EVENT HLON MARATON KOŞUSU SALDA GÖLÜNDE

SPOR 27.05.2018 - 12:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3618+ kez okundu.
 

EVENT HLON MARATON KOŞUSU SALDA GÖLÜNDE

Bugün Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü”nde yılın ilk Turizm amaçlı “Event Hlon” Maraton koşucularını ağırladı.
Burdur Yeşilova İlçesi ilk olarak bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Ülkenin çeşitli yerlerinde maraton koşusu düzenleyen Event Hlon firmasının aylar önce düzenlediği “Salda Ultra Maraton” adı altında ve bu yıl ilki düzenlendiği maratonda koşucular bugün Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölündeki “Lago di Salda Hotel”de buluşturuldu. Toplamda 100 kişi olup 20’si uluslar arası Maraton koşusucuları Salda Gölü kıyısındaki “La go di Salda Hotel”e dün gelerek yerlerini aldı. 15 km, 28 km, ve 46 Km kadınlar ve erkekler koşusu olarak belirlenen koşu yine La go di Salda Hotel önünden başlayıp tüm gölün etrafı boyunca devam ederek yine başlangıç noktasında sona erdi. Maratoncuları Denizli İli’nden gelen AKUT ve Yeşilova Devlet Hastanesine ait ambulans eşlik etti. Maratonun en ilgi çeken tarafı ise koşucular arasında Dünya birincisi Burdurlu Yasemin Zengin’inde yer almasıydı. 15 Km kadınlar da Yasemin Zengin birinciliğini korudu. 15 Km erkeklerde Ozan Hoşyılmaz, 28 Km kadınlarda Pınar Duman Erdem, 28 Km erkeklerde Oktay Yıldız, 46 Km kadınlarda Sibel Adıgüzel , 46 Km erkeklerde Hüseyin Polat birinciliklerde yerlerini aldı.
Bugün Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü”nde yılın ilk Turizm amaçlı “Event Hlon” Maraton koşucularını ağırladı.

Burdur Yeşilova İlçesi ilk olarak bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Ülkenin çeşitli yerlerinde maraton koşusu düzenleyen Event Hlon firmasının aylar önce düzenlediği “Salda Ultra Maraton” adı altında ve bu yıl ilki düzenlendiği maratonda koşucular bugün Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölündeki “Lago di Salda Hotel”de buluşturuldu.

Toplamda 100 kişi olup 20’si uluslar arası Maraton koşusucuları Salda Gölü kıyısındaki “La go di Salda Hotel”e dün gelerek yerlerini aldı. 15 km, 28 km, ve 46 Km kadınlar ve erkekler koşusu olarak belirlenen koşu yine La go di Salda Hotel önünden başlayıp tüm gölün etrafı boyunca devam ederek yine başlangıç noktasında sona erdi.

Maratoncuları Denizli İli’nden gelen AKUT ve Yeşilova Devlet Hastanesine ait ambulans eşlik etti.

Maratonun en ilgi çeken tarafı ise koşucular arasında Dünya birincisi Burdurlu Yasemin Zengin’inde yer almasıydı. 15 Km kadınlar da Yasemin Zengin birinciliğini korudu. 15 Km erkeklerde Ozan Hoşyılmaz, 28 Km kadınlarda Pınar Duman Erdem, 28 Km erkeklerde Oktay Yıldız, 46 Km kadınlarda Sibel Adıgüzel , 46 Km erkeklerde Hüseyin Polat birinciliklerde yerlerini aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.