arkadaşım ile burada 25 öğrencinin 5 gün boyunca 56 tane bilimsel etkinlik yapmasını sağladık. Bu etkinliklerin genel içerikleri eğitim bilimlerinde 21. Yüzyıl Temel Eğitim Becerileri olarak andığımız bazı becerileri kapsıyor. Mühendislik becerileri, sanatsal tasarım becerileri, üretim becerilerini kapsıyor. Burada 5 gün süresinde bizim danışmanlığımızda kendileri yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrendiler.” ifadelerini kullandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Burdur Gelişim Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen Eğlenceli Bilim Akademisi sona erdi.

18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşen akademide ilkokul öğrencileri 5 günlük ara tatilde hem eğlendi hem de bilimsel çalışmalar yaptılar.

Burdur Gelişim Merkezi öncülüğünde gerçekleşen proje ile MAKÜ Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Eroğlu ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim elemanı Dr. Ercan Tatlı, 1. ve 4. sınıfa devam eden 25 ilkokul öğrencisi ile birlikte 56 farklı bilimsel deney etkinliği yaptılar.

Tasarım, mühendislik, sanat, oyun, drama etkinlikleri aracılığıyla çeşitli matematik ve fen bilimleri kavramlarını öğrenmelerine, matematik ve fen bilimleri dersine karşı olumlu bakış açısı geliştirmelerine ve sorgulama teknikleriyle düşünsel süreç becerilerinin gelişimine katkı sunulması amaçlanan akademi TÜBİTAK 7/24 Bilim Projesi Modeli kapsamında yer alıyor.

Konu hakkında açıklama yapan MAKÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğretim elemanı Dr. Ercan Tatlı; “Uzmanlık alanım çocuklara bilim öğretme. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 18-22 Kasım 2019 tarihinde verdiği ara tatili hem öğrencilerimize, hem velilerimize hem de öğretmen adaylarımıza verimli hale getirecek bir proje yaptık. Bu projemizin adını Eğlenceli Bilim Akademisi koyduk. Bu akademimizde 8 öğretmen adayı, ben ve Matematik Eğitimi Uzmanı arkadaşım ile burada 25 öğrencinin 5 gün boyunca 56 tane bilimsel etkinlik yapmasını sağladık. Bu etkinliklerin genel içerikleri eğitim bilimlerinde 21. Yüzyıl Temel Eğitim Becerileri olarak andığımız bazı becerileri kapsıyor. Mühendislik becerileri, sanatsal tasarım becerileri, üretim becerilerini kapsıyor. Burada 5 gün süresinde bizim danışmanlığımızda kendileri yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrendiler.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.