HALKIN SESİNE KULAK VEREN BAŞKAN SÖNMEZ, MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

SİYASET 24.09.2020 - 13:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2988+ kez okundu.
 

HALKIN SESİNE KULAK VEREN BAŞKAN SÖNMEZ, MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Milli Eğitim Bakanlığı gerek iktidar milletvekilleri Ailelerin sesine kulak vermelilerdir bu sorunu çözmeleri gerekmektedir
       İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı'nın açılmasıyla birlikte yaşanan sorunlar nedeniyle vatandaşlarımızdan çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, yetkililerin bu sorunları bir an önce çözmeleri gerektiğini belirtti. Başkan Sönmez, “Öncelikle yeni eğitim ve öğretim yılımız veliler ile Öğrencilerimize, öğretmenlerimize,velilerimize ve eğitim camiasına hayırlı olsun. Pandemi nedeniyle bir hayli zor bir süreç yaşıyoruz. Bu nedenle yüz yüze eğitimde kısıtlı bir şekilde gerçekleşiyor. Fakat bilindiği gibi online derslerin başladığı bugünlerde hem ilçe merkezinde hem köylerde internet alt yapılarında yaşanan sorunlar nedeniyle EBA sistemine bağlanmakta sorun yaşanmaktadır.Özellikle köylerde ikamet eden vatandaşlarımız bizleri arayarak Telekom bağlantılarının çok sorunlu olduğunu ve canlı derslerde çocukların internete bağlanamadıklarını söylemektedirler.En somut örneklerinden birisi ÇAMLIK köyümüzdür, aldığımız bilgilere göre hiçbir yeni abone müracaatı sonuca bağlanamamaktadır ve alt yapı sorunu bahane edilip köye internet hizmeti verilememektedir, İlçemiz ve köyleri Hakkari'nin en ücrasında bulunan bir yerleşim yeri değildir, İletişim çağında olmamıza rağmen online eğitimin verileceği ve hazırlıklarının yapılması için günlerdir çalışmalar yapılmasına rağmen, Telekom hatlarının internet ağını karşılayamaması çocuklarımızı eğitimden ve derslerden mahrum bırakmaktadır.Bu konuya bir an önce yetkililerimizin el atması ve köylerde internet bağlantı sorununu çözmesi gerekmektedir.” İfadelerini kullandı. Sönmez ayrıca 2-3 çocuklu ailelerin, online derslere katılmak isteyen çocukları için tek bilgisayarı olduğunu ve bu nedenle çocukların aynı saate gelen farklı dersleri kaçırdıklarını ifade ederek, “ 2-3 çocuğu olan aileler bizleri arıyor ve tek bilgisayarla çocuklarımıza eğitim vermeye çalışıyoruz. Bizler her çocuk için bilgisayar alabilecek durumda değiliz.Madem devletimiz, hükümetimiz online eğitime karar vermiş, çocuklarımızın da eğitimi alması için gerekli bilgisayar desteğini bizlere vermesi lazım.Bizim sesimizi duyurun” diye şikayetler almaya başladık.Bizler de bu konuyu kamuoyunun gündemine taşıyoruz.Gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerek iktidar milletvekilleri bu sorunu çözmeleri gerekmektedir. Ailelerin sesine kulak vermelilerdir. Vatandaşlarımızın bu serzenişlerini duyurmak bizlerin de en önemli görevidir” şeklinde ifade etti.  
Milli Eğitim Bakanlığı gerek iktidar milletvekilleri Ailelerin sesine kulak vermelilerdir bu sorunu çözmeleri gerekmektedir

       İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı'nın açılmasıyla birlikte yaşanan sorunlar nedeniyle vatandaşlarımızdan çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, yetkililerin bu sorunları bir an önce çözmeleri gerektiğini belirtti.

Başkan Sönmez, “Öncelikle yeni eğitim ve öğretim yılımız veliler ile Öğrencilerimize, öğretmenlerimize,velilerimize ve eğitim camiasına hayırlı olsun. Pandemi nedeniyle bir hayli zor bir süreç yaşıyoruz. Bu nedenle yüz yüze eğitimde kısıtlı bir şekilde gerçekleşiyor. Fakat bilindiği gibi online derslerin başladığı bugünlerde hem ilçe merkezinde hem köylerde internet alt yapılarında yaşanan sorunlar nedeniyle EBA sistemine bağlanmakta sorun yaşanmaktadır.Özellikle köylerde ikamet eden vatandaşlarımız bizleri arayarak Telekom bağlantılarının çok sorunlu olduğunu ve canlı derslerde çocukların internete bağlanamadıklarını söylemektedirler.En somut örneklerinden birisi ÇAMLIK köyümüzdür, aldığımız bilgilere göre hiçbir yeni abone müracaatı sonuca bağlanamamaktadır ve alt yapı sorunu bahane edilip köye internet hizmeti verilememektedir, İlçemiz ve köyleri Hakkari'nin en ücrasında bulunan bir yerleşim yeri değildir, İletişim çağında olmamıza rağmen online eğitimin verileceği ve hazırlıklarının yapılması için günlerdir çalışmalar yapılmasına rağmen, Telekom hatlarının internet ağını karşılayamaması çocuklarımızı eğitimden ve derslerden mahrum bırakmaktadır.Bu konuya bir an önce yetkililerimizin el atması ve köylerde internet bağlantı sorununu çözmesi gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.

Sönmez ayrıca 2-3 çocuklu ailelerin, online derslere katılmak isteyen çocukları için tek bilgisayarı olduğunu ve bu nedenle çocukların aynı saate gelen farklı dersleri kaçırdıklarını ifade ederek, “ 2-3 çocuğu olan aileler bizleri arıyor ve tek bilgisayarla çocuklarımıza eğitim vermeye çalışıyoruz. Bizler her çocuk için bilgisayar alabilecek durumda değiliz.Madem devletimiz, hükümetimiz online eğitime karar vermiş, çocuklarımızın da eğitimi alması için gerekli bilgisayar desteğini bizlere vermesi lazım.Bizim sesimizi duyurun” diye şikayetler almaya başladık.Bizler de bu konuyu kamuoyunun gündemine taşıyoruz.Gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerek iktidar milletvekilleri bu sorunu çözmeleri gerekmektedir. Ailelerin sesine kulak vermelilerdir. Vatandaşlarımızın bu serzenişlerini duyurmak bizlerin de en önemli görevidir” şeklinde ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.