EXPANSCIENCE LABORATUVARLARI « 2030’A KADAR KARBON SIFIR » HEDEFINE İLERLIYOR

ÇOCUK 02.11.2020 - 10:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2349+ kez okundu.
 

EXPANSCIENCE LABORATUVARLARI « 2030’A KADAR KARBON SIFIR » HEDEFINE İLERLIYOR

Expanscience Laboratuvarları, karbonun gezegenimiz üzerinde açtığı yaralar nedeniyle şirket olarak geliştirdiği « 2030’a kadar Karbon Sıfır » hedefine emin adımlarla ilerliyor.
Mustela markası ile cilt sağlığı ve Piasclédine 300 markası ile osteoartrit tedavisinde uzmanlaşmış Fransız aile şirketi Expanscience Laboratuvarları, karbonun gezegenimiz üzerinde açtığı yaralar nedeniyle şirket olarak geliştirdiği « 2030’a kadar Karbon Sıfır » hedefine emin adımlarla ilerliyor Bebeklerin bakımını üstlenmenin aynı zamanda yaşadıkları çevreyi korumak anlamına da geldiği bilinciyle çevre üzerindeki etkisini en aza indirmek için her türlü çabayı gösteren Expanscience, çevreye olumlu etki yaratma yaklaşımının bir parçası olarak küresel ısınmaya karşı mücadelesini sürdürüyor.  2030 yılına kadar karbon nötrlüğü elde etmek için çalışan Expanscience, sera gazı emisyonlarını tamamen bitirme arzusuyla hareket ederek çevre üzerindeki etkisini de en aza indirmeyi amaçlıyor. Bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmek ve gelişmeleri paylaşmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Expanscience çalışanlarına yönelik bir farkındalık semineri düzenlendi. KARBON AYAK İZLERINI DÜSÜRME TAAHHÜDÜ Üç bölümden oluşan seminerde ; Expanscience Laboratuvarları Kurumsal Sosyal Sorumluluk Direktörü Dilek Tunç Expanscience’ın 2030 Karbon Sıfır hedefiyle ilgili bilgilendirme yaptı. Hiçbir şey değişmezse Dünya’nın sıcaklığının önümüzdeki 100 yıl içinde 6 derece artacağını söyleyen Dilek Tunç, bu nedenle Expanscience’ın küresel ısınmadan kaynaklanan felaketleri sınırlamayı destekleyici çalışmalar yaptığını belirtti. EcoAct’tan Canet Cengiz’in karbon ve iklim krizi ile ilgili bilgileri paylaştığı seminerde ayrıca Utku Yılmaz da kentte ekolojik yaşam örneklerini anlattı. Expanscience çalışanlarının bireysel ayak izlerinin de hesaplandığı seminerde, çalışanların karbon ayak izlerini düşürmek için ipuçları paylaşıldı. Seminere katılan Expanscience çalışanları ayak izlerini düşürmek üzere harekete geçeceğini de taahhüt etti. DÜNYA ÇAPINDA İYI ÖRNEKLER  Expanscience tarafından dünya çapında bu konuda gerçekleştirilen bazı iyi uygulama örnekleri ise şöyle: Türkiye ve Meksika: Araba filosunun hibritlere doğru evrimi, saha ekipleerinin eko-sürüş eğitimi Peru: 2018 yılında, perseose için kullanılmayan 320 ton avokado keki, çiftlik hayvanları yemi olarak değerlendirmeye alındı. Şirketin kurutma tünellerinde kullanılan termal yağı geri dönüştürmek için Peru Çevre Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir şirketle Mayıs 2019'da ortaklık imzalandı. Brezilya: WayCarbon tarafından verilen yerel bir sertifika olan "Amigo do clima" nın alındı. İspanya: Ortağımız "Planet for the Planet" sayesinde 1.100 ağaç dikerek 220 ton CO2'yi dengelemek için "Bosque Mustela" operasyonu gerçekleşti.  
Expanscience Laboratuvarları, karbonun gezegenimiz üzerinde açtığı yaralar nedeniyle şirket olarak geliştirdiği « 2030’a kadar Karbon Sıfır » hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Mustela markası ile cilt sağlığı ve Piasclédine 300 markası ile osteoartrit tedavisinde uzmanlaşmış Fransız aile şirketi Expanscience Laboratuvarları, karbonun gezegenimiz üzerinde açtığı yaralar nedeniyle şirket olarak geliştirdiği « 2030’a kadar Karbon Sıfır » hedefine emin adımlarla ilerliyor

Bebeklerin bakımını üstlenmenin aynı zamanda yaşadıkları çevreyi korumak anlamına da geldiği bilinciyle çevre üzerindeki etkisini en aza indirmek için her türlü çabayı gösteren Expanscience, çevreye olumlu etki yaratma yaklaşımının bir parçası olarak küresel ısınmaya karşı mücadelesini sürdürüyor. 

2030 yılına kadar karbon nötrlüğü elde etmek için çalışan Expanscience, sera gazı emisyonlarını tamamen bitirme arzusuyla hareket ederek çevre üzerindeki etkisini de en aza indirmeyi amaçlıyor. Bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmek ve gelişmeleri paylaşmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Expanscience çalışanlarına yönelik bir farkındalık semineri düzenlendi.

KARBON AYAK İZLERINI DÜSÜRME TAAHHÜDÜ

Üç bölümden oluşan seminerde ; Expanscience Laboratuvarları Kurumsal Sosyal Sorumluluk Direktörü Dilek Tunç Expanscience’ın 2030 Karbon Sıfır hedefiyle ilgili bilgilendirme yaptı. Hiçbir şey değişmezse Dünya’nın sıcaklığının önümüzdeki 100 yıl içinde 6 derece artacağını söyleyen Dilek Tunç, bu nedenle Expanscience’ın küresel ısınmadan kaynaklanan felaketleri sınırlamayı destekleyici çalışmalar yaptığını belirtti. EcoAct’tan Canet Cengiz’in karbon ve iklim krizi ile ilgili bilgileri paylaştığı seminerde ayrıca Utku Yılmaz da kentte ekolojik yaşam örneklerini anlattı.

Expanscience çalışanlarının bireysel ayak izlerinin de hesaplandığı seminerde, çalışanların karbon ayak izlerini düşürmek için ipuçları paylaşıldı. Seminere katılan Expanscience çalışanları ayak izlerini düşürmek üzere harekete geçeceğini de taahhüt etti.

DÜNYA ÇAPINDA İYI ÖRNEKLER 

Expanscience tarafından dünya çapında bu konuda gerçekleştirilen bazı iyi uygulama örnekleri ise şöyle:

  • Türkiye ve Meksika: Araba filosunun hibritlere doğru evrimi, saha ekipleerinin eko-sürüş eğitimi
  • Peru: 2018 yılında, perseose için kullanılmayan 320 ton avokado keki, çiftlik hayvanları yemi olarak değerlendirmeye alındı. Şirketin kurutma tünellerinde kullanılan termal yağı geri dönüştürmek için Peru Çevre Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir şirketle Mayıs 2019'da ortaklık imzalandı.
  • Brezilya: WayCarbon tarafından verilen yerel bir sertifika olan "Amigo do clima" nın alındı.
  • İspanya: Ortağımız "Planet for the Planet" sayesinde 1.100 ağaç dikerek 220 ton CO2'yi dengelemek için "Bosque Mustela" operasyonu gerçekleşti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.