“GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİ KONGRESİ” GERÇEKLEŞTİ.

EĞİTİM 05.07.2021 - 14:08, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2982+ kez okundu.
 

“GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİ KONGRESİ” GERÇEKLEŞTİ.

Öğrencilerin üniversite ile toplum arasındaki bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Gönüllülük çalışmaları” kongresi gerçekleşti.
Açılış konuşmalarını kongrenin başkanlığını üstlenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral’ın ve kongre Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. H.Tamer Dodurka yaptı. Kongre, katılımcıların 3 farklı zoom platformuna ayrılarak proje sunumları ile devam etti. Kongre başkanı Prof.Dr.Oğuz Özyaral tarafından yapılan yazılı açıklamada; ‘’Üniversitemiz tarafından düzenlenen kongrenin amacı öğrencilerin insani, sosyal, ekonomik gibi konularda meydana gelen sorunlar hakkında duyarlı olmalarını, katılacakları ve gerçekleştirecekleri bazı gönüllülük faaliyetleriyle insani, sosyal, kültürel, ahlaki değer ve becerilerinin geliştirilmesini sağlamaktır. Bu amaçla; öğrencilerimizden seçecekleri bir gönüllülük alanında, bir proje dâhilinde görev almaları ve sonuçlarını paylaşmaları istenmiştir. Ülkemizde tüm üniversitelerde okutulan bu ders ilk defa İstanbul Rumeli Üniversitesinde bir Öğrenci Kongresi haline dönüştürülerek öğrencilerin aktif katılımları ile kongrede kendi projelerini sunma fırsatı tanınmıştır’’ ifadeleri kullanıldı. Öğrencilerin gerçekleştirdikleri sunumlar hakkında da bilgi veren Özyaral şunları söyledi: ’’Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun katıldığı kongrede, Gönüllülük Çalışmaları ile ilgili toplam 53 projenin sunumları önceden belirlenen oturum sorumlusu bilim kurulu üyeleri tarafından ve yine önceden belirlenen kriterlere göre anında dijital ortamda puanlandırılarak değerlendirildi. Sunumlar bölümlere göre farklı oturumlarda gerçekleşti. Öğrencilerimiz sunumlarında; Sokak Hayvanlarından, Kadına Şiddet, Küresel Isınma, Cinsiyet Eşitsizliği, Bağımlılık, Sağlıklı Yaşam, Engelli Sorunları gibi birbirinden önemli konulara değinilerek öğrencilerin bu konularda yaptıkları etkinlikler, deneyimler, afişler ve posterler paylaşıldı.’’ Prof.Dr.Oğuz Özyaral ‘’Sunum ve değerlendirmelerin bitiminde online platformda toplanan katılımcılarımızın hepsi gönlümüzün birincisiydi ancak bir seçim yapmak zorunda kaldığımız için değerlendirmelerimiz sonucu 12 proje ödül almaya hak kazanmıştır. Ayrıca birbirinden farklı ve önemli emek harcanan bu projelerin sadece proje olarak kalmaması ve bir programa dönüştürülmesi de bu kongrenin en önemli çıktısıdır’’ diyerek sözlerini tamamladı.
Öğrencilerin üniversite ile toplum arasındaki bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Gönüllülük çalışmaları” kongresi gerçekleşti.

Açılış konuşmalarını kongrenin başkanlığını üstlenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral’ın ve kongre Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. H.Tamer Dodurka yaptı. Kongre, katılımcıların 3 farklı zoom platformuna ayrılarak proje sunumları ile devam etti.

Kongre başkanı Prof.Dr.Oğuz Özyaral tarafından yapılan yazılı açıklamada; ‘’Üniversitemiz tarafından düzenlenen kongrenin amacı öğrencilerin insani, sosyal, ekonomik gibi konularda meydana gelen sorunlar hakkında duyarlı olmalarını, katılacakları ve gerçekleştirecekleri bazı gönüllülük faaliyetleriyle insani, sosyal, kültürel, ahlaki değer ve becerilerinin geliştirilmesini sağlamaktır. Bu amaçla; öğrencilerimizden seçecekleri bir gönüllülük alanında, bir proje dâhilinde görev almaları ve sonuçlarını paylaşmaları istenmiştir. Ülkemizde tüm üniversitelerde okutulan bu ders ilk defa İstanbul Rumeli Üniversitesinde bir Öğrenci Kongresi haline dönüştürülerek öğrencilerin aktif katılımları ile kongrede kendi projelerini sunma fırsatı tanınmıştır’’ ifadeleri kullanıldı.

Öğrencilerin gerçekleştirdikleri sunumlar hakkında da bilgi veren Özyaral şunları söyledi: ’’Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun katıldığı kongrede, Gönüllülük Çalışmaları ile ilgili toplam 53 projenin sunumları önceden belirlenen oturum sorumlusu bilim kurulu üyeleri tarafından ve yine önceden belirlenen kriterlere göre anında dijital ortamda puanlandırılarak değerlendirildi. Sunumlar bölümlere göre farklı oturumlarda gerçekleşti. Öğrencilerimiz sunumlarında; Sokak Hayvanlarından, Kadına Şiddet, Küresel Isınma, Cinsiyet Eşitsizliği, Bağımlılık, Sağlıklı Yaşam, Engelli Sorunları gibi birbirinden önemli konulara değinilerek öğrencilerin bu konularda yaptıkları etkinlikler, deneyimler, afişler ve posterler paylaşıldı.’’

Prof.Dr.Oğuz Özyaral ‘’Sunum ve değerlendirmelerin bitiminde online platformda toplanan katılımcılarımızın hepsi gönlümüzün birincisiydi ancak bir seçim yapmak zorunda kaldığımız için değerlendirmelerimiz sonucu 12 proje ödül almaya hak kazanmıştır. Ayrıca birbirinden farklı ve önemli emek harcanan bu projelerin sadece proje olarak kalmaması ve bir programa dönüştürülmesi de bu kongrenin en önemli çıktısıdır’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.