GÜRER;EK DERS KARŞILIĞI ÇALIŞANA KADRO YOK!

SİYASET 12.08.2020 - 12:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3922+ kez okundu.
 

GÜRER;EK DERS KARŞILIĞI ÇALIŞANA KADRO YOK!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.
Yetiştirme yurtlarında ek ders karşılığı çalışan öğretmenlerin kadro talebini, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ek dersin bir istihdam yöntemi olmadığını belirterek, bunların çalıştıkları süre karşılığı ücret almaya devam edeceklerini ve dolayısıyla kadro alamayacaklarını belirtti. EK DERS VEREN PERSONELE KADRO VERİLECEK Mİ? Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde, “Bakanlığınız bünyesindeki yetiştirme yurtlarında, ek ders karşılığı çalışan kaç kişi bulunmaktadır? Özlük hakları var mıdır? Bakanlık bünyesine alınıp kadro verilmesi düşünülmekte midir?” şeklindeki sorularına yanıt istedi. RESMİ GÖREVLERİ YOK Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “24.04.2015 tarihli ve 29336 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esasların 7’inci maddesi 1’inci fıkrası (d) bendi kapsamında resmi görevi bulunmayanlara haftada 35 saate kadar ek ders görevi, 2’ nci fıkrası kapsamında ise ek ders görevi verilenlere, 657 sayılı Kanunun 176’ ncı maddesi uyarınca ek ders ücreti ödenmektedir” açıklamasında bulundu. OLANAK DÂHİLİNDE SÖZLEŞME YAPILIYOR Bakan Selçuk, bu esaslar dâhilinde haftada 35 saate kadar ek ders görevi bütçe ödenekleri mukabilinde verildiğini belirterek, yine bütçe olanakları dâhilinde her yıl sözleşmelerin yenilenebildiğini ifade etti. EK DERS, BİR İSTİHDAM YÖNTEMİ DEĞİL Ek dersin bir istihdam yöntemi olmadığını vurgulayan Bakan Selçuk, “Bu personele çalıştığı süre için ücret ödenebilmektedir. Bahsi geçen esaslar çerçevesinde, ek ders karşılığı çalıştırılan personel, çalıştıkları sürece (ders karşılığı) ücret almaktadır” dedi. GÜRER: “YETİŞTİRME YURTLARI KAMUNUN EN HASSAS KURUMLARIDIR” Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yetiştirme yurtlarının, barındırdıkları kimsesiz ve terkedilmiş çocuk ve gençlerden oluşması nedeniyle toplumun en hassas kurumları arasında yer aldığına dikkat çekti. GÜRER: “YETİŞTİRME YURTLARINDAKİ EĞİTİM BÜTÇE OLANAKLARINA GÖRE AYARLANAMAZ” Gürer, “Böylesine önemli bir kurumda eğitim gören çocuklarımız için verilecek ek derslerin bütçe olanakları dâhilinde planlanıyor olması anlaşılır bir durum değildir. Yani bütçe olanağı varsa bu çocuklarımıza ek ders veriliyor yoksa verilmiyor mu? Yetiştirme yurtlarındaki eğitim bütçe olanaklarına göre ayarlanmamalı, yeterli ve gerekli olan bütçe ayrılmalıdır. Yetiştirme yurtları bütçeden ilk sıralarda ödenek alması gereken ve buralarda ders veren tüm personelin kadroya dahil edilmesi gereken kurumlardır” diye konuştu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Yetiştirme yurtlarında ek ders karşılığı çalışan öğretmenlerin kadro talebini, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ek dersin bir istihdam yöntemi olmadığını belirterek, bunların çalıştıkları süre karşılığı ücret almaya devam edeceklerini ve dolayısıyla kadro alamayacaklarını belirtti.

EK DERS VEREN PERSONELE KADRO VERİLECEK Mİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde, “Bakanlığınız bünyesindeki yetiştirme yurtlarında, ek ders karşılığı çalışan kaç kişi bulunmaktadır? Özlük hakları var mıdır?

Bakanlık bünyesine alınıp kadro verilmesi düşünülmekte midir?” şeklindeki sorularına yanıt istedi.

RESMİ GÖREVLERİ YOK

Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “24.04.2015 tarihli ve 29336 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esasların 7’inci maddesi 1’inci fıkrası (d) bendi kapsamında resmi görevi bulunmayanlara haftada 35 saate kadar ek ders görevi, 2’ nci fıkrası kapsamında ise ek ders görevi verilenlere, 657 sayılı Kanunun 176’ ncı maddesi uyarınca ek ders ücreti ödenmektedir” açıklamasında bulundu.

OLANAK DÂHİLİNDE SÖZLEŞME YAPILIYOR

Bakan Selçuk, bu esaslar dâhilinde haftada 35 saate kadar ek ders görevi bütçe ödenekleri mukabilinde verildiğini belirterek, yine bütçe olanakları dâhilinde her yıl sözleşmelerin yenilenebildiğini ifade etti.

EK DERS, BİR İSTİHDAM YÖNTEMİ DEĞİL

Ek dersin bir istihdam yöntemi olmadığını vurgulayan Bakan Selçuk, “Bu personele çalıştığı süre için ücret ödenebilmektedir. Bahsi geçen esaslar çerçevesinde, ek ders karşılığı çalıştırılan personel, çalıştıkları sürece (ders karşılığı) ücret almaktadır” dedi.

GÜRER: “YETİŞTİRME YURTLARI KAMUNUN EN HASSAS KURUMLARIDIR”

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yetiştirme yurtlarının, barındırdıkları kimsesiz ve terkedilmiş çocuk ve gençlerden oluşması nedeniyle toplumun en hassas kurumları arasında yer aldığına dikkat çekti.

GÜRER: “YETİŞTİRME YURTLARINDAKİ EĞİTİM BÜTÇE OLANAKLARINA GÖRE AYARLANAMAZ”

Gürer, “Böylesine önemli bir kurumda eğitim gören çocuklarımız için verilecek ek derslerin bütçe olanakları dâhilinde planlanıyor olması anlaşılır bir durum değildir. Yani bütçe olanağı varsa bu çocuklarımıza ek ders veriliyor yoksa verilmiyor mu? Yetiştirme yurtlarındaki eğitim bütçe olanaklarına göre ayarlanmamalı, yeterli ve gerekli olan bütçe ayrılmalıdır. Yetiştirme yurtları bütçeden ilk sıralarda ödenek alması gereken ve buralarda ders veren tüm personelin kadroya dahil edilmesi gereken kurumlardır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.