İRANLI TUR OPERATÖRLERİ ZİRVE İÇİN ANTALYA DA

TURİZM 10.04.2016 - 11:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3214+ kez okundu.
 

İRANLI TUR OPERATÖRLERİ ZİRVE İÇİN ANTALYA DA

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), turizmde muhtemel sıkıntılara karşı sektörün temsilcileriyle birlikte Antalya İran Turizm Zirvesi programı başladı.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), turizmde muhtemel sıkıntılara karşı sektörün temsilcileriyle birlikte İranlı turist sayısının artması amacıyla hazırladığı Antalya İran Turizm Zirvesi programı başladı. BAKA’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYTDA) destekleri, Türk Hava Yolları (THY), Serik Belediyesi ve otellerin sponsorluğundaki programına; İranlı 81 seyahat acentesi ile 12 gazeteci katılıyor. Programda; turizm değerleri ile profesyonel hizmet sunan turizm tesislerinde incelemeler yapacak konuk heyet, 2 gün sürecek ikili görüşme (B2B) toplantılarında ise, Türk turizmciler ile biraraya gelerek önemli bağlantılar kuracak. İran’daki ekonomik canlanmayla başta Antalya ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasına ilgi gösteren İranlı turistlerin sayısının daha da artırılması amacıyla 6 günlük Antalya İran Turizm Zirvesi programı hazırlandı. Programın ilk günü Kaleiçi ve teleferikle tırmandıkları Tahtalı Dağı Zirvesi’ni gezip bol bol fotoğraf çeken konuk heyet, Düden ve Manavgat şelalelerini, Antalya Aquarium’u, Side’yi, Antalya Müzesi’ni, antik kentler ile misafiri oldukları Topkapı Palace, Delphin İmperial, Mardan Palace, Kemer Crystal Amaro Dolce Vita Luxury Hotel ile bölgedeki otellerde de bilgilendirme gezilerine katılıyor. Alışveriş alışkanlığı yüksek İranlı turistlerin Antalya’ya daha çok gelmesi için başlayan programda konuk heyet, 2 gün sürecek ikili görüşme (B2B) toplantılarında Türk turizmciler ile biraraya gelerek müşterilerine önerebilecekleri yeni bağlantılar gerçekleştirecek. 11-12 Nisan tarihlerindeki ikili görüşme toplantıları için yaklaşık 200 Türk turizm sektörü temsilcisi, BAKA’nın web sitesinden 2 binden fazla randevu aldı. İkili görüşmelerin ardından akşam da Antalya Valisi Muammer Türker’in katılacağı ‘Gala Yemeği’ gerçekleştirilecek. Antalya Valisi Türker ve BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen’in açılış konuşmalarının ardından konuk heyet üyeleri ile turizm sektörü STK’ları ile yerel yöneticiler değerlendirme yapma fırsatı bulacak.    
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), turizmde muhtemel sıkıntılara karşı sektörün temsilcileriyle birlikte Antalya İran Turizm Zirvesi programı başladı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), turizmde muhtemel sıkıntılara karşı sektörün temsilcileriyle birlikte İranlı turist sayısının artması amacıyla hazırladığı Antalya İran Turizm Zirvesi programı başladı. BAKA’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYTDA) destekleri, Türk Hava Yolları (THY), Serik Belediyesi ve otellerin sponsorluğundaki programına; İranlı 81 seyahat acentesi ile 12 gazeteci katılıyor. Programda; turizm değerleri ile profesyonel hizmet sunan turizm tesislerinde incelemeler yapacak konuk heyet, 2 gün sürecek ikili görüşme (B2B) toplantılarında ise, Türk turizmciler ile biraraya gelerek önemli bağlantılar kuracak.

İran’daki ekonomik canlanmayla başta Antalya ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasına ilgi gösteren İranlı turistlerin sayısının daha da artırılması amacıyla 6 günlük Antalya İran Turizm Zirvesi programı hazırlandı. Programın ilk günü Kaleiçi ve teleferikle tırmandıkları Tahtalı Dağı Zirvesi’ni gezip bol bol fotoğraf çeken konuk heyet, Düden ve Manavgat şelalelerini, Antalya Aquarium’u, Side’yi, Antalya Müzesi’ni, antik kentler ile misafiri oldukları Topkapı Palace, Delphin İmperial, Mardan Palace, Kemer Crystal Amaro Dolce Vita Luxury Hotel ile bölgedeki otellerde de bilgilendirme gezilerine katılıyor.

Alışveriş alışkanlığı yüksek İranlı turistlerin Antalya’ya daha çok gelmesi için başlayan programda konuk heyet, 2 gün sürecek ikili görüşme (B2B) toplantılarında Türk turizmciler ile biraraya gelerek müşterilerine önerebilecekleri yeni bağlantılar gerçekleştirecek. 11-12 Nisan tarihlerindeki ikili görüşme toplantıları için yaklaşık 200 Türk turizm sektörü temsilcisi, BAKA’nın web sitesinden 2 binden fazla randevu aldı. İkili görüşmelerin ardından akşam da Antalya Valisi Muammer Türker’in katılacağı ‘Gala Yemeği’ gerçekleştirilecek. Antalya Valisi Türker ve BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen’in açılış konuşmalarının ardından konuk heyet üyeleri ile turizm sektörü STK’ları ile yerel yöneticiler değerlendirme yapma fırsatı bulacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.