Elektrik ve hidrojen aynı otomobilde: Bin 127 KM gidiyor

DÜNYA 06.01.2024 - 14:16, Güncelleme: 06.01.2024 - 14:16 3394+ kez okundu.
 

Elektrik ve hidrojen aynı otomobilde: Bin 127 KM gidiyor

Amerika’da bir firma Revo Zero, hidrojen tankı ve elektrikli otomobil bataryasının aynı sistemde kullanıldığı modelini tanıttı.
Amerikalı Revo Zero, Energy adını verdiği modelini tanıttı. Lityum iyon bataryalarında depoladığı elektrikle hareket eden hareket eden Energy'nin şarjı bittiğinde devreye hidrojen sistemi giriyor. Adeta jeneratör görevi gören hidrojen yakıt sistemi bataryaları yeniden şarj ediyor. Hidrojen menzil arttırıcı sistemler günümüzde otobüs veya kamyon elektrikli araçlarda kullanılıyor. Binek araçlarda çok kullanılmamasının sebebi ise ağır olması ve kapladığı büyük alan. Henüz tam ayrıntıları açıklamayan modelde bu sistemin nasıl kullanılacağı bilinmiyor. İlk otomobilini ön siparişe açan firma, aracını tamamen tanıttığında bunu göreceğiz. Markanın spor otomobili olan Electron, HB modeli Ride ve hidrojen yakıtlı uçak projesi bulunuyor. Kayak: Burdur Gazetesi
Amerika’da bir firma Revo Zero, hidrojen tankı ve elektrikli otomobil bataryasının aynı sistemde kullanıldığı modelini tanıttı.


Amerikalı Revo Zero, Energy adını verdiği modelini tanıttı. Lityum iyon bataryalarında depoladığı elektrikle hareket eden hareket eden Energy'nin şarjı bittiğinde devreye hidrojen sistemi giriyor. Adeta jeneratör görevi gören hidrojen yakıt sistemi bataryaları yeniden şarj ediyor.REVO-ZERO-5.png

Hidrojen menzil arttırıcı sistemler günümüzde otobüs veya kamyon elektrikli araçlarda kullanılıyor. Binek araçlarda çok kullanılmamasının sebebi ise ağır olması ve kapladığı büyük alan.
Henüz tam ayrıntıları açıklamayan modelde bu sistemin nasıl kullanılacağı bilinmiyor. İlk otomobilini ön siparişe açan firma, aracını tamamen tanıttığında bunu göreceğiz.

Markanın spor otomobili olan Electron, HB modeli Ride ve hidrojen yakıtlı uçak projesi bulunuyor.

6a00d8341c4fbe53ef02c8d3a18bd6200c-500wi.jpg

Kayak: Burdur Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.