HALKIN KARARINI HİÇE SAYARAK AMAÇLARINA ULAŞAMAZLAR

DİĞER 10.02.2020 - 12:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4063+ kez okundu.
 

HALKIN KARARINI HİÇE SAYARAK AMAÇLARINA ULAŞAMAZLAR

Kayadibi mahallemizin tekrar köy olması yönünde alınmış olan karardır. Yapılan referandum da 238’e karşı 145 oy ile kaybettikleri onurlarını halkın iradesini yok sayarak alacaklarını sanıyorlar
Hepimizin bildiği üzere ilçemizle ilgili bu dönemde gündemde olan bizleri derinden üzen haberler ortaya çıkmıştır. Bu haberlerden ilki Kayadibi mahallemizin tekrar köy olması yönünde alınmış olan karardır. 8 Aralık 2019 günü Kayadibi Mahallemizde gerçekleşen 238’e 145 oy ile sonuçlanan referandum sonrası halkımız mahalle olarak kalmayı tercih etmiştir. Fakat bu tercih Burdur İl Genel Meclisi tarafından alınan grup kararı ile hiçe sayılarak Kayadibi’nin köy olması için karar alınmıştır. Halk iradesini hiçe sayarak, kanunlara aykırı bir şekilde alınan bu karar hepimizi derinden üzmüştür. Kayadibi Mahallesinin Salda Gölünü çevreleyen bir konumda olması, mahalleyi cazip hale getirmektedir. Bu yüzden bu bölgede çıkarları bulunan bazı kesimler tarafından fütursuzca alınan bu karar halkın tercihine yapılan saygısızlıktır. Bu şekilde bir karar alınmasındaki amaç gölün ilçe ile olan bağlantısını kesip, belediyemize herhangi bir katkısının olmamasını sağlayarak belediyemizi ve halkımızı cezalandırmaya çalışmaktır. Demokratik usullerle seçilmiş bir meclisin böylesine demokrasiye ve hukuka aykırı bir şekilde hareket etmesi üzüntü vericidir. Dilerim söz konusu bu yanlış karardan en kısa zamanda vazgeçerek, halkımızın iradesine, isteğine saygı göstererek, ilçemdeki huzuru, dirlik, düzen ve beraberliği yeniden sağlayacak şekilde bir sonuca ulaşırız. Gündemde olan maalesef derin bir üzüntüyle öğrenmiş olduğumuz diğer bir haberde Sultanpınarı’nın yıkım kararıdır. İlçemizin tarihi mekânlarından Selçuklular döneminden miras kalan, Yeşilova’nın tarihine tanıklık etmiş, Yeşilova denildiğinde ilk akla gelen yerlerden olan, gölün muhteşem manzarasını bizlere sunan Sultanpınarı tesisleri yıkım kararıyla karşı karşıya. Antalya Denizli Pamukkale güzergahının nezih mekanlarından Sultanpınarı ve Turizme mal olmuş bir yapıyı, restore edip yaşamasını devam ettirmesini sağlamak yerine yıkılması yönünde karar almak tarihi bir cinayettir. Sahip olduğumuz tüm tarihi yapıların korunmasını sağlamak bizim asli görevimizdir. Tarih hafızamızı canlı tutacak olan, atalarımızdan bize emanet olan bu yapılar yıkılması değil, öncelikli korunması gereken yerlerdir. Biz ilçemizde yaptığımız tüm çalışmalarda mevcut dokumuzu bozmadan, yaşayan alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Biz bu şekilde korumak için çabalarken alınmış olan yıkım kararı bizi derinden üzdü. Umuyorum ki halk iradesini hiçe sayarak Kayadibi Mahallemiz hakkında almış oldukları karardan, Sultanpınarını yıkarak tarihi hafızayı silmeye çalışma çabalarından en kısa zamanda vazgeçilir.
Kayadibi mahallemizin tekrar köy olması yönünde alınmış olan karardır. Yapılan referandum da 238’e karşı 145 oy ile kaybettikleri onurlarını halkın iradesini yok sayarak alacaklarını sanıyorlar

Hepimizin bildiği üzere ilçemizle ilgili bu dönemde gündemde olan bizleri derinden üzen haberler ortaya çıkmıştır. Bu haberlerden ilki Kayadibi mahallemizin tekrar köy olması yönünde alınmış olan karardır. 8 Aralık 2019 günü Kayadibi Mahallemizde gerçekleşen 238’e 145 oy ile sonuçlanan referandum sonrası halkımız mahalle olarak kalmayı tercih etmiştir. Fakat bu tercih Burdur İl Genel Meclisi tarafından alınan grup kararı ile hiçe sayılarak Kayadibi’nin köy olması için karar alınmıştır.
Halk iradesini hiçe sayarak, kanunlara aykırı bir şekilde alınan bu karar hepimizi derinden üzmüştür. Kayadibi Mahallesinin Salda Gölünü çevreleyen bir konumda olması, mahalleyi cazip hale getirmektedir. Bu yüzden bu bölgede çıkarları bulunan bazı kesimler tarafından fütursuzca alınan bu karar halkın tercihine yapılan saygısızlıktır. Bu şekilde bir karar alınmasındaki amaç gölün ilçe ile olan bağlantısını kesip, belediyemize herhangi bir katkısının olmamasını sağlayarak belediyemizi ve halkımızı cezalandırmaya çalışmaktır.
Demokratik usullerle seçilmiş bir meclisin böylesine demokrasiye ve hukuka aykırı bir şekilde hareket etmesi üzüntü vericidir. Dilerim söz konusu bu yanlış karardan en kısa zamanda vazgeçerek, halkımızın iradesine, isteğine saygı göstererek, ilçemdeki huzuru, dirlik, düzen ve beraberliği yeniden sağlayacak şekilde bir sonuca ulaşırız.
Gündemde olan maalesef derin bir üzüntüyle öğrenmiş olduğumuz diğer bir haberde Sultanpınarı’nın yıkım kararıdır. İlçemizin tarihi mekânlarından Selçuklular döneminden miras kalan, Yeşilova’nın tarihine tanıklık etmiş, Yeşilova denildiğinde ilk akla gelen yerlerden olan, gölün muhteşem manzarasını bizlere sunan Sultanpınarı tesisleri yıkım kararıyla karşı karşıya.
Antalya Denizli Pamukkale güzergahının nezih mekanlarından Sultanpınarı ve Turizme mal olmuş bir yapıyı, restore edip yaşamasını devam ettirmesini sağlamak yerine yıkılması yönünde karar almak tarihi bir cinayettir. Sahip olduğumuz tüm tarihi yapıların korunmasını sağlamak bizim asli görevimizdir. Tarih hafızamızı canlı tutacak olan, atalarımızdan bize emanet olan bu yapılar yıkılması değil, öncelikli korunması gereken yerlerdir. Biz ilçemizde yaptığımız tüm çalışmalarda mevcut dokumuzu bozmadan, yaşayan alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Biz bu şekilde korumak için çabalarken alınmış olan yıkım kararı bizi derinden üzdü.
Umuyorum ki halk iradesini hiçe sayarak Kayadibi Mahallemiz hakkında almış oldukları karardan, Sultanpınarını yıkarak tarihi hafızayı silmeye çalışma çabalarından en kısa zamanda vazgeçilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.