JANDARMA EKİPLERİ DONMAK ÜZERE OLAN YARALI PELİKANI KURTARDI

YAŞAM 02.02.2021 - 15:46, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4327+ kez okundu.
 

JANDARMA EKİPLERİ DONMAK ÜZERE OLAN YARALI PELİKANI KURTARDI

Güvenlik güçlerimiz tarafından soğuk hava şartlarından etkilenen yaban hayvanlarını koruma ve kurtarmaya yönelik yürütülen çalışmalara devam edilmektedir
Burdur  İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Merkez İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ile müşterek icra edilen devriye faaliyeti esnasında Burdur Merkez bağlı Hacılar köyü, Karaçal Barajı mevkiinde olumsuz kış koşullarından etkilenerek bitkin halde yaralı (sağ kanadı kırık) olarak bir pelikan bulunmuştur. Yaralı olarak bulunan pelikan Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından koruma altına alınarak ilk müdahalesi bulunduğu mahalde yapılmıştır.jandarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden hiç zaman geçirmeden alınan pelikan sağlıklı ortam da tedavisi yapılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir.      Yaralı pelikanın tedavisi yapılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir. 
Güvenlik güçlerimiz tarafından soğuk hava şartlarından etkilenen yaban hayvanlarını koruma ve kurtarmaya yönelik yürütülen çalışmalara devam edilmektedir

Burdur  İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Merkez İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ile müşterek icra edilen devriye faaliyeti esnasında Burdur Merkez bağlı Hacılar köyü, Karaçal Barajı mevkiinde olumsuz kış koşullarından etkilenerek bitkin halde yaralı (sağ kanadı kırık) olarak bir pelikan bulunmuştur.

Yaralı olarak bulunan pelikan Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından koruma altına alınarak ilk müdahalesi bulunduğu mahalde yapılmıştır.jandarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden hiç zaman geçirmeden alınan pelikan sağlıklı ortam da tedavisi yapılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir.
    
Yaralı pelikanın tedavisi yapılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.