GÖKER; PAKDEMİRLİ’YE SÖZ VERİLEN KADROLARI SORDU

SİYASET 18.11.2020 - 12:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3058+ kez okundu.
 

GÖKER; PAKDEMİRLİ’YE SÖZ VERİLEN KADROLARI SORDU

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görev yapan yaklaşık 8 bin veteriner hekimin iş yükünün gereğinden fazla olduğu ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görev yapan yaklaşık 8 bin veteriner hekimin iş yükünün gereğinden fazla olduğu tüm meslek odaları ve birlikleri tarafından dile getirilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere veteriner hekim atama duyurusu geçtiğimiz mart ayında yayınlanmış ve buna göre 790 veteriner hekimin atanacağı belirtilmiştir. Eski Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından Veteriner Hekim, Gıda-Ziraat-Su Ürünleri Mühendislerine ve teknikerlere 10.551 personel ataması sözü verilmiş ve söz konusu talebin Hazine ve Maliye Bakanlığına gönderildiği belirtilmiştir. Ancak sonrasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Bakanlığa Sayın Bekir Pakdemirli getirilmiş ve eski Bakan tarafından verilen sözler havada kalmıştır. Öte yandan, son yıllarda dünyada zoonotik hastalıklar giderek artış göstermektedir. Hayvanlardan insanlara geçen bu hastalıkların veteriner hekimler tarafından daha hayvan boyutundayken engellenemez ise insan sağlığı açısından nelere sebep olabileceği yaşayarak görülmekte ve aşı çalışmalarının önemi ortaya çıkmaktadır. Covid-19 salgını ile bir kez daha anlaşılmıştır ki zoonotik hastalıklarla mücadele, veteriner halk sağlığı, gıda güvenliği ve diğer faaliyet alanlarıyla insan sağlığına hizmet eden veteriner hekimlik mesleği ön plana çıkmaktadır. Bu bilgiler ışığında; 1- Bakanlığınızın resmi verilerine göre atama bekleyen Veteriner Hekim sayısı kaçtır? 2- Kamuda bulunan Veteriner Hekim ihtiyacı ne kadardır? 3- Atanmayı bekleyen Veteriner Hekimlerimiz için ihtiyaç nispetinde kadro açılması hakkında bakanlığınızca yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır? 4- Eğer bir çalışma varsa söz konusu atamalar ne zaman yapılacaktır? 5- Covid-19 salgınında aşı çalışmalarında aktif olarak yer alan Veteriner Hekimlere Sağlık Bakanlığı bünyesinde kadro açılması planlanmakta mıdır?  
Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görev yapan yaklaşık 8 bin veteriner hekimin iş yükünün gereğinden fazla olduğu ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görev yapan yaklaşık 8 bin veteriner hekimin iş yükünün gereğinden fazla olduğu tüm meslek odaları ve birlikleri tarafından dile getirilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere veteriner hekim atama duyurusu geçtiğimiz mart ayında yayınlanmış ve buna göre 790 veteriner hekimin atanacağı belirtilmiştir.

Eski Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından Veteriner Hekim, Gıda-Ziraat-Su Ürünleri Mühendislerine ve teknikerlere 10.551 personel ataması sözü verilmiş ve söz konusu talebin Hazine ve Maliye Bakanlığına gönderildiği belirtilmiştir. Ancak sonrasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Bakanlığa Sayın Bekir Pakdemirli getirilmiş ve eski Bakan tarafından verilen sözler havada kalmıştır.

Öte yandan, son yıllarda dünyada zoonotik hastalıklar giderek artış göstermektedir. Hayvanlardan insanlara geçen bu hastalıkların veteriner hekimler tarafından daha hayvan boyutundayken engellenemez ise insan sağlığı açısından nelere sebep olabileceği yaşayarak görülmekte ve aşı çalışmalarının önemi ortaya çıkmaktadır. Covid-19 salgını ile bir kez daha anlaşılmıştır ki zoonotik hastalıklarla mücadele, veteriner halk sağlığı, gıda güvenliği ve diğer faaliyet alanlarıyla insan sağlığına hizmet eden veteriner hekimlik mesleği ön plana çıkmaktadır.

Bu bilgiler ışığında;

1- Bakanlığınızın resmi verilerine göre atama bekleyen Veteriner Hekim sayısı kaçtır?

2- Kamuda bulunan Veteriner Hekim ihtiyacı ne kadardır?

3- Atanmayı bekleyen Veteriner Hekimlerimiz için ihtiyaç nispetinde kadro açılması hakkında bakanlığınızca yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır?

4- Eğer bir çalışma varsa söz konusu atamalar ne zaman yapılacaktır?

5- Covid-19 salgınında aşı çalışmalarında aktif olarak yer alan Veteriner Hekimlere Sağlık Bakanlığı bünyesinde kadro açılması planlanmakta mıdır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.