KARANLIKİÇİ KANYONU TABİAT PARKINA YABAN KEÇİSİ YERLEŞTİRİLDİ

YAŞAM 21.01.2022 - 10:41, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3271+ kez okundu.
 

KARANLIKİÇİ KANYONU TABİAT PARKINA YABAN KEÇİSİ YERLEŞTİRİLDİ

İlimiz Altınyayla İlçesi sınırlarında yer alan Karanlıkdere Kanyonu Tabiat Parkına 7 Yaban Keçisi yerleştirildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur 6. Bölge Müdürlüğü tarafından, Karanlıkiçi  Kanyonu Bölgesinde kalan köylerin muhtarlarından gelen talep üzerine geçmişte kanyonda yaşadığı bilinen yaban keçilerinin tekrar bu bölgede doğal yaşamlarını sürdürmeleri için doğaya yaban hayvanı yerleştirme ve aşılama çalışması yapıldı. Çalışma kapsamında DKMP 6. Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü Akseki Şefliği sınırlarında yakalanan 5'i dişi, 2'si erkek olmak üzere 7 yaban keçisi bugün Altınyayla İlçesi Ballık Köyü sınırlarında Karanlıkiçi Kanyonuna bırakıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Ülkemizin birçok bölgesinde yapılan doğaya yaban hayvanı yerleştirme ve aşılama çalışması kapsamında geçtiğimiz günlerde Antalya İli Manavgat İlçesinde doğaya salınan 26 Alageyik ve 11 Karaca'nın ardından bugünde 7 yaban keçisi Burdur İli Altınyayla İlçesi sınırlarında kalan Karanlıkiçi Kanyonunda doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Yaban Keçilerinin yeniden Karanlıkiçi Kanyonunda yaşamaları için ülkemizde ilk kez doğal ortamından alınan yaban keçileri başka bir doğal ortama yerleştirildi. İlk etap olarak 7 Yaban Keçisinin yerleştirildiği bölgeye toplamda 25 Yaban Keçisi yerleştirilerek bölgede güçlü bir yaban keçisi popülasyonunun oluşturulması hedefleniyor. Düzenlenen Yaban Keçisi yerleştirme programına Altınyayla Kaymakamı Kübra Teymur, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mahmut Temel, Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Altındal, Antalya Şube Müdürü İsmail Kaya ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Uzman Personeli katıldı.  
İlimiz Altınyayla İlçesi sınırlarında yer alan Karanlıkdere Kanyonu Tabiat Parkına 7 Yaban Keçisi yerleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur 6. Bölge Müdürlüğü tarafından, Karanlıkiçi  Kanyonu Bölgesinde kalan köylerin muhtarlarından gelen talep üzerine geçmişte kanyonda yaşadığı bilinen yaban keçilerinin tekrar bu bölgede doğal yaşamlarını sürdürmeleri için doğaya yaban hayvanı yerleştirme ve aşılama çalışması yapıldı.

Çalışma kapsamında DKMP 6. Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü Akseki Şefliği sınırlarında yakalanan 5'i dişi, 2'si erkek olmak üzere 7 yaban keçisi bugün Altınyayla İlçesi Ballık Köyü sınırlarında Karanlıkiçi Kanyonuna bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Ülkemizin birçok bölgesinde yapılan doğaya yaban hayvanı yerleştirme ve aşılama çalışması kapsamında geçtiğimiz günlerde Antalya İli Manavgat İlçesinde doğaya salınan 26 Alageyik ve 11 Karaca'nın ardından bugünde 7 yaban keçisi Burdur İli Altınyayla İlçesi sınırlarında kalan Karanlıkiçi Kanyonunda doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Yaban Keçilerinin yeniden Karanlıkiçi Kanyonunda yaşamaları için ülkemizde ilk kez doğal ortamından alınan yaban keçileri başka bir doğal ortama yerleştirildi. İlk etap olarak 7 Yaban Keçisinin yerleştirildiği bölgeye toplamda 25 Yaban Keçisi yerleştirilerek bölgede güçlü bir yaban keçisi popülasyonunun oluşturulması hedefleniyor.

Düzenlenen Yaban Keçisi yerleştirme programına Altınyayla Kaymakamı Kübra Teymur, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mahmut Temel, Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Altındal, Antalya Şube Müdürü İsmail Kaya ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Uzman Personeli katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.