İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE KONAK BELEDİYESİ KEMERALTI ÇARŞISI'NA TAŞINSIN ÇAĞRISI

DİĞER 23.12.2020 - 09:48, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2121+ kez okundu.
 

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE KONAK BELEDİYESİ KEMERALTI ÇARŞISI'NA TAŞINSIN ÇAĞRISI

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6.9'luk deprem sonrasında hizmet binaları hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi yeni hizmet binası arayışına girdi.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi'nin hizmet binalarını 2020 yılı Nisan ayında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne kabul edilen Tarihi Kemeraltı Çarşısına taşımaları çağrısında bulundu.  Tarihi Kemeraltı Çarşısının dokusunu koruyarak, eski canlılığına kavuşması için Kamu – özel ortaklık modeliyle hareket eden TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş) ile belediyelerin işbirliği yapmasını öneren Eskinazi, "İBB ve Konak Belediyesi Kemeraltı Çarşısına taşınırsa oraları hem hareketlenir, hem de Tarihi Kemearltı Çarşısı'nın UNESCO Dünya Mirası Listesinde Kalıcı Statüye kavuşmasına katkı sağlanmış olur" diye konuştu.  İzmir'de ESİAD ve BASİFED Başkanlığı görevlerinde bulunan bir gazetede köşe yazan Sıtkı Şükürer'in gündeme getirdiği belediye hizmet binasının Tarihi Kemeraltı Çarşısı içindeki Tevfik Paşa konağı, Albayrak pasajı, Alga binası gibi binalara taşınması önerisinin Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nce de desteklendiğini hatırlatan Eskinazi, "Kemeraltı çarşımızın canlanması için çok olumlu olan bu öneri kamuoyunda pek çok yetkin isim tarafından desteklendi. Egeli ihracatçılar olarak biz de bu önerinin İzmir kentine ve Tarihi Kemeraltı Çarşısının eski canlılığına kavuşmasına katkı sağlayacaktır." diyerek sözlerini noktaladı.
İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6.9'luk deprem sonrasında hizmet binaları hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi yeni hizmet binası arayışına girdi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi'nin hizmet binalarını 2020 yılı Nisan ayında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne kabul edilen Tarihi Kemeraltı Çarşısına taşımaları çağrısında bulundu. 

Tarihi Kemeraltı Çarşısının dokusunu koruyarak, eski canlılığına kavuşması için Kamu – özel ortaklık modeliyle hareket eden TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş) ile belediyelerin işbirliği yapmasını öneren Eskinazi, "İBB ve Konak Belediyesi Kemeraltı Çarşısına taşınırsa oraları hem hareketlenir, hem de Tarihi Kemearltı Çarşısı'nın UNESCO Dünya Mirası Listesinde Kalıcı Statüye kavuşmasına katkı sağlanmış olur" diye konuştu. 

İzmir'de ESİAD ve BASİFED Başkanlığı görevlerinde bulunan bir gazetede köşe yazan Sıtkı Şükürer'in gündeme getirdiği belediye hizmet binasının Tarihi Kemeraltı Çarşısı içindeki Tevfik Paşa konağı, Albayrak pasajı, Alga binası gibi binalara taşınması önerisinin Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nce de desteklendiğini hatırlatan Eskinazi, "Kemeraltı çarşımızın canlanması için çok olumlu olan bu öneri kamuoyunda pek çok yetkin isim tarafından desteklendi. Egeli ihracatçılar olarak biz de bu önerinin İzmir kentine ve Tarihi Kemeraltı Çarşısının eski canlılığına kavuşmasına katkı sağlayacaktır." diyerek sözlerini noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.