KISA DÖNEM ERLER VE UZMAN ÇAVUŞLAR YEMİN ETTİ

GÜNDEM 06.04.2018 - 16:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3499+ kez okundu.
 

KISA DÖNEM ERLER VE UZMAN ÇAVUŞLAR YEMİN ETTİ

Binbaşı Maruf Kışlasında eğitim gören 1998/1 Tertip 2. Kademe, 370. Kısa Dönem Erler ve Piyade Uzman Çavuşlar için yemin töreni düzenlendi.
Yemin Törenine Vali Şerif Yılmaz başta olmak üzere Garnizon ve 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, daire müdürleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalğar,  Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar ve asker yakınları katıldı.   Tören öncesi Vali Yılmaz, asker yakınlarını selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Binbaşı Maruf Kışlasında eğitim gören bin 428 asker yemin etti.   1998/1 2. Kademe Erler adına Ulaştırma Er Oğuzhan Muslu ve 370. Kısa Dönem erler adına Piyade Er Mert Özen tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Kışlaya ilk katılış yapan Ulaştırma Er Kağan Çetin, Ulaştırma Er Ali Osman Batur ve Piyade Er Aykut Anıl Aydın’a Vali Şerif Yılmaz tarafından hediye takdim edildi. Eğitim, Spor ve Bakım branşlarında başarılı olan erlere ve vatani görevlerini Burdur’da yapmış olan Mehmetçik yakınlarına protokol tarafından belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.   Törenin devamında konuşma yapan Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, asker ailelerine ve onları yetiştiren rütbeli askerlere şöyle seslendi. “Unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene; Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve Teröristlerle Mücadele harekâtında yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimizde şahittir.   Bu yemin ile sizler milletimizle sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerimize mutlak itaat edeceğinizi beyan ettiniz. Bu beyanın teminatınız; şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.   Mehmetçiklerimizi yetiştiren kahraman silah arkadaşlarım; annelerinin ve babaların bize emanet ettiği evlatlarına, büyük bir sabırla ve inançla, gece gündüz demeden yadigar Mehmetçik ruhunu, evlatlarınıza sevgi ile aşıladınız.   Saygıdeğer anne ve babalar; sizler tarif edilmez bir fedakarlığın karşılıksız bir sevginin timsalisiniz. Bizler de sizler gibi anne ve babayız. Ve bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onlar bizim de evlatlarımız olmuşlardır.   Bu tören vesilesi ile kahraman Gazilerimizi minnetle yad ediyor. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve saygılar sunuyorum" dedi.   Tören yemin eden erler tarafından Piyade Marşı okumasının akabinde tören geçişi ile son buldu. Tören sonunda Vali Yılmaz, törene katılan asker yakınlarına yeminlerinin hayırlı olmasını diledi ve kendileriyle hatıra fotoğrafı çekildi.  
Binbaşı Maruf Kışlasında eğitim gören 1998/1 Tertip 2. Kademe, 370. Kısa Dönem Erler ve Piyade Uzman Çavuşlar için yemin töreni düzenlendi.

Yemin Törenine Vali Şerif Yılmaz başta olmak üzere Garnizon ve 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, daire müdürleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalğar,  Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar ve asker yakınları katıldı.

 

Tören öncesi Vali Yılmaz, asker yakınlarını selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Binbaşı Maruf Kışlasında eğitim gören bin 428 asker yemin etti.

 

1998/1 2. Kademe Erler adına Ulaştırma Er Oğuzhan Muslu ve 370. Kısa Dönem erler adına Piyade Er Mert Özen tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Kışlaya ilk katılış yapan Ulaştırma Er Kağan Çetin, Ulaştırma Er Ali Osman Batur ve Piyade Er Aykut Anıl Aydın’a Vali Şerif Yılmaz tarafından hediye takdim edildi. Eğitim, Spor ve Bakım branşlarında başarılı olan erlere ve vatani görevlerini Burdur’da yapmış olan Mehmetçik yakınlarına protokol tarafından belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

 

Törenin devamında konuşma yapan Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, asker ailelerine ve onları yetiştiren rütbeli askerlere şöyle seslendi. “Unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene; Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve Teröristlerle Mücadele harekâtında yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimizde şahittir.

 

Bu yemin ile sizler milletimizle sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerimize mutlak itaat edeceğinizi beyan ettiniz. Bu beyanın teminatınız; şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.

 

Mehmetçiklerimizi yetiştiren kahraman silah arkadaşlarım; annelerinin ve babaların bize emanet ettiği evlatlarına, büyük bir sabırla ve inançla, gece gündüz demeden yadigar Mehmetçik ruhunu, evlatlarınıza sevgi ile aşıladınız.

 

Saygıdeğer anne ve babalar; sizler tarif edilmez bir fedakarlığın karşılıksız bir sevginin timsalisiniz. Bizler de sizler gibi anne ve babayız. Ve bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onlar bizim de evlatlarımız olmuşlardır.

 

Bu tören vesilesi ile kahraman Gazilerimizi minnetle yad ediyor. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve saygılar sunuyorum" dedi.

 

Tören yemin eden erler tarafından Piyade Marşı okumasının akabinde tören geçişi ile son buldu. Tören sonunda Vali Yılmaz, törene katılan asker yakınlarına yeminlerinin hayırlı olmasını diledi ve kendileriyle hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.