“ERDOĞAN VE AK PARTİ, ATATÜRK’E İFTİRAYA NEDEN SESSİZ KALIYOR?”

SİYASET 09.05.2017 - 12:01, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4607+ kez okundu.
 

“ERDOĞAN VE AK PARTİ, ATATÜRK’E İFTİRAYA NEDEN SESSİZ KALIYOR?”

TVNET kanalında yayınlanan “Derin Tarih” adlı programda Atatürk’e yönelik atılan iftiraya sert tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Her gün konuşan ve her konuda fikri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti, Atatürk’e iftiraya neden sessiz kalıyorlar? Türkiye’nin kurucusu olan bir Cumhurbaşkanı’na yönelik hakarete karşı çıkmak herşeyden önce şu an görevde olan Cumhurbaşkanı’nın görevi değil midir?” diye sordu.
TVNET kanalında yayınlanan “Derin Tarih” adlı programda Atatürk ve manevi kızı Afet İnan hakkında ağır iftiralarda bulunulmuş, aralarında sanki bir ilişki varmış gibi yansıtılmaya çalışılmıştı. Söz konusu programdaki bu ağır iftiralar kamuoyunda büyük tepki çekmiş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) konuyla ilgili yasal girişimde bulunurken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’da programdaki ifadelerle ilgili olarak “Atatürk’e Hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.   “SÖYLEYENE DEĞİL, CESARETLENDİRENLERE BAKMAK GEREKİYOR!”   Öney Yaptığı yazılı basın açıklaması ile söz konusu iftiraya sert tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Güzel bir söz vardır. ‘Söyleyene değil, söyletene bak’ derler. Bu sözü bugüne uyarlarsak artık söyleyene değil, bu iftiraları bir televizyon kanalında söyleyebilecek kadar cesaretlendirenlere bakmak gerekiyor. Bu iş artık ideolojik karşıtlık olmanın da ötesinde alçakça bir iftiradır. Bu iftirayı dile getirenlerin derdi sadece Atatürk’le değil onun kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ve değerlerimizledir” diye konuştu. Cankurtaran’ın eleştirilerinin hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti de vardı. Cankurtaran, sözlerini şöyle tamamladı:   “BU İFTİRALARDAN RAHATSIZ OLMADIKLARINDAN MI SESSİZLER?”    “Atatürk aleyhtarlığıyla bilinen bir sözde tarihçi tarafından sunulan programda Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e yönelik hakaretten de öte, iğrenç bir iftira atılıyor. Buna karşın referandum sürecinde Atatürk’ün ismini ağızlarından düşürmeyerek ‘Biz tıpkı Atatürk dönemi gibi partili cumhurbaşkanlığı getireceğiz’ diyerek oy toplamaya çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetten bu iftiralara dair bir tepkiyi şu ana kadar duymadık. Her gün konuşan ve her konuda fikri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti, Atatürk’e iftiraya neden sessiz kalıyorlar?  Türkiye’nin kurucusu olan bir Cumhurbaşkanı’na yönelik hakarete karşı çıkmak herşeyden önce şu an görevde olan Cumhurbaşkanı’nın görevi değil midir? Bu konudaki sözleri sarfeden tarihçiye ve TV kanalına yönelik bir tepkisi olmayacak mı? Yoksa bu iftiralardan rahatsız olmadıklarından mı sessizler? Erdoğan ve hükümet bir an önce bu konuda bir açıklama yapmalıdır.”    
TVNET kanalında yayınlanan “Derin Tarih” adlı programda Atatürk’e yönelik atılan iftiraya sert tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Her gün konuşan ve her konuda fikri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti, Atatürk’e iftiraya neden sessiz kalıyorlar? Türkiye’nin kurucusu olan bir Cumhurbaşkanı’na yönelik hakarete karşı çıkmak herşeyden önce şu an görevde olan Cumhurbaşkanı’nın görevi değil midir?” diye sordu.

TVNET kanalında yayınlanan “Derin Tarih” adlı programda Atatürk ve manevi kızı Afet İnan hakkında ağır iftiralarda bulunulmuş, aralarında sanki bir ilişki varmış gibi yansıtılmaya çalışılmıştı. Söz konusu programdaki bu ağır iftiralar kamuoyunda büyük tepki çekmiş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) konuyla ilgili yasal girişimde bulunurken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’da programdaki ifadelerle ilgili olarak “Atatürk’e Hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

 

“SÖYLEYENE DEĞİL, CESARETLENDİRENLERE BAKMAK GEREKİYOR!”

 

Öney Yaptığı yazılı basın açıklaması ile söz konusu iftiraya sert tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Güzel bir söz vardır. ‘Söyleyene değil, söyletene bak’ derler. Bu sözü bugüne uyarlarsak artık söyleyene değil, bu iftiraları bir televizyon kanalında söyleyebilecek kadar cesaretlendirenlere bakmak gerekiyor. Bu iş artık ideolojik karşıtlık olmanın da ötesinde alçakça bir iftiradır. Bu iftirayı dile getirenlerin derdi sadece Atatürk’le değil onun kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ve değerlerimizledir” diye konuştu. Cankurtaran’ın eleştirilerinin hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti de vardı. Cankurtaran, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“BU İFTİRALARDAN RAHATSIZ OLMADIKLARINDAN MI SESSİZLER?”

 

 “Atatürk aleyhtarlığıyla bilinen bir sözde tarihçi tarafından sunulan programda Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e yönelik hakaretten de öte, iğrenç bir iftira atılıyor. Buna karşın referandum sürecinde Atatürk’ün ismini ağızlarından düşürmeyerek ‘Biz tıpkı Atatürk dönemi gibi partili cumhurbaşkanlığı getireceğiz’ diyerek oy toplamaya çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetten bu iftiralara dair bir tepkiyi şu ana kadar duymadık. Her gün konuşan ve her konuda fikri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti, Atatürk’e iftiraya neden sessiz kalıyorlar?  Türkiye’nin kurucusu olan bir Cumhurbaşkanı’na yönelik hakarete karşı çıkmak herşeyden önce şu an görevde olan Cumhurbaşkanı’nın görevi değil midir?

Bu konudaki sözleri sarfeden tarihçiye ve TV kanalına yönelik bir tepkisi olmayacak mı? Yoksa bu iftiralardan rahatsız olmadıklarından mı sessizler? Erdoğan ve hükümet bir an önce bu konuda bir açıklama yapmalıdır.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.