FRANSIZ OTOMOTİV DEVİ TÜRKİYE DE İLK OTOMOBİLİ NE ZAMAN ÜRETTİ

TEKNOLOJİ 01.08.2019 - 09:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3263+ kez okundu.
 

FRANSIZ OTOMOTİV DEVİ TÜRKİYE DE İLK OTOMOBİLİ NE ZAMAN ÜRETTİ

Fransız Otomotiv devi Renault için tekrar sıra listesi alınacağı açıklanır. Türk tüketicisi, Renault 12 ile ilk kez Ağustos 1970’de İzmir Fuarı’nda tanışır.
Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş., Aralık 1969’da kurulur. Bursa’da kurulacak fabrikanın 1971’de faaliyete geçmesi ve yılda 20.000 otomobil üretmesi planlanır. Volvo için alınmış sipariş listesi iptal edilir, Renault için tekrar sıra listesi alınacağı açıklanır. Türk tüketicisi, Renault 12 ile ilk kez Ağustos 1970’de İzmir Fuarı’nda tanışır. Renault 12 için 1971 yılının şubat ayında sıra kayıtlarına başlanır. İlk Türk üretimi Renault 12, 14 Mayıs 1971 günü Bursa’daki Oyak-Renault Otomobil Fabrikası’nda üretilir. Müşterilere teslimat ise 16 Ağustos 1971’den itibaren yapılmaya başlanır. RENAULT ÖZBEKİSTAN DA ÜRETİM YAPMAYI PLANLIYOR TAŞKENT. Fransız Otomobil Üreticisi Renault, yaygın olarak kullanılan Kwid Modeli’ni Özbekistan’da üretmeyi planlıyor. Automobil Produktion Çevrimiçi Portalı’nın bildirdiğine göre Fransa’daki Özbek Büyükelçiliği, planları netleştirmek için Renault Grubu ile bir toplantı düzenledi. Şirket, işbirliği projelerine büyük önem verdiğini ve Orta Asya’da potansiyel bir uzun vadeli ortak olarak Özbekistan’a olan ilgisini dile getirdi. Üreticinin gelecekteki vizyonu, üretim bölgelerinin kademeli olarak artması ve ayrıca Rusya’da yerelleşmektir. Planlardan biri, Orta Asya ülkelerine ihracat için otomobil üretimini gerçekleştirmektir.  
Fransız Otomotiv devi Renault için tekrar sıra listesi alınacağı açıklanır. Türk tüketicisi, Renault 12 ile ilk kez Ağustos 1970’de İzmir Fuarı’nda tanışır.

Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş., Aralık 1969’da kurulur. Bursa’da kurulacak fabrikanın 1971’de faaliyete geçmesi ve yılda 20.000 otomobil üretmesi planlanır. Volvo için alınmış sipariş listesi iptal edilir, Renault için tekrar sıra listesi alınacağı açıklanır. Türk tüketicisi, Renault 12 ile ilk kez Ağustos 1970’de İzmir Fuarı’nda tanışır.

Renault 12 için 1971 yılının şubat ayında sıra kayıtlarına başlanır. İlk Türk üretimi Renault 12, 14 Mayıs 1971 günü Bursa’daki Oyak-Renault Otomobil Fabrikası’nda üretilir. Müşterilere teslimat ise 16 Ağustos 1971’den itibaren yapılmaya başlanır.

RENAULT ÖZBEKİSTAN DA ÜRETİM YAPMAYI PLANLIYOR

TAŞKENT. Fransız Otomobil Üreticisi Renault, yaygın olarak kullanılan Kwid Modeli’ni Özbekistan’da üretmeyi planlıyor. Automobil Produktion Çevrimiçi Portalı’nın bildirdiğine göre Fransa’daki Özbek Büyükelçiliği, planları netleştirmek için Renault Grubu ile bir toplantı düzenledi. Şirket, işbirliği projelerine büyük önem verdiğini ve Orta Asya’da potansiyel bir uzun vadeli ortak olarak Özbekistan’a olan ilgisini dile getirdi. Üreticinin gelecekteki vizyonu, üretim bölgelerinin kademeli olarak artması ve ayrıca Rusya’da yerelleşmektir. Planlardan biri, Orta Asya ülkelerine ihracat için otomobil üretimini gerçekleştirmektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.