KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR;

GÜNDEM 24.05.2021 - 13:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3236+ kez okundu.
 

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR;

Tasarruflu su kullanımı konusunda çiftçilerimizin ve vatandaşımızın da bizlere destek vermesi çalışmalarımızda bizlere destek olacaktır.
Bir süredir Burdur Belediyesi İnsuyu havzasında bulunan içme suyu sondajlarımızın su verimlerinin düşmesi neticesinde yaşanılan su sıkıntısı için Burdur Belediyemiz yeni su kaynakları oluşturabilmek adına çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Devlet Su İşleri’nin 2015 yılında Burdur / Gökpınar bölgesine içme suyu ile ilgili yaptığı “Burdur Belediyesi İçme Suyu isale hattı ve Tesisleri” projesi kapsamında hazırlanan sondaj kuyularından saniyede 300 litre su çekilmesi planlanırken ne yazık ki havaların kurak gitmesi ve yeraltı su kaynaklarını besleyecek yeterli yağışın olmaması, bölgede yoğun şekilde tarım yapılıyor olması ve çiftçimizin su ihtiyacının da artmış olması sebebiyle bugün ne yazık ki saniyede 150 litre su anca halkımızın kullanımına sunulabilmektedir. Eski İnsuyu pompalarının bulunduğu bölgede 4 adet yeni içme suyu sondaj çalışmamız geçtiğimiz birkaç günde tamamlanmış, pompaların yeterli güçte çalışabilmesi için gerekli olan yeni trafo ihalesi yapılmış, elektrik tesisatının tamamlanmasıyla birlikte yeni su kaynaklarından çekilen içme suyu halkımızın kullanımına sunulacak ve su sorunumuz çözülmüş olacaktır. Fakat şunun da bilinmesi gerekir ki, Bölgede yapılan tarım nedeniyle yer altı su kaynakları çok yoğun ve bilinçsiz bir şekilde kullanılmakta ve mevsimlerin kurak gitmesi sebebiyle de yer altı su kaynakları beslenememekte ve her geçen gün su sorunu hem çiftçimiz hem de halkımız için daha da büyük bir sorun halini almaktadır. Konuyla ilgili olarak Burdur’un içme suyunda yaşanabilecek sıkıntılar için Belediyemiz İller Bankası tarafından yapılan ve sadece 10 ay kullanılabilen Senir İçme Suyu Projesi, yeni kaynak ve içme suyu ile ilgili çalışmalarını büyük bir titizlikle devam ettirmektedir. Tasarruflu su kullanımı konusunda çiftçilerimizin ve vatandaşımızın da bizlere destek vermesi çalışmalarımızda bizlere destek olacaktır. Anlayışları için tüm halkımıza teşekkür ederiz.  
Tasarruflu su kullanımı konusunda çiftçilerimizin ve vatandaşımızın da bizlere destek vermesi çalışmalarımızda bizlere destek olacaktır.

Bir süredir Burdur Belediyesi İnsuyu havzasında bulunan içme suyu sondajlarımızın su verimlerinin düşmesi neticesinde yaşanılan su sıkıntısı için Burdur Belediyemiz yeni su kaynakları oluşturabilmek adına çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir.

Devlet Su İşleri’nin 2015 yılında Burdur / Gökpınar bölgesine içme suyu ile ilgili yaptığı “Burdur Belediyesi İçme Suyu isale hattı ve Tesisleri” projesi kapsamında hazırlanan sondaj kuyularından saniyede 300 litre su çekilmesi planlanırken ne yazık ki havaların kurak gitmesi ve yeraltı su kaynaklarını besleyecek yeterli yağışın olmaması, bölgede yoğun şekilde tarım yapılıyor olması ve çiftçimizin su ihtiyacının da artmış olması sebebiyle bugün ne yazık ki saniyede 150 litre su anca halkımızın kullanımına sunulabilmektedir.

Eski İnsuyu pompalarının bulunduğu bölgede 4 adet yeni içme suyu sondaj çalışmamız geçtiğimiz birkaç günde tamamlanmış, pompaların yeterli güçte çalışabilmesi için gerekli olan yeni trafo ihalesi yapılmış, elektrik tesisatının tamamlanmasıyla birlikte yeni su kaynaklarından çekilen içme suyu halkımızın kullanımına sunulacak ve su sorunumuz çözülmüş olacaktır.

Fakat şunun da bilinmesi gerekir ki, Bölgede yapılan tarım nedeniyle yer altı su kaynakları çok yoğun ve bilinçsiz bir şekilde kullanılmakta ve mevsimlerin kurak gitmesi sebebiyle de yer altı su kaynakları beslenememekte ve her geçen gün su sorunu hem çiftçimiz hem de halkımız için daha da büyük bir sorun halini almaktadır.

Konuyla ilgili olarak Burdur’un içme suyunda yaşanabilecek sıkıntılar için Belediyemiz İller Bankası tarafından yapılan ve sadece 10 ay kullanılabilen Senir İçme Suyu Projesi, yeni kaynak ve içme suyu ile ilgili çalışmalarını büyük bir titizlikle devam ettirmektedir.

Tasarruflu su kullanımı konusunda çiftçilerimizin ve vatandaşımızın da bizlere destek vermesi çalışmalarımızda bizlere destek olacaktır.

Anlayışları için tüm halkımıza teşekkür ederiz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.