GELECEK PARTİSİ ‘’YARGIDA YAPISAL REFORM PAKETİ’’ HAZIR

SİYASET 11.04.2022 - 11:02, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3626+ kez okundu.
 

GELECEK PARTİSİ ‘’YARGIDA YAPISAL REFORM PAKETİ’’ HAZIR

Gelecek Partisi, Türkiye'de tartışmaların odağında yer alan yargı düzeni ve hukuksal yapıyla alakalı hazırladığı çözüm önerilerini içeren paketi tamamladı.
Davutoğlu, söz konusu paketin Salı günü kamuoyuna açıklanacağını bildirdi. Bilindiği gibi Uluslararası Af Örgütü yıllık raporunda Türkiye’de yargı sistemindeki ciddi sorunların giderilmediği uyarısında bulunulmuştu. “Dünyada İnsan Haklarının Durumu” başlıklı raporun altı sayfalık Türkiye bölümünde, Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yeni İnsan Hakları Eylem Planı ve iki Yargı Reformu Paketi’nin, “yargı sistemindeki derin kusurları gidermekte yetersiz kaldığı” saptaması yapıldı. Raporda, muhalif siyasetçiler, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve çok sayıda kişinin temelsiz soruşturmalar, yargılamalar ve mahkumiyet kararlarıyla karşı karşıya kalmaya devam ettiğine dikkat çekildi. YARGIDA YAPISAL REFORM PAKETİ KAMUOYUNA SUNULACAK Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen yargısal alandaki problemler ve hukuksal sıkıntılara çözüm önerisi olarak hazırlanan paketin tamamlandığını duyurdu. Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden paylaşımda, "Türkiye'nin kanayan yarası adalet konusunda, partimizin hazırladığı "YARGIDA YAPISAL REFORM: Gelecek Adalet Modeli" raporunu Salı günü Genel Merkezimizde kamuoyuyla paylaşacağız." İfadelerini kullandı.  
Gelecek Partisi, Türkiye'de tartışmaların odağında yer alan yargı düzeni ve hukuksal yapıyla alakalı hazırladığı çözüm önerilerini içeren paketi tamamladı.

Davutoğlu, söz konusu paketin Salı günü kamuoyuna açıklanacağını bildirdi. Bilindiği gibi Uluslararası Af Örgütü yıllık raporunda Türkiye’de yargı sistemindeki ciddi sorunların giderilmediği uyarısında bulunulmuştu.

“Dünyada İnsan Haklarının Durumu” başlıklı raporun altı sayfalık Türkiye bölümünde, Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı yeni İnsan Hakları Eylem Planı ve iki Yargı Reformu Paketi’nin, “yargı sistemindeki derin kusurları gidermekte yetersiz kaldığı” saptaması yapıldı.

Raporda, muhalif siyasetçiler, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve çok sayıda kişinin temelsiz soruşturmalar, yargılamalar ve mahkumiyet kararlarıyla karşı karşıya kalmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

YARGIDA YAPISAL REFORM PAKETİ KAMUOYUNA SUNULACAK

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen yargısal alandaki problemler ve hukuksal sıkıntılara çözüm önerisi olarak hazırlanan paketin tamamlandığını duyurdu. Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden paylaşımda, "Türkiye'nin kanayan yarası adalet konusunda, partimizin hazırladığı "YARGIDA YAPISAL REFORM: Gelecek Adalet Modeli" raporunu Salı günü Genel Merkezimizde kamuoyuyla paylaşacağız." İfadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.