GÜRER: “PATATES SONUNDA HAYVAN YEMİ OLDU”

07.02.2021 - 19:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3801+ kez okundu.
 

GÜRER: “PATATES SONUNDA HAYVAN YEMİ OLDU”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den iktidara çağrı: “Toprak mahsulleri ofisi ve tarım kredi kooperatifleri alım yapsın”
Büyükşehirlerdeki marketlerde 3 liradan satılan patates, üretim merkezi olan Niğde’de maliyetinin çok altına bile alıcı bulmadığı için üreticiler tarafından hayvan yemi olarak kullanılmaya başlandı. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ve kasabalarda 1 liraya mal ettiği patatesi, tüccara 50-60 kuruşa bile satamayan ve çürüme tehlikesine karşı, ürününü hayvan yemi olarak kullanmaya başlayan üreticileri ziyaret etti. İktidara patatesle ilgili çağrısını yineleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “TMO ve tarım kredi kooperatifleri, depolarda kalan patatesleri alarak hem hayvan yemi olmaktan kurtarsın, hem de fakir fukaranın tüketeceği gıda maddesi haline dönüştürsün” dedi. GÜRER, KÖY VE KASABALARDA ÜRETİCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ve kasaba ziyaretlerinde, depolarda çürümeye terkedilen patatesi hayvan yemi olarak kullanan üreticilerin sorunlarını dinledi. ÜRETİCİ, GÜRER’E DERT YANDI Gürer’e dert yanan üreticiler, 1 liraya mal ettikleri patatesi tüccara 60 kuruşa bile satamadıklarını belirterek, “Satamadığımız patatesi artık hayvan yemi olarak kullanıyoruz. Bu ürün 1-2 ay daha depoda kalırsa çürür ve o zaman hayvan yemi olarak da kullanılamaz” dediler. MAĞDURİYET VAR CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise pandemi koşullarına rağmen binbir emekle üretim yapan çiftçilerin, ürünlerini maliyetine bile satamaması nedeniyle ciddi mağduriyet oluştuğunu belirtti. YEM ZAMLANDI, ÜRETİCİ SATAMADIĞI PATATESİ HAYVAN YEMİ YAPTI Niğde’deki depolarda 500 bin tona yakın patatesin artık çürümeye yüz tuttuğunu anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “1 liraya mal edip ürününü 60 kuruşa satamayan üretici, hayvan yemine gelen zamları da göz özünde bulundurarak, patatesi hayvan yemi olarak kullanmaya başladı. Bu durum üretici açısından üzüntü vericidir” dedi. BÜYÜKŞEHİRLERDE 3 LİRA, DEPODA 50-60 KURUŞ ALAN YOK Büyükşehirlerdeki marketlerde 3 liradan satılan patatesin, Niğde’de tüccara 60 kuruşa bile satılamadığına değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İktidar patates üreticisinin sorunlarına kulak tıkıyor. Bu olumsuz tabloyu aylar önce öngörüp yetkilileri uyardık. En azından maliyetini karşılayacak bir fiyatla bu ürün TMO ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla alınıp, yine uygun fiyatlarda tüketiciye sunulabilir. Halen bir şans daha varken, iktidarın bu çağrımızı dikkate alıp, patatesin hayvan yemi olarak kullanılmasını önleyip, fakir fukaranın tüketebileceği bir gıda maddesi haline getirmesi gerekir. 1 -2 ay daha bu ürün depoda kalırsa, çürür ve hayvana yem olarak bile verilmez” diye konuştu.  
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den iktidara çağrı: “Toprak mahsulleri ofisi ve tarım kredi kooperatifleri alım yapsın”

Büyükşehirlerdeki marketlerde 3 liradan satılan patates, üretim merkezi olan Niğde’de maliyetinin çok altına bile alıcı bulmadığı için üreticiler tarafından hayvan yemi olarak kullanılmaya başlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ve kasabalarda 1 liraya mal ettiği patatesi, tüccara 50-60 kuruşa bile satamayan ve çürüme tehlikesine karşı, ürününü hayvan yemi olarak kullanmaya başlayan üreticileri ziyaret etti.

İktidara patatesle ilgili çağrısını yineleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “TMO ve tarım kredi kooperatifleri, depolarda kalan patatesleri alarak hem hayvan yemi olmaktan kurtarsın, hem de fakir fukaranın tüketeceği gıda maddesi haline dönüştürsün” dedi.

GÜRER, KÖY VE KASABALARDA ÜRETİCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ve kasaba ziyaretlerinde, depolarda çürümeye terkedilen patatesi hayvan yemi olarak kullanan üreticilerin sorunlarını dinledi.

ÜRETİCİ, GÜRER’E DERT YANDI

Gürer’e dert yanan üreticiler, 1 liraya mal ettikleri patatesi tüccara 60 kuruşa bile satamadıklarını belirterek, “Satamadığımız patatesi artık hayvan yemi olarak kullanıyoruz. Bu ürün 1-2 ay daha depoda kalırsa çürür ve o zaman hayvan yemi olarak da kullanılamaz” dediler.

MAĞDURİYET VAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise pandemi koşullarına rağmen binbir emekle üretim yapan çiftçilerin, ürünlerini maliyetine bile satamaması nedeniyle ciddi mağduriyet oluştuğunu belirtti.

YEM ZAMLANDI, ÜRETİCİ SATAMADIĞI PATATESİ HAYVAN YEMİ YAPTI

Niğde’deki depolarda 500 bin tona yakın patatesin artık çürümeye yüz tuttuğunu anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “1 liraya mal edip ürününü 60 kuruşa satamayan üretici, hayvan yemine gelen zamları da göz özünde bulundurarak, patatesi hayvan yemi olarak kullanmaya başladı. Bu durum üretici açısından üzüntü vericidir” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE 3 LİRA, DEPODA 50-60 KURUŞ ALAN YOK

Büyükşehirlerdeki marketlerde 3 liradan satılan patatesin, Niğde’de tüccara 60 kuruşa bile satılamadığına değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İktidar patates üreticisinin sorunlarına

kulak tıkıyor. Bu olumsuz tabloyu aylar önce öngörüp yetkilileri uyardık. En azından maliyetini karşılayacak bir fiyatla bu ürün TMO ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla alınıp, yine uygun fiyatlarda tüketiciye sunulabilir. Halen bir şans daha varken, iktidarın bu çağrımızı dikkate alıp, patatesin hayvan yemi olarak kullanılmasını önleyip, fakir fukaranın tüketebileceği bir gıda maddesi haline getirmesi gerekir. 1 -2 ay daha bu ürün depoda kalırsa, çürür ve hayvana yem olarak bile verilmez” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.