İŞ YERİ VE APARTMAN ASANSÖRLERİNİ TSE DENETLEYECEK

TEKNOLOJİ 17.12.2019 - 13:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2376+ kez okundu.
 

İŞ YERİ VE APARTMAN ASANSÖRLERİNİ TSE DENETLEYECEK

Burdur'da asansörlerin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından asansörlerin tescil, bakım ve denetlenmesi için Burdur Belediyesi ile TSE arasında protokol imzalandı.
Kentteki asansörlerin denetlenmesi konusunda yetkiyi belediyeden TSE'ye devreden protokol, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve TSE Antalya Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş tarafından imzalandı. İmzalanan protokolde Türk Standartları Enstitüsü Burdur temsilcisi Nilay Keyvan da hazır bulundu.  İmzalanan protokole ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 5 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile asansörlerin en az yılda bir defa A tipi muayene kuruluşları tarafından periyodik muayene ve deneylere tabi tutulmasının zorunlu olduğunu belirtti. Asansörleri denetleme yetkisinin 4 yıllığına TSE'ye devredilmesi için işbirliği protokolü imzaladıklarını belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi mücavir alan sınırları içindeki binalarda bulunan asansörlerin işletme ruhsatına esas teşkil eden kontrollerinin, yılda bir defa yapılması gereken zorunlu ve periyodik muayene ile deneylerinin, TSE'nin uzman personeli tarafından yapılarak raporlanacağını kaydetti.    
Burdur'da asansörlerin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından asansörlerin tescil, bakım ve denetlenmesi için Burdur Belediyesi ile TSE arasında protokol imzalandı.

Kentteki asansörlerin denetlenmesi konusunda yetkiyi belediyeden TSE'ye devreden protokol, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve TSE Antalya Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş tarafından imzalandı. İmzalanan protokolde Türk Standartları Enstitüsü Burdur temsilcisi Nilay Keyvan da hazır bulundu. 

İmzalanan protokole ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 5 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile asansörlerin en az yılda bir defa A tipi muayene kuruluşları tarafından periyodik muayene ve deneylere tabi tutulmasının zorunlu olduğunu belirtti. Asansörleri denetleme yetkisinin 4 yıllığına TSE'ye devredilmesi için işbirliği protokolü imzaladıklarını belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi mücavir alan sınırları içindeki binalarda bulunan asansörlerin işletme ruhsatına esas teşkil eden kontrollerinin, yılda bir defa yapılması gereken zorunlu ve periyodik muayene ile deneylerinin, TSE'nin uzman personeli tarafından yapılarak raporlanacağını kaydetti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.