İKİNCİ KIRKPINAR SEZONA YENİ YÜZÜ İLE ÇIKACAK

SPOR 17.12.2017 - 11:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2902+ kez okundu.
 

İKİNCİ KIRKPINAR SEZONA YENİ YÜZÜ İLE ÇIKACAK

Burdur Valisi Yılmaz Altınyayla ilçesinde Yağlı Pehlivan güreşlerinin yapıldığı güreş sahasında devam eden yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.
Türkiye’nin ikinci Kırkpınarı olarak da bilinen Altınyayla (Dirmil) 30 yılı aşkın süredir ilçede yapılan ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinin rövanşı olarak kabul edilen, Dirmil Yağlı Pehlivan Güreşlerinin yapıldığı güreş sahası yeniden düzenleniyor.   Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleri ile yenilenen güreş sahasında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yılmaz, çalışmalarla ilgili Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş'tan bilgiler aldı.   Burdur’da göreve başladığı 2016 yılı ve geride bıraktığımız 2017 yılında düzenlenen her iki Dirmil yağlı pehlivan güreşlerine katılan Vali Yılmaz, tarihimizde çok önemli bir yeri olan ata sporumuz güreşe verdiği önemi göstermiş, hem Altınyayla ilçemiz, hem de ilimiz açısından önemli bir organizasyon olan Dirmil Güreşleri için neler yapabiliriz bunun çalışmalarını hep birlikte yapacağız demişti.   Gençlik ve Spor Bakanlığına sunulan Dirmil Güreş sahası yenileme projesini yakından takip eden Vali Yılmaz, projenin kabul edilmesinin ardından yer teslimi yapılan güreş sahasında başlanan yapım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından önümüzdeki yıl yapılacak güreşlerde Dirmil güreşlerine olan ilginin artarak devam edeceğini söyledi.   Destekleri ve Altınyayla’ya gösterdiği yakın ilgi dolayısıyla Vali Yılmaz’a teşekkür eden Başkan Ahmet Serttaş da, önümüzde ki yıl güreş severleri daha iyi bir mekanda ağırlamanın mutluluğunu yaşayacaklarını ifade etti.  
Burdur Valisi Yılmaz Altınyayla ilçesinde Yağlı Pehlivan güreşlerinin yapıldığı güreş sahasında devam eden yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Türkiye’nin ikinci Kırkpınarı olarak da bilinen Altınyayla (Dirmil) 30 yılı aşkın süredir ilçede yapılan ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinin rövanşı olarak kabul edilen, Dirmil Yağlı Pehlivan Güreşlerinin yapıldığı güreş sahası yeniden düzenleniyor.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleri ile yenilenen güreş sahasında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yılmaz, çalışmalarla ilgili Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş'tan bilgiler aldı.

 

Burdur’da göreve başladığı 2016 yılı ve geride bıraktığımız 2017 yılında düzenlenen her iki Dirmil yağlı pehlivan güreşlerine katılan Vali Yılmaz, tarihimizde çok önemli bir yeri olan ata sporumuz güreşe verdiği önemi göstermiş, hem Altınyayla ilçemiz, hem de ilimiz açısından önemli bir organizasyon olan Dirmil Güreşleri için neler yapabiliriz bunun çalışmalarını hep birlikte yapacağız demişti.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığına sunulan Dirmil Güreş sahası yenileme projesini yakından takip eden Vali Yılmaz, projenin kabul edilmesinin ardından yer teslimi yapılan güreş sahasında başlanan yapım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından önümüzdeki yıl yapılacak güreşlerde Dirmil güreşlerine olan ilginin artarak devam edeceğini söyledi.

 

Destekleri ve Altınyayla’ya gösterdiği yakın ilgi dolayısıyla Vali Yılmaz’a teşekkür eden Başkan Ahmet Serttaş da, önümüzde ki yıl güreş severleri daha iyi bir mekanda ağırlamanın mutluluğunu yaşayacaklarını ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.