FETÖ MAĞDURLARI AVRUPA’YA MI GÖÇ EDİYOR

DÜNYA 17.09.2019 - 10:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3339+ kez okundu.
 

FETÖ MAĞDURLARI AVRUPA’YA MI GÖÇ EDİYOR

2016 yılının Temmuz ayından bu yana iltica başvurusunda bulunmuş ve önceki üç yıldaki 1.200'e eşdeğer bir dönemde başvurmuştur.
İsviçre de yayınlanan bir habere göre 2016 yılında meydana gelen FETÖ örgütü kaynaklı kalkışmanın ardından, yurt dışı vatandaşlık başvurularının artığını ve 2019 yılı rakamlarına göre bu artışın devam ettiği belirtilmektedir. FETÖ kalkışmasının etkileri olsa da bazı kaynaklar bunu ekonomik gelişmelere de bağlamaktadır. 2016 yılının Temmuz ayından bu yana iltica başvurusunda bulunmuş ve önceki üç yıldaki 1.200'e eşdeğer bir dönemde başvurmuştur. 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan darbe girişiminden bu yana Türkler tarafından yapılan sığınma başvurularının sayısı önemli ölçüde artmıştır. Artış, Türkiye'deki iç politika ile bağlantılı, Devlet Göç Sekreterliğini belirtiyor (SEM). SEM sözcüsü bu eğilimi Pazar günkü NZZ am Sonntag'deki bir makalenin ardından Keystone-ATS haber ajansına doğruladı. Pazar gazetesi, başarısız darbeden bu yana 130 oranında bir artışa neden oluyor. 2016 yılının Temmuz ayından bu yana iltica başvurusunda bulunmuş ve önceki üç yıldaki 1.200'e eşdeğer bir dönemde başvurmuştur. Sözcü ilk figürü onaylamadı ancak yargıç gerçeğe yakındı. Gazeteye göre, birçok Türk başvuran sığınma prosedürleri için çok iyi belgelenmiş ve ortalamanın üzerinde bir kabul oranını açıklayan çok sayıda belge sunmuştur. kanalizasyonları Üç yıl önce, 15 ila 16 Temmuz 2016 gecesi, Türk ordusunun hizip unsurları, Ankara'daki stratejik bölgeleri bombalayarak ve başkent sokaklarındaki tankları dağıtarak iktidarı ele geçirmeye çalıştı. ve İstanbul Sadıkçı unsurların güvenlik güçlerine ve cumhurbaşkanının çağrısına sokağa çıkan binlerce Erdoğan yandaşına müdahale edilmesi, sertliği kontrol altına almıştı. Darbe liderleri hariç yaklaşık 250 kişi öldürülmüştü. Ankara, Erdoğan’ın en büyük düşmanı olan eski müttefiki vaiz Fethullah Gülen’e darbe girişimiyle suçlanıyor. Bu iptal edilen darbeden sonra başlatılan adli işlemler, Türkiye'de benzeri görülmemiş bir ölçekte. 55.000'den fazla kişi tutuklandı ve devletten 150.000'den fazla kişi görevden alındı. Üç yıl sonra, her hafta yeni görevlerle tutuklamalar istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Meydana gelen bu kalkışma sonucunda binlerce kişi mahkemelerin kendileri hakkında vereceği kararı beklerken geçinme güçlüğü çeken mağdurların bir çoğu işleri olmaması nedeniyle zor günleri yaşamaktadır.  
2016 yılının Temmuz ayından bu yana iltica başvurusunda bulunmuş ve önceki üç yıldaki 1.200'e eşdeğer bir dönemde başvurmuştur.

İsviçre de yayınlanan bir habere göre 2016 yılında meydana gelen FETÖ örgütü kaynaklı kalkışmanın ardından, yurt dışı vatandaşlık başvurularının artığını ve 2019 yılı rakamlarına göre bu artışın devam ettiği belirtilmektedir. FETÖ kalkışmasının etkileri olsa da bazı kaynaklar bunu ekonomik gelişmelere de bağlamaktadır. 2016 yılının Temmuz ayından bu yana iltica başvurusunda bulunmuş ve önceki üç yıldaki 1.200'e eşdeğer bir dönemde başvurmuştur. 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan darbe girişiminden bu yana Türkler tarafından yapılan sığınma başvurularının sayısı önemli ölçüde artmıştır. Artış, Türkiye'deki iç politika ile bağlantılı, Devlet Göç Sekreterliğini belirtiyor (SEM).
SEM sözcüsü bu eğilimi Pazar günkü NZZ am Sonntag'deki bir makalenin
ardından Keystone-ATS haber ajansına doğruladı. Pazar gazetesi, başarısız
darbeden bu yana 130 oranında bir artışa neden oluyor.

2016 yılının Temmuz ayından bu yana iltica başvurusunda bulunmuş ve önceki
üç yıldaki 1.200'e eşdeğer bir dönemde başvurmuştur. Sözcü ilk figürü
onaylamadı ancak yargıç gerçeğe yakındı.

Gazeteye göre, birçok Türk başvuran sığınma prosedürleri için çok iyi
belgelenmiş ve ortalamanın üzerinde bir kabul oranını açıklayan çok sayıda
belge sunmuştur.

kanalizasyonları
Üç yıl önce, 15 ila 16 Temmuz 2016 gecesi, Türk ordusunun hizip unsurları,
Ankara'daki stratejik bölgeleri bombalayarak ve başkent sokaklarındaki tankları
dağıtarak iktidarı ele geçirmeye çalıştı. ve İstanbul Sadıkçı unsurların
güvenlik güçlerine ve cumhurbaşkanının çağrısına sokağa çıkan binlerce Erdoğan
yandaşına müdahale edilmesi, sertliği kontrol altına almıştı. Darbe liderleri
hariç yaklaşık 250 kişi öldürülmüştü. Ankara, Erdoğan’ın en büyük düşmanı olan
eski müttefiki vaiz Fethullah Gülen’e darbe girişimiyle suçlanıyor.

Bu iptal edilen darbeden sonra başlatılan adli işlemler, Türkiye'de
benzeri görülmemiş bir ölçekte. 55.000'den fazla kişi tutuklandı ve devletten
150.000'den fazla kişi görevden alındı. Üç yıl sonra, her hafta yeni görevlerle
tutuklamalar istikrarlı bir şekilde devam ediyor.
Meydana gelen bu kalkışma sonucunda binlerce kişi mahkemelerin kendileri hakkında vereceği kararı beklerken geçinme güçlüğü çeken mağdurların bir çoğu işleri olmaması nedeniyle zor günleri yaşamaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.