İKTİDAR TARIMDA GERÇEĞİ GÖRMEK İSTEMİYOR.

SİYASET 07.06.2021 - 16:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3005+ kez okundu.
 

İKTİDAR TARIMDA GERÇEĞİ GÖRMEK İSTEMİYOR.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımda plansızlık ve öngörüsüzlüğün dışa bağımlılığı artırdığını belirti.
    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “İthalat yerine çiftçiye destek verip, üretimi teşvik edelim. Yoksa gelecekte gıdaya erişimde de ciddi sorunlar yaşarız” uyarısında bulundu. GÜRER’DEN İTHALAT UYARISI Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, AKP iktidarının ithalata yönelik tarım politikasını eleştirdi, önemli uyarılarda bulundu. PLANSIZLIK, ÖNGÖRÜSÜZLÜK… Ülkemizde tarımdaki plansızlık ve öngörüsüzlüğün ciddi sorunlar yaşattığına işaret eden CHP Milletvekili Gürer, buğdayda dışa bağımlığın arttığını söyledi. ÇİFTÇİ DESTEKLENMELİ Hububatın yanı sıra bakliyat, bitkisel ham yağ, ayçiçeği ve pamukta da ithalata yönelik bir politika izlendiğini anlatan Gürer, bu ürünlerde dışa bağımlılığı önlemenin yolunun çiftçiyi destekleyip teşvik etmekten geçtiğini ifade etti. İTHAL EDECEĞİMİZ ÜRÜNLERİ KENDİ TOPRAKLARIMIZDA ÜRETELİM Gürer, “Tarım arazilerinde ihtiyacımız olan ürünlerin yeter miktarda üretilmesini sağlamalıyız. Yurtdışından ithal ettiğimiz ürünlerin yerine kendimiz bu ürünleri yetiştirmeliyiz. Ayçiçeği, mısır, soya, buğday ve benzeri ürünleri kendi topraklarımızda yetiştirmemiz olası iken neden üreticimizi destekleyip, teşvik ederek bu ürünleri kendi topraklarımızda yetiştirmiyoruz” diye sordu. İTHAL ÜRÜNLER DAHA PAHALI Pandemi süreci başlamadan önceki dönemlerde yurtdışından ithal edilen ürünlerin fiyatlarının düşük seviyede olabildiğini anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ancak bazı ürünleri ithal edebileceğimiz ülkeler de bu pandemi sürecinde kendi ülkelerindeki ürünlerin yeterliliğini sağlamak için ithalat-ihracat politikalarını değiştirdi. O nedenle yurtdışından gelecek ürünlerin fiyatı yerli ürünlerden daha pahalı hale geldi” dedi. NE DURUYORUZ? “O zaman ne duruyoruz? Kendi üreticimizi destekleyip kendi üretimimizi sağlayalım” önerisinde bulunan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Her karış toprağı ekin’ şeklindeki sözlerine de atıfta bulunarak, “Her yeri ekin demekle çiftçi desteklenmez. Çiftçinin üretim için girdi maliyeti şu anda çok yüksek. İlaç, tohum, mazot, suyun yeraltından çıkarılması için kullanılan elektrik parası üreticinin belini büküyor. Önce girdi maliyetlerini düşürelim. Çiftçiye doğru dürüst destek verelim. Ürünleri ithal etmek yerine kendi ülkemizde üretim yapalım” şeklinde konuştu. GIDAYA ERİŞMEDE SORUN OLMASIN CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçiye destek verilmesi halinde üretimdeki açığın ortadan kaldırılabileceğini, aksi takdirde gelecekte gıdaya erişimde de sorunların artabileceğini kaydetti. AKP İktidarı tarımda gerçeği görmek istemediğini ve Tarım Orman Bakanının algı ile gerçeğin gözardı edileceğini sandığını söyleyen Gürer, “İki milyon çiftçinin kredi borcu var. Kredisiz çiftçilik yapılamaz duruma gelmiş. Faiz can yakıyor. Tarım arazileri azalıyor. Kuraklık sorun yaratıyor. Bakan ise pembe tablo çiziyor. AKP iktidarının yandaşları dışında açıklamalara inanan yok. Tarımda sıkıntı büyük” diye konuştu.  
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımda plansızlık ve öngörüsüzlüğün dışa bağımlılığı artırdığını belirti.

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “İthalat yerine çiftçiye destek verip, üretimi teşvik edelim. Yoksa gelecekte gıdaya erişimde de ciddi sorunlar yaşarız” uyarısında bulundu.

GÜRER’DEN İTHALAT UYARISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, AKP iktidarının ithalata yönelik tarım politikasını eleştirdi, önemli uyarılarda bulundu.

PLANSIZLIK, ÖNGÖRÜSÜZLÜK…

Ülkemizde tarımdaki plansızlık ve öngörüsüzlüğün ciddi sorunlar yaşattığına işaret eden CHP Milletvekili Gürer, buğdayda dışa bağımlığın arttığını söyledi.

ÇİFTÇİ DESTEKLENMELİ

Hububatın yanı sıra bakliyat, bitkisel ham yağ, ayçiçeği ve pamukta da ithalata yönelik bir politika izlendiğini anlatan Gürer, bu ürünlerde dışa bağımlılığı önlemenin yolunun çiftçiyi destekleyip teşvik etmekten geçtiğini ifade etti.

İTHAL EDECEĞİMİZ ÜRÜNLERİ

KENDİ TOPRAKLARIMIZDA ÜRETELİM

Gürer, “Tarım arazilerinde ihtiyacımız olan ürünlerin yeter miktarda üretilmesini sağlamalıyız. Yurtdışından ithal ettiğimiz ürünlerin yerine kendimiz bu ürünleri yetiştirmeliyiz. Ayçiçeği, mısır, soya, buğday ve benzeri ürünleri kendi topraklarımızda yetiştirmemiz olası iken neden üreticimizi destekleyip, teşvik ederek bu ürünleri kendi topraklarımızda yetiştirmiyoruz” diye sordu.

İTHAL ÜRÜNLER DAHA PAHALI

Pandemi süreci başlamadan önceki dönemlerde yurtdışından ithal edilen ürünlerin fiyatlarının düşük seviyede olabildiğini anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ancak bazı ürünleri ithal edebileceğimiz ülkeler de bu pandemi sürecinde kendi ülkelerindeki ürünlerin yeterliliğini sağlamak için ithalat-ihracat politikalarını değiştirdi. O nedenle yurtdışından gelecek ürünlerin fiyatı yerli ürünlerden daha pahalı hale geldi” dedi.

NE DURUYORUZ?

“O zaman ne duruyoruz? Kendi üreticimizi destekleyip kendi üretimimizi sağlayalım” önerisinde bulunan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Her karış toprağı ekin’ şeklindeki sözlerine de atıfta bulunarak, “Her yeri ekin demekle çiftçi desteklenmez. Çiftçinin üretim için girdi maliyeti şu anda çok yüksek. İlaç, tohum, mazot, suyun yeraltından çıkarılması için kullanılan elektrik parası üreticinin belini büküyor. Önce girdi maliyetlerini düşürelim. Çiftçiye doğru dürüst destek verelim. Ürünleri ithal etmek yerine kendi ülkemizde üretim yapalım” şeklinde konuştu.

GIDAYA ERİŞMEDE SORUN OLMASIN

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçiye destek verilmesi halinde üretimdeki açığın ortadan kaldırılabileceğini, aksi takdirde gelecekte gıdaya erişimde de sorunların artabileceğini kaydetti. AKP İktidarı tarımda gerçeği görmek istemediğini ve Tarım Orman Bakanının algı ile gerçeğin gözardı edileceğini sandığını söyleyen Gürer, “İki milyon çiftçinin kredi borcu var. Kredisiz çiftçilik yapılamaz duruma gelmiş. Faiz can yakıyor. Tarım arazileri azalıyor. Kuraklık sorun yaratıyor. Bakan ise pembe tablo çiziyor. AKP iktidarının yandaşları dışında açıklamalara inanan yok. Tarımda sıkıntı büyük” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.